redhouse -> RE: OMAKA CARBONARA!!! (14.7.2008 22:21:56)
|
Za carbonaro je par različič, jest sm na morju nardila za moja fanta takole, ki je zelo blizu prave: 100 g pancete na drobno sesekljaš. Naribaj 150 g parmezana, v skledi zmešaj 3 jajca in začini s poprom. 2 stroka česna olupiš in cel strok sploščič z nožem. V večji ponvi segreješ maslo, dodaš panceto in česen in pečeš približno 5 minut. Potem česen odstraniš. Skuhaš špagete in jih odcediš, pri tem nekaj vode v kateri so se kuhali spraviš (par žlic), špagete streseš v ponev v kateri je panceta in odstaviš. Parmezan zmešaš z jajci in na hitro preliješ čez špagete in zmešaš. Po potrebi dodaš vodo od špagetov in po želji še dodatno začiniš. Potreseš s peteršiljem in serviraš. Tak je recept za "pravo" karbonaro, jest sm delala prvič po tem receptu in sem se bala, da bo presuho, zato sem na panceto dala še 2 dcl smetane za kuhanje preden sem stresla v ponev špagete, ostalo pa po receptu. Že prej sem probavala razne variante carbonare, ampak morm rečt, da mi je bil ta recept najboljši. Pa dober tek!
|
|
|
|