prehlad (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

matic0105 -> prehlad (15.7.2008 9:48:20)

Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] star 10 tednov ima prehlad in spet imam kup vprašanj:
1. NAj ga "zdravim" le s fiziološko?
2. Kdaj uporabim aspirator - ali po fiziološki ali posebej?
3. Kako je s sprehodi?
4. Verjetno mora popiti veliko tekočine - je komarčkov čajček ok?
5.Zavrača hrano (pri meni sploh noče, po steklenički pa tudi parkrat potegne, potem pa ali zaspi ali se začne krčiti) - kaj predlagate?

kristinaj -> RE: prehlad (15.7.2008 9:57:43)

hrano zavrača, ker ima poln nosek in ne more dihati.......poskusi tudi po žlički ali pa z brizgo

na sprehode lahko greste, mu ne škodi nič, prej koristi ampak le če nima vročine.....

drugače kot s fiziološko ga ne moreš zdraviti, za take male, ne vem če so priporočljive inhalacije, posvetuj se v lekarni ali pa pokliči p..... aspirator uporabi po fiziološki

nosek mu pred hranjenjem očisti

tekočino naj le pije, komarčkov čajček je ok, lahko tudi samo vodo....

Anonimen -> RE: prehlad (15.7.2008 10:10:05)

Moja Neža je bila že tud prehlajena,je mela zamašen nosek.Čistila sem ji ga samo z fiziološčo rastopino.Fajn sem ji jo našricala v obe nosnici,čez nekaj časa sem jo nesla na sonček ali pa na bolj močno svetlobo,da je fajn kihnala.Potem sem ji pa vse iz noska lahko očistila z takim gumjasto stvarco ,ki posrka smrkelj.To sem parkrat naredla pa je bilo OK.Ven sma pa vseeno hodile,sam sem pazila,da ji ni pihalo.

Naja30 -> RE: prehlad (15.7.2008 10:18:33)

Čim večkrat mu čisti nosek, da bo imel čiste dihalne poti. S fiziološko in pumpico. Najprej našpricaj fiziološko, potem pa sčisti.
Na sprehode lahko hodita, če nima vročine. Je priporočljivo, da se nadiha svežega zraka.
Glede čaja pa ne vem. Če je polno dojen, bi ga jaz čim večkrat pristavljala. Če noče, pa je komarčkov čaj ok.

Anonimen -> RE: prehlad (15.7.2008 10:25:49)

Pa še to,preden greta jest mora met nosek čist,tud naša je slabše jedla,pa ponoč se je kr naprej zbujala.Tud jst jo polno dojim,ampak ji vseen dajem malo čaja po flaki.

kristinaj -> RE: prehlad (15.7.2008 14:53:43)

pa še to sem pozabila napisati....

vzdigni ležišče.... jaz sem naši pri glavi, jogi podložila z registratorjem ....

ker je tvoja še mala, jo tudi pod rito podloži, da ne bo dol lezla....

Stran: [1]