aezzy -> RE: vročinski krči (17.7.2008 8:27:05)
|
Mi smo tudi imeli negativno izkušnjo z voltarenom in to v bolnici! KO sva morali ostati za 24 ur noter, zaradi vrocinskega krca je proti veceru vrocina spet narasla na 40 in to v piclih pol ure in ker so se ustrasili, da bo ponoven krc, so ji dali, KER JIM JE ZMANJKALO!!!! 25mg, 50 mg (ENOLETNEMU OTROKU!) in tamali je v 15 minutah T padla na 36,6, kar je zeloooo velik sok za telo, bila je dobesedno mrzla in tresla se je. takoj sem poklicala sestro, ki je rekla, da je svecka tako hitro delovala, ker je bila ta mocna, ker jim je sibkih zmanjaklo! Si predstavljate mojo paniko! tamala pa sploh nenavajena na zdravila, niti paracetamola ni vzela, ker do enega leta sploh ni imela vrocine! prisla je dezurna zdravnica in okregala sestro pred mano!, potem pa rekla, da ji ne smejo nic vec dati, ce bo vrocina spet narasla, da upamo, da ji ne bo. Bila sem zelo prestrasena ampak se je potem vse umirilo in sva sli naslednji dan domov. ne vem, se strinjam, da so zdravila skodljiva in se strinjam s tem, da so edina stvar, ki zares pomagajo, sploh antibiotiki. Ampak kljub vsemu voltaren sveck nimamo doma in ji po krcih zbijam vrocino z mlacno vodo ali nogicam v kisu ze pri 37.5. Ce slucajno naraste na 38, ji dam paracetamol in spet mlacdno vodo. zaenkrat je zelo malo bolana, pri dveh letih se nismo imeli AB (vem, to verjetno se pride), vrocino nad 37.5 je po krcu imela le 2x. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Mojca 75, mene tudi razkuri pametovanje tistih, ki krca se niso doziveli. In pa tisto:ne zbijaj vrocine ce ni nad 38, vrocina sama je dobrodosla za telo! Ko bo imel otrok krc, bo se kako hitro zacela zbijati vrocino pri 37.5!
|
|
|
|