punce,jaz si nekaj ne znam razložit... (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

naja78 -> punce,jaz si nekaj ne znam razložit... (26.2.2005 11:30:41)

vem,ne me kregat,ker spet nekaj sprašujem :)-,ampak res si ne znam odgovoriti na to vprašanje.

glede na Sisy,ki ima zlepljene jajcevode(SISY drži se mi punca,mene bi tudi prizadelo,ampak življenje teče neusmiljeno naprej in tako se naučimo gledat na življenje še z druge plati.Sisy,:duda:boš imela,če ne letos pa drugo leto,imela ga boš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

no pa da preidem k stvari:kako je mogoče da ima ženska redno :hudicek: vsak mesec,z zlepljenimi oz zamašenimi jajcevodi????!!!!:zmeden::ups:kako,vraga pa jajčece potuje po njem,da pride potem do :hudicek:.
res mi ni jasno,če je tako,potem niso neprehodni,torej ima naša Sisy možnost bit :nosecka:tudi naravno in seveda druge tudi.
Sisy upam,da bereš to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:rozica::angel:
pa da je vse zaraščeno,kako pa potem tiste dobite vsak mesec :hudicek:??? jaz zase še ne vem,ampak imam :hudicek:redne na datum točno,pa da mi bo kater dr.prbil da imam vse zaraščeno in neprehodno....obup.upam,da ker dohtar to bere.:)-:)

mislim,da bi punce,ženske s tako diagnozo morale imeti vsaj malo problemov okrog :hudicek:jim tega ne želim,sevda,ampak nekje bi moralo škripati,če me štekate.:zmeden:;)

no da ne bom sama postavljala diagnoze,mislim pa da imam sigurno več kot 50% prav,torej ni vse tako črno.tako si razlagan jaz.kaj pa ve?????

pa brez zamere!!!

biba77 -> punce,jaz si nekaj ne znam razložit... (26.2.2005 11:38:16)

Nisem sigurna, ampak, kolikor jaz vem, se M pojavi zato, ker ni prislo do vgnezditve oplojenega jajceca.
Lahko, da se je neoplojeno jajcece (ki ga pac semenceca ne dosezejo) izloci v trebusno votlino. Je tak?

Na samo M pa tako vplivajo samo hormoni:
Glej, pri umetno sprozeni M tudi ni nujno, da je O, pa vseeno potem M nastopi.
Torej, npr. v mojem primeru, ko jemljem Dabroston, bo ta vplival na prihod M, ne bo pa v nobenem pogledu vplival na to, ali bo moja O nastopila ali ne.

:zmeden2::zmeden2:

majana -> punce,jaz si nekaj ne znam razložit... (26.2.2005 11:39:51)

Je tako, ni kaj dodati.

Lep dan!
majana

naja78 -> punce,jaz si nekaj ne znam razložit... (26.2.2005 12:27:17)

ja ampak vsak mesec se iz jajčnika spusti jajčece in ne glede na to,ali je oplojeno ali ni,ta potuje po jajcevodu do maternice in če ni olojeno na svoji poti propade-nastopi :hudicek:konec meseca.
če pa nimaš O,vsak mesec -glih tako se sproži jajčece samo da ne ovulira in na koncu glih tako propade,nastopi :hudicek:.
vem pa da je to povezano s hormoni,dabroston in klomifen pa uravnavata te hormone,da pride do sproženja jajčeca,morebitne O,uravnavajo ciklus :hudicek:,resice jajčnika ga spustijo,kaj se pa z njim na poti dogaja-:zmeden:,verjetno glih tako potuje.

če imaš neprehodne jajcevode pa nevem,kam gre ta jajc-po domače povedano.

no nevem,za dabroston in klomifen pa sem ziher da to uravnavata.ma saj vem človeška fiziologija je komplicirana,nikol je nisem čist štekala.tudi na faxu ne.končna ocena je bla 7.:bravo::)-:)-:)-
(beri: malo za res - malo za hec)

Pia73 -> punce,jaz si nekaj ne znam razložit... (26.2.2005 12:34:45)

naja78 jajčece po moje nima veze z M,... pa tudi jajcevodi ne. Maternica se vsak mesec pripravi na nosečnost in sluznica se zadebeli in ko ne pride do vgnezditve ploda pač nastopi M, odlušči se oddebeljena sluznica v maternici, pa če jajčece sploh ni štaratalo,... moji prijateljici so ugotovili, da nima jajčec ima pa M.

naja78 -> punce,jaz si nekaj ne znam razložit... (26.2.2005 16:53:09)

o porka drek potem,pa res ne vem.čeprav zdaj premišljujem,pia73 maš prav.kokrkol obrneš.
oh ta naša jajčeca.....

no se vdam,ve ste že dale nekaj skos.bodte pridne,se beremo.:rozica:

Sisy -> punce,jaz si nekaj ne znam razložit... (26.2.2005 19:03:53)

eh Naja veš tud men ni nč jasn...Bi človk mislu da boš opazu če je s tabo kej narobe (npr.motnje pri menstruaciji, bolečine al pa kej podobnega) pa nič.....:zmeden: Jaz sem bila sveto prepričana da je z mano vse v najlepšem redu (beri:redne menstruacije,vsak mesec ovulacija točno 17.dan,nič pretiranih bolečin ipd....), na preiskave sem se odpravila le preventivno in evo ga kaj mam zdej! A ni kruto no....:((

Stran: [1]