IUI (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

boob -> IUI (11.7.2008 19:01:29)

Hey,
jaz sem pa danes bla pri G in mi je rekla naj se konec avgusta naročim za IUI. . . Mi prosim katera pove kako to poteka?  
lp

Sulfinija -> RE: IUI (11.7.2008 19:38:57)

Potek IUI:

pvi dan M pokličeš v ambulanto in nato 5.dan imaš UZ lahko se zgodi,da še imaš M če je vse ok ti dajo zeleno luč in ješ klomifen od 5-9dne nato 10.dna ponavadi UZ nato naslendji UZ odvisno kak folikli rastejo,....Nato ko so dovolj veliki nekje 20-22mm si daš zvečer stop injekcijo in drugi dan po stop injekciji si fraj nato naslendji dna te čaka IUI.Partner da zjutraj seme ob 8 nato sledi IUI ob nekje okoli poldneva.Ponavadi naredijo še en UZ pred IUI da vidijo ali je bila O in nato ti z katetrom vbrizgajo seme moža,ki so ga predhodno pripravili v labolatoriju.To je kratek opis IUI,ki je potekal v MB.

LP Mojca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sonček85 -> RE: IUI (11.7.2008 19:42:59)

kako lep opis,sedaj je še meni bolj jasno kaj to je.hvala

boob -> RE: IUI (11.7.2008 20:02:23)

HVALA za 'pojasnilo'
no zdej se mi pa vsaj približno sanja kaj to je. . G mi je sicer razlagala ampak ..... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley22.gif[/image] 
A Klomifen je treba sigurno jemat, ker meni ni nič omenla tega

Sulfinija -> RE: IUI (11.7.2008 20:11:51)

Ja,ker klomifen vzpodbuja ovulacijo.Lahko pa se zgodi,da dobiš gonal injekcije.

LP Mojca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

boob -> RE: IUI (15.7.2008 10:46:53)

a te gonal inekcije so tudi za spodbudo O.
A to dobim tud če imam jaz vse ok, . . ker na IUI greva ker ima moj slab izvid iz spermiograma

lp

Fargesia -> RE: IUI (15.7.2008 19:03:14)

če ima slab rezultat spermiograma ,pol morat it na IVF, ker na IUI pošljejo tste k majo ok rezultat

boob -> RE: IUI (16.7.2008 9:35:26)

nevem če, ker meni je rekla za IUI, pa da bodo njegovo spermo neki obdelali pa pol ustavijo to not.

Fargesia -> RE: IUI (16.7.2008 10:18:33)

ja, to je že res...tanajboljše poberejo ven, pa teb vbrizgajo, ampak če ima slab spermiogram, pol se ponavadi IUI preskoči

boob -> RE: IUI (16.7.2008 11:12:25)

. . .  sam oblike so čudne ostalo je vse ok. . . nevem. . upam da bo to uspešno in bo končno se kej zgodilo. . .

Fargesia -> RE: IUI (16.7.2008 11:48:22)

ja pri nama je bil pri IUI uspešen...sicer se je pol slabo končalo, ker plodek ni rastel in semimela v petek abrazijo, ampak že to je velik plus, da se da z IUI zanosit...

boob -> RE: IUI (16.7.2008 11:57:08)

a res. . boga. . v katerem tednu si pa bila, pa je v prvo ratal.
Sorry k tok sprašujem sam . ...... sej veš da nas vse zanima.
Kok si pa čakala od takrat k so dali tvoje papirje na konzilij, a to gre hitro al moreš čakat kak mesec.
Men so rekli naj pokličem po 25. avgustu in naj se naročim, pol pa nevem kako bo naprej, kaj me čaka. .
hvala

Fargi -> RE: IUI (18.7.2008 12:22:51)

hej...mal mam problemov z nickom tok da sem zdej začasno Fargi...

kri za splono prenosljive bolezni sva dala 20.3. pol sem pa pošto od konzilija dobila nekje v sredini aprila in v maju sem klicala prve dni M...in pol sem mela 24.5. IUI...

boob -> RE: IUI (18.7.2008 13:43:15)

a tud to moreš prej nares. . kri za splono prenosljive bolezni . .. A še kej je treba narest?

Jaz sem učerej bila na pregledu za ščitnico in danes sem začela že jemat tablete ( EUTHYROX), 28.8. imam ponovno kontrolo, upam da bo uredu in da nebo treba povečat odmerka.

Fargi -> RE: IUI (18.7.2008 15:15:19)

ja, oba morta dat kri...ti dobiš napotnico za krvne preiskave pri G, on pa pri andrologu. prej mora imet še spermiogram...aja, sej to je že mel tvoj...a pri andrologu je že bil?

boob -> RE: IUI (20.7.2008 12:22:52)

ja ja že dvakrat je bil na spermiogramu in enkrat pri andrologu. . tako da, upam da mu nebo več treba tja :)

Stran: [1]