Anonimen
|
Ronja in vsi ki se jim da brati moje probleme: Jaz sem anonimna št.6 Saj vem da ni bilo vse kar si zapisala meni namenjeno.Tisto o alkoholu in ponočevanju sem samo zapisala, da ga malce bolj opišem. Veš Ronja, kolikokrat sem že jokala ga modelovala prosila, da naj malce izpreže?? Velikokrat. Verjetno se sploh ne da prešteti. Sem namreč zelo skromna oseba in ne prenesem ljudi ki se ženejo za denarjem. In vsakič ko mu povem, da me ta njegova lastnost moti me nekako obrne in prikaže vse skupaj v taki luči da se na koncu počutim še krivo, da sem sploh kaj rekla. Ja, nimam kaj.Moram priznati da je spreten diplomat in v besedni igro mu ne sežem niti do kolen. Jaz govorim veliko in dam vse iz sebe. On govori samo ko ima kaj za povedat, stvari pa drži v sebi. Nazadnje sem mu pred parimi tedni rekla, da se morava resno pogovorit in sem mu povedala vse: Da se bojim, da bova postala tujca, ker se on tako žene in gara. Da bo čez 10 let imel vse materialne stvari,ki on misli da jih mi potrebujemo , ne bo pa imel nas. Midva si bova tujca.Otroci pa bodo kar na enkrat odrasli in ti se boš vprašal: Kdaj hudiča so zrasli? Zamudil bo prve korake, prve besede najmlajšega. Zamudil bo veliko tega ki prinašajo otroci ko odraščajo. In otroke vzgajam ravno zaradi njega v totalne kontra materialiste. In kot taki ne znajo in ne bodo cenili materialnih stvari več od časa ki jim ga nudiš... In kaj misliš da je rekel na vse skupaj?? Ne. ne to pa nisem jaz. Saj sem za vikende z vami? In zvečer... Kaj pa ali te ne peljem dostikrat ven in ogromno časa predebatirava na najini terasi... In seveda potem obvezno zgodba o tem da on dela za otroke in da jim želi zagotoviti vsaj osnove življenja. Veš Ronja mi v bistvu sploh nismo bogati... Smo čisto en navaden srednji sloj. Veš da skupaj nismo bili na dopustu že 5 let? Pravzaprav nismo bili nikjer ob morju ali kje tako na dopustu celih 5 let!!! Prej je bil problem denar. Zadnji dve leti je problem njegov čas. In tudi najina postelja trpi prav te zadnji dve leti, če smo že glih pri tem. Enkrat prej sem zapisala,kako se trenutno ubada s tem , da rabimo nov avto. Pa imamo avto star 1 leto in to ne slabe znamke. No sedaj po njegovem rabimo enoprostorca, ker imava sedaj dojenčka in je to tretji otrok. Enoprostorec naj bi bil bolj varen in predvsem bolj komot in enostavno po njegovem je to nujen nakup,ker smo do sedaj če smo kamorkoli že šli na izlet vedno vzeli seboj še mojo ali njegovo mamo in sedaj z starim avtom to ne bo več možno... In kaj naj mu rečem? Še posebaj ko diplomatsko zaigra na moje srce še tisto o moji mami... Normalno, da se potem strinjam in rečem ja saj imaš prav, res rabimo tak avto. Saj pravim v besedni vojni z njim sem vedno poražena. Je pa tudi zelo spreten v tem da mi njegove ideje tako dolgo predstavlja in me obrača da na koncu ne da samo mislim kako je dobra ideja ampak še celo da je to moja ideja... Seveda tudi na moje besede: ja kolikokrat smo pa kam šli in da smo še mamo sabo vzeli?? Pa saj lahko na prste ene roke preštejem... On pravi: Ja, pa bomo sedaj šli. Boš videla, da bomo.. In tako dalje ... In ti povem Ronja, čez nekaj časa me bo tako obrnil da ne samo da bomo imeli enoprostorca, še celo zdelo se mi bo da ga rabimo in da je to super ideja. In tako to gre pri nas z vsemi materialnimi stvarmi. in ker seveda denarja nimamo, da bi kar šli in kupili kar rabimo. potem on dela in dela, sklepa nove in nove posle... potem pride stres in za tem tudi najin problem pomankanje sexsa. Začaran krog, ki njemu kot deloholiku odgovarja meni pa absolutno NE!! Včasih sem mnenja. da bi se moral it zdraviti, ker on je na nek način bolan, odvisen od dela in kmalu bo prišel čas,ko sploh ne bo znal več odklopiti. Česar pa se najbolj bojim je da se enostavno zgrudi. Absolutno preveč namreč kadi, neredno je, popije litre kave in zraven je še skoz pod stresom... Skrbi me zanj, toda ne znam, mu pomagat??? Ronja in še kdo ki se mu da ukvarjat z mano, hvala ker si me prebrala in mi kar dobro svetovala. Imam res tiste dve možnosti, samo... Vedno je na koncu tisti angleški but oziroma naš samo: -Če se samozadovoljujem ne rešim ničesar, ker mi v bistvu ne manjka orgazmov ampak mi manjka orgazmov z njim. Ne želim si sexsa , ampak želim si sexsa z njim. -Druga pot , otroški vzorci kot praviš. Moram še razmisliti kako bi to izvedla. Anonimna št.6
|