|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dolžina ciklusa
15.7.2008 8:05:54   
Anonimen
Moje prijateljice!

Opazila sem, da nekatere ne znajo računati dolžino menstrualnega ciklusa.

M ciklus se začne računati S PRVIM DNEM M; S PRVIMI POJAVI KRVAVITEV!!!!

Ciklus se začne s pojavom M i KONČA S POJAVOM DRUGE M, oz.KRVAVITEV!!!

primer:

Krvavitve so se začele 18.6.2008. To je PRVI DAN CIKLUSA!!!!!!...user posted image ..(koliko trajajo te krvavitve je za računanje ciklusa nepomembno))......in prvi dan rjav izcedek, drugi in tretji dan konkretne krvavitve, četrti in četi dan pa samo nekaj nepomembnega ali veliko manj kot prej.....in mogoče še šesti dan zagledam po spolnih odnosih eno kapljico.....

Potem seksam, seksam.....in najbolj aktivna sem začetkom julija, kar cel dan bi seksala..user posted image ...
((to je čas ovulacije))

Že od 10.7. mi ni več do spolnih aktivnosti, sem zaspana, lena, utrujena.....
((to je vpliv progesterona in morebitne nosečnosti)

In krvavitve se pojavijo že 14.7. ali pa malo kasneje.=kraj ciklusa, ki ga računamo... Trajal je 28 dni.

IN TO JE ZAČETEK NOVEGA M CIKLUSA!!! Tega začnemo šteti od 14.7.!!!!!!

Ciklus iz zgornjega primera je trajal 28 dni. To je najbolj pogosto trajanje ciklusa. Lahko je 2 dni manj ali pa 4 dni več.
((Vse kar odstopa od zgornjega navajanja podčrtanih podatkov je problem.))user posted image user posted image user posted image

///////////////

Ali razumete ve, ki ciklus začnete šteti od konca krvavitve pa do prve krvavitve?user posted image user posted image user posted image

To je napačno!!!!!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dolžina ciklusa
15.7.2008 9:07:29   
*Junona*
Ja, tudi jaz sem pred nekaj leti "skapirala" to zadevo.
Anonimna, lepo, da si opozorila, kajti prav je da ena drugi pomagamo, če vidimo napake.

Torej, še moj konkreten primer iz leta 2007:
Prvi dan zadnje M je bil 3. november 2007
Prvi dan nove M je bil 3. december 2007

Ciklus je v tem primeru bil dolg 30 dni in ne 31, ker se prvi dan nove M ne šteje zraven.

Papa in lep dan želimuser posted image

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.7.2008 10:36:11   
Naja30
Se pravi, da jaz ki imam M cikle na 23-24 dni, imam problem?user posted image  Ma daj no, 3x sem že zanosila brez problema.

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.7.2008 14:39:44   
*Junona*
Kakšen problem? Tu je samo primer štetja ciklusa, ker nekaterim puncam to dela težave, tudi jaz nekaj let nazaj nisem točno vedela, ali se prvi dan nove M šteje zraven ali ne.

Naja, ne vem zakaj si se razburila. Si narobe prebrala?

Aja, misliš na podčrtan stavek v postu Anonimne? Ja, to je pa res malo hecno napisano, moram še enkrat prebrat.

< Sporočilo je popravil *Junona* -- 15.7.2008 14:40:55 >

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.7.2008 14:42:32   
*Junona*
Morda je mislila, da je problem zaradi lutealne faze, ker M pride 12-16 dni po O.
Ne vem. Bo sama povedala.

Jaz sem samo hotela prikazati primer štetja.

papauser posted image

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.7.2008 7:36:29   
Anonimen
((Sem napisala in mi je vse zbrisalo..grrrrrrr user posted image ))

Na kratko:

Jajčece, ki nima časa dozorevati en določen čas, je jajčece,ki se težko oplodi ali pa iz njega postanejo zarodki z napako, se ne razvijajo.....pogosti ss-ji.

Morajo biti idealni hormonski pogoji za dobro jajčno celico. In če je ciklus prekratek, manj kot 23 dni, so te celice nezrele. Isto velja za predolg ciklus,ko je hormonov premalo in se cela stvar zavleče. Celice so prestare v trenutku, ko folikel poči in pride do ovulacije.

Na kratko....

Vedno se dogajajo določene izjeme in "...tudi slepa kura eno zrno najde..."...

LP

(odgovor članu *Junona*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.7.2008 19:27:21   
Naja30
Razburila sem se zaradi stavka v oklepaju, pod podčrtanim stavkom, ker to ni res. Normalno je vse od 20 do 40-dnevnega cikla.

Drugače pa - super anonimna, da si tole napisala. Bo marsikateri, ki ji ni jasno štetje dnevov,user posted image  prišlo prav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.