Konstantno na dieti - planiram nosečnost (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

frcefela -> Konstantno na dieti - planiram nosečnost (10.7.2008 13:24:17)

Zdravo,

žal nisem zasledila podobne teme, zato odpiram novo. S partnerjem načrtujeva otroka, ampak šele čez kakšno leto. Me pa že zdaj zelo skrbi ... Naj na hitro opišem težavo:

Odkar pomnim sem na dieti in to na takšni, ki ne presega 1000kcal dnevno. Veliko ljudi mi ne verjame, ko povem, da čim presežem 1000 kcal, se mi takoj pozna na tehtnici. Obenem imam zelo počasno presnovo in pa da so zadeve še bolj zaskrbljujoče, težave s ščitnico, ki izloča premalo hormona in jem nadomestne hormone. Vse to seveda vpliva na zelo hitro kopičenje kilogramov, če seveda nisem pazljiva pri količini hrane.

Seveda sem tudi obsedena s tehtanjem, tehtam se namreč zjutraj in zvečer [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], da preverjam situacijo. In nič kaj fajn se ne počutim, če en dan pač malo več pojem pa imam že dobro kilo več. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Glede na vse napisano me seveda neverjetno skrbi, kako bo z mojimi kilogrami med samo nosečnostjo. Predvidevam, da se bodo le-ti neverjetno nakopičili prav zaradi tega, ker je moje telo navajeno na vnos 1000-ih kcal dnevno, ob nosečnosti pa bo ta vnos večji.

Zavedam se, da je otrok na prvem mestu in nosečnost ni čas, ko bi ženska lahko bila sebična in mislila le nase, pa vseeno sem blazno zaskrbljena, koliko dodatnih kilogramov bo to prineslo ... Morda pa pretiravam pa se bom redila normalno ...
Je morda tu gor kakšna prijazna oseba, ki je imela podobno težavo in mi lahko malce svetuje. Lepo prosim.

Rožica82 -> RE: Konstantno na dieti - planiram nosečnost (10.7.2008 13:34:53)

na tvojem mestu bi si uredila stvari v glavi pa šele potem šla v zanositev. Po mojem bi lahko imela že pri sami zanositvi težave. Pred zanositvijo se posvetuj s svojo G.

Pa srečno

Udb -> RE: Konstantno na dieti - planiram nosečnost (10.7.2008 13:35:23)

Koliko kg pa imaš?

frcefela -> RE: Konstantno na dieti - planiram nosečnost (10.7.2008 13:36:34)

178/66 čisto normalna teža, ampak mi pa niha nenormalno ... imela tudi že 86kg

tanikaa -> RE: Konstantno na dieti - planiram nosečnost (10.7.2008 13:38:53)

IZVIRNO SPOROČILO: frcefela

Zavedam se, da je otrok na prvem mestu in nosečnost ni čas, ko bi ženska lahko bila sebična in mislila le nase, pa vseeno sem blazno zaskrbljena, koliko dodatnih kilogramov bo to prineslo ... Morda pa pretiravam pa se bom redila normalno ...
Je morda tu gor kakšna prijazna oseba, ki je imela podobno težavo in mi lahko malce svetuje. Lepo prosim.

Jaz bi ti svetovala, da obiščeš svojo G in se z njo pomeniš o teh rečeh. Povej ji svoje probleme in strahove in če maš dobro G, potem verjamem, da ti bo pomagala.

majči22 -> RE: Konstantno na dieti - planiram nosečnost (10.7.2008 13:40:15)

Verjetno je tvoja genikologinja seznanjena s tvojo situacijo in ti bo znala pravilno svetovati.
Zavedati se boš pa morala, da kile bodo šle gor tud če boš zlo pazila. Seveda boš pa omejila naraščanje kilogramov s pravilno in zdravo prehrano.
Imam kolegico, ki ima tudi velike težave s ščitnico in je v nosečnosti zgubila 3 kilograme ter rodila zdravega in živahnega fantka.
Jest ti bom tko rekla, da če imaš veliko željo imeti otroka boš tudi kakšen kilogramček spregledala in se sama psihično pripravila na prihod novega bitja.

Lep pozdrav

muki1 -> RE: Konstantno na dieti - planiram nosečnost (10.7.2008 13:56:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Rožica82

na tvojem mestu bi si uredila stvari v glavi pa šele potem šla v zanositev. Po mojem bi lahko imela že pri sami zanositvi težave. Pred zanositvijo se posvetuj s svojo G.

Pa srečno

Se podpišem. Pa ne mislim nič slabega s tem da si ,,pošlihtaš v glavi,,. Ampak tehtanje dvakrat dnevno, stroga dieta, težave s ščitnico...je kar veliko tega.

mojsoncek -> RE: Konstantno na dieti - planiram nosečnost (10.7.2008 14:28:21)

IZVIRNO SPOROČILO: muki1

Pa srečno

Se podpišem. Pa ne mislim nič slabega s tem da si ,,pošlihtaš v glavi,,. Ampak tehtanje dvakrat dnevno, stroga dieta, težave s ščitnico...je kar veliko tega.

Na tem mestu se pa kar podpisem.

Naja30 -> RE: Konstantno na dieti - planiram nosečnost (10.7.2008 22:28:27)

Sej to, da je zvečer kila več, je čisto normalno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mateyka -> RE: Konstantno na dieti - planiram nosečnost (11.7.2008 7:57:41)

Sej to, da je zvečer kila več, je čisto normalno.

seveda je. od moje prijateljice tamali se tehta zjutraj (vedno ob istem času), ker ima shujševalno dieto od zdravnice (je bil tudi v Stični - unem centru za otroke). zakaj zjutraj? ker takrat ima še prazen želodec in mu pokaže realno število kil.

Anonimen -> RE: Konstantno na dieti - planiram nosečnost (11.7.2008 9:18:46)

Pa srečno

se čist strinjam s tem.

glede na to, da imaš po tvoje težave s kilogrami, bi ti priporočala, da se že zdaj skušaš čim bolj zdravo prehranjevat, čim več sadja in zelenjave.

jaz namreč tudi spadam med tiste, ki se ubadajo z nihanjem kilogramov. potem pa mi je kolegica svetovala, naj si preberem montignaca - jem, torej hujšam ... in se držim tega način prehranjevanja in moram priznat, da sem nekoliko shujšala, poleg tega pa mi kg ne nihajo tako kot prej.

mogoče bi tudi ti poskusila s tem načinom prehranjevanja. nikol ne veš, mogoče ti bo celo ustrezal.

mojamura -> RE: Konstantno na dieti - planiram nosečnost (11.7.2008 9:29:05)

tudi jaz bi ti svetovala knjigo Montignaca: Jem, torej hujšam - gre za zdrav način prehranjevanja. kar se pa ščitnice tiče, pa tvojih skrbi glede teže pa le posvetuj s svojo G.

to, kar se tebi dogaja, pa meji že rahlo na obsedenost s težo (ne me narobe razumet, verjamem, da ti ni vseeno glede kg - imam eno prijateljico s podobnimi težavami, pa si približno lahko predstavljam kaj preživljaš)....fajn bi bilo če si poiščeš kakšno strokovno pomoč

Yasminka -> RE: Konstantno na dieti - planiram nosečnost (11.7.2008 9:44:52)

Oj!

No moja izkušnja je takale. Leto pred prvo zanositvijo sem shujšala za 18kg (dieta, gibanje). Težo sem nato vzdrževala. Sicer nikoli nisem štela kalorij, vendar menim, da sem zaužila nekaj čez 1500. Ja....tudi obsedenost s tehtanjem poznam.Mene je prav vrglo, če sem se zredila za pol kilce.
Moj hormonalni ciklus je bil popolnoma zmešan, M sem dobila z velikimi zamiki. Ko sem prišla k G., sem mislila da sem noseča vsaj 8tednov, po UZ sem bila šele v 5tednu. Tudi datum poroda smo določili na podlagi UZ in ne zadnje M.
Ti pa kar povem, da je nosečnost popolnoma drugačno stanje. Pozabila sem na dieto...takrat te res vodijo hormoni in dejansko ješ tisto, kar otrok potrebuje.Pridobila sem 16kg,po porodu mi je ostalo le še 6...te pa sem takoj izgubila z dojenjem. Med nosečnostjo nisem imela nobenih težav, mogoče malce malo železa...vendar ni bilo kritično.

5ra_28 -> RE: Konstantno na dieti - planiram nosečnost (11.7.2008 10:55:16)

Tudi jaz mislim, da boš imela probleme že pri sami zanositvi. Ko se pa nekaj mescev (nekatere celo leta) trudiš z zanositvijo, pa verjemi, da ti kilogrami niso prioriteta. Kar se pa tiče tvoje počasne presnove, kot si napisla... Prebavo ti zelo pospešijo vlaknine v hrani, verjetno za presnovo tudi kaj pomaga. Saj že babice so govorile. Za vsak problem v telesu, raste nekaj, da to pozdravi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Kaj ti pa splošni zdravnik svetuje za pospešitev presnove?

Nosečnost in dieta pač ne gresta skupaj! To te bodo vsi opozarjali.

Stran: [1]