nosečnost v bolniškem staležu (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

tassa -> nosečnost v bolniškem staležu (15.7.2008 9:16:25)

spet imam nekaj vprašanj glede bolniške, ki jo imam sedaj preko ZZZS. Bolniško so mi podaljšali do 4.8., da pa bi lahko odšli na morje (gin mi je dala zeleno luč, le da nisem v bolniški) bi s tem dnevom bolniško zaključila in naprej vzela dopust.

Zdej me pa zanima, namen imamo iti v soboto (se pravi 2.8) takrat bom še v bolniški. Zanima pa me kako je s tem, če me slučajno preverjajo v soboto oz. kateri koli dan do ponedeljka - 4.8., kaj s tem izgubim oz. se mi stalež prekine z dnem preverjanja na domu (ko me nebi bilo) ali za vse dneve, ki so mi jo udobrili.

Prosim, če je katera seznanjena s tem. In hvala

Tassa 

Naja30 -> RE: nosečnost v bolniškem staležu (15.7.2008 10:32:12)

Stalež se prekine in mislim, da moraš tudi za nazaj plačat kazen.
Ne splača se reskirat, če mene vprašaš. Čeprav procent, da te bodo preverili, je tako majhen... vseeno pa možnost je.

Anonimen -> RE: nosečnost v bolniškem staležu (15.7.2008 11:22:54)

tassa - ne obremenjuj se za tista dva ali tri dni, sicer si res na bolniški ampak to še ne pomeni, da si prikovana na posteljo, če bi te kdorkoli preverjal, kar močno dvomim, da te bo sploh v soboto, nedeljo, ponedeljek, inšpektorji imajo premale plače, da bi to počeli čez vikend in ti nisi primer, ki bi bila na bolniški par let, se pa lahko zagovarjaš s tem, da si šla malo na sprehod ali pa v lekarno in te pač tisti čas ni bilo doma, ampak res ne kompliciraj, pojdi na dopust in uživaj, bolj boš mirna v duši lepše bo detece raslo.

Pa srečno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Taula -> RE: nosečnost v bolniškem staležu (15.7.2008 13:18:55)

Anoninma pred mano za info..preverjanje je tudi ob sobotah do 21h večer.

AnciM -> RE: nosečnost v bolniškem staležu (15.7.2008 13:36:01)

Pa mislite, da bi res zakomplicirali dva dni pred iztekom? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Saj bodo imeli več, če preverjato tiste, ki imajo še nekaj bolniške pred seboj. 

tassa -> RE: nosečnost v bolniškem staležu (15.7.2008 15:56:53)

sej, res ne vem kaj bi naredila; al naj počakam še tri dni in gremo, al kr raskiramo. Če bi vedela posledice bi bila odločitev lažja.

hvala vam, za mnenja in odgovore

tassa 

Anonimen -> RE: nosečnost v bolniškem staležu (16.7.2008 22:15:11)

Brez skrbi lahko greš na morje. Predpisanega nimaš strogega mirovanja, pa tudi kontrole v soboto ali nedeljo zagotovo ne boš dobila. Na ZZZS niti prvo soboto v mesecu več ne delajo za stranke, kaj šele da bi v službo prišel kakšen kontolor in opravil kontrolo staleža.

Stran: [1]