Eca
|
O pismo....zdaj ko sem vse tole prebrala pa mi ni nič več jasno. A take cene so v LJ? Za primer: pred 2 letoma sem kupila kuhinjo v Ikeji (garancija je 10 let)....torej kuhinja je v obliki L, dolga je 4,5m. Spodnji elementi so vsi izvlečni in tudi pod elementi so še izvlečni predali (čisto pri tleh). Zgoraj pa imam v enaki dolžini elemente - tista višja varianta (ne vem točno mere 120 cm ) skratka pridejo do stropa. Cena je bila 310.000 SIT, seveda brez pulta. Pult imam masivo hrast (kupila pri Slovenijalesu) za 75.000 SIT. Potem so še el. elementi (indukcijska plošča, napa - al., pečica al., vgradni pomivalec, pipa, korito), ki so stali več kot kuhinja cca: 550.000 SIT. Aja, da ne pozabim še keramike (brez dela) 20.000 SIT. Ostale stvari smo naredili sami ali pa smo jih že imeli (hladilnik, bojler....). Montažo smo opravili sami, brušenje in mazanje pulta sami. Vsekakor končna cena manj kot miljon. Imam srednji oz. višji srednji razred ele. aparatov, ki sem jih vse kupila z nekimi popusti pri nas. Kuhinja moje mame - kuhinja Svea, stara 2 leti, montažo imeli Svejini (strokovnjaki), pult razpada, nobenega izvlečnega elementa, razen štedilnika ni kupila nobenega ele. aparata, uporabila vse staro , dolžina je pa tudi enaka moji, cena 1.000.000 SIT. Kuhinje ne bi imela, da mi jo šenkajo. Kuhinja moje tašče - kuhinja Marles...stara 3 leta, enaka žalost kot pri moji mami. Monterji so ji pri montaži predrli električno napeljavo, napo namontirali previsoko...., postavitev elementov...groza totalno neprimerna, vrata so sicer masiven les - parjena bukev, žalostno da nekateri deli narazen silijo (vrata so sestavljena iz nekih deščic - masive , plačala 2 miljona z (podn) ele. aparati. Skratka moja kuhinja je zakon (še bolje ko v njej kuham) in vesela sem, da se nisem olajšala za goro denarja, pa je kvalitetna in še danes izgleda kot prvi dan. Zame je Ikea zakon. Kuhinjo sva izrisala z njihovim programom za kuhinje, tako da sva imela točno predstavo kako bo izgledala. In na koncu kar je meni najbolj všeč: prišla sva v ikeo, plačala in TAKOJ odpeljala celo kuhinjo domov. Brez čakanja.... in ostalih neprijetnosti. Lp, Eca