Mene pa neki zanima. Nazadnje sem imela ultrazvok v 32. tednu, dojenček je bil obrnjen vodoravno. Sedaj sem noseča 37 tednov in 5 dni. Od takrat nisem imela UZ niti nobenega vaginalnega pregleda. Pregled oz CTG drugi imam v torek. Ali naj opozorim G na lego otročka?
gajka -> RE: pregledi (12.7.2008 18:35:44)
Mislim, da je najbolj pomembno, da jih na to opozoriš v P, ko se bo porod začel. Čeprav, a kakšnega zunanjega obrata pa tvoja G še ni predlagala?
mircek -> RE: pregledi (12.7.2008 18:48:54)
Ne. Od zadnjega UZ ni sploh še nič omenila lego otročka. Napotnico mi je tut že dala za v P.
Naja30 -> RE: pregledi (12.7.2008 19:49:30)
Čudno, ker ponavadi spremljajo, kdaj se bo otrok obrnil. Vsekakor omeni na pregledu v P.
andrejaboris -> RE: pregledi (14.7.2008 12:16:15)
Jaz sem v 1. nosečnosti imela zadnji uz v 22 tednu in isem imela pojma kak je obrnjen in ko sem to rekla G. je rekel, da če ni nič narobe ne delajo 3. UZ. Tak da ko sem šla rodit ni noben vedo kak je obrnjen! Pa je blo na srečo vse ok!!! Lahko pa tut ob dotiku trebu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] obrnjen!
vso srečo
AnciM -> RE: pregledi (14.7.2008 13:56:59)
Saj vsaki nosečnici pripadata le dva UZ; potrditveni in morfologija. Lego otroka pa G lahko določi tudi na otip. Pri mojem pa se že na daleč vidi kje ima hrbet in potem po brcah hitro ugotovim, kje so nogice in kje rokice.