Pomoč - goveja župca (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


JASNA D -> Pomoč - goveja župca (26.2.2005 11:27:16)

Punce, ko kuhate govejo župco - a na začetku, ko začne vret, poberete tisto peno dol, ali jo pustite? Sicer skuham dobro juho, ampak tole pobiranje pen, mi vedno živce para.

Hvala!

Jasna




mammika -> Pomoč - goveja župca (26.2.2005 11:28:32)

Jaz kar pustim in pol na konu vse skup precedim zelenjavo in meso ven poberem in to je to.....Peno sem pa včasih kr sprot ven jemala....

LP:sloncek:




sa -> Pomoč - goveja župca (26.2.2005 11:28:38)

Jaz jo dol poberem ;),
lp in dobro govejo zupcp ti zelim8)




TaRe* -> Pomoč - goveja župca (26.2.2005 11:29:17)

jaz počakam da zavre,pol pa vodo odlijem in potem dam notri šele zelenjavo .Se mi zdi,da je juha bolj čista...kaj pa vem..:zmeden2:




mammika -> Pomoč - goveja župca (26.2.2005 11:29:59)

juha je tudi bolj bistra če notri ubeješ eno jajce- to je iz prve roke ker moj matej je bil včasih kuhar

LP :sloncek:




Amai -> Pomoč - goveja župca (26.2.2005 11:37:42)

kaj pa pol rata iz tega jajca - a se skuha, ali "zgine"?:)-




Anonimen -> Pomoč - goveja župca (26.2.2005 11:43:48)

Jaz je nikoli dol ne poberem. Stare mame pravijo da je to ta najboljši del goveje župce, bognedaj, da ti zavre in gre čez, sploh ni več dobra! :zmeden2:

Kakorkoli, jaz poberem ven zelenjavco, drugače pa potem ko se ohladi čez noč tisto mast dol poberem, k se na vrhu strdi.




JASNA D -> Pomoč - goveja župca (26.2.2005 11:46:50)

e SUPER - NE BOM SE VEČ MATRALA IN POBIRALA TELE PENE! (ups)

Zdaj pa hitro še tole - kako naj skuham kislo repo, da bo dobra? Ponavadi ji dodam malo popra v zrnju in lovorov list - pa se mi zdi tako prazna. Hop z idejami oz. izkušnjami na plan!

Jasna




JASNA D -> Pomoč - goveja župca (26.2.2005 11:48:03)

Ja pa še tole - kdaj naredite podmet za repo?

J




Anonimen -> Pomoč - goveja župca (26.2.2005 11:49:57)

To hočeš repo tako za k pireju a za k žgancem in pečenici?




JASNA D -> Pomoč - goveja župca (26.2.2005 11:52:56)

Repo bom postregla h krvavici in pečenici. Imela pa bi rada bolj tako polnega okusa - mož pa ocvirkov in masti ravno ne prebavlja najbolje - meni pa je taka čist pusta... Rabim zvijačo za okusnejšo repo - pa hitro, ker je lonec že pripravljen na pultu, želodček pa kruli....

Jasna




Anonimen -> Pomoč - goveja župca (26.2.2005 11:55:16)

Malo čebulce potenstaš, nato tenstaš repo, podmeta čisto malo (voda, moka, suha rdeča paprika - ni nujno, je bolj za barvo), malo vegete.

To je to, meni je to full okusno, tisti ocvirki so pa tudi meni bljak




Anonimen -> Pomoč - goveja župca (26.2.2005 11:55:56)

Ni ravno zvijača a ne? :zmeden2:

Sori ampak to je to, drugih idej pa nimam.




malika -> Pomoč - goveja župca (26.2.2005 12:04:47)

Jaz je nikoli ne poberem, pa imam vedno čisto juho.
Ampak ko zavre, dam ogenj vedno na minimum.




JASNA D -> Pomoč - goveja župca (26.2.2005 12:10:19)

Punce super ste, ampak zdaj sem se pa izdala, da sem bolj švoh v kuhinji...., pa nič ne de! Z leti bom postala pravi profi!!!!

Jasna




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.2.2005 12:10:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.2.2005 13:21:40)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




JASNA D -> Pomoč - goveja župca (26.2.2005 14:24:05)

Rezultat moje kuhe: župca - super:bravo::bravo::bravo:, repa - bljak :grrr::grrr::grrr: (peče kot sto mater, pa sem samo 5 zrnc popra not dala), klobase pa so itak kupljene, tako da ni primerjave z domačo robo.... No ja, želodci so polni, to pa je najpomembneje!

LP, tudi tistim, ki delate tlako v službah!

Jasna




Trebnje -> Pomoč - goveja župca (26.2.2005 22:10:56)

Jaz dam v repo obvezno strt česen in lovorjev list,popram ne,solim po potrebi,na koncu pa zgostim s podmetom.Pene na juhi pa ne pobiram dol.




Stran: [1]