Elizabetka -> RE: Mejčkn mi je slabo (20.10.2008 3:43:41)
|
Ne, pa sej pravm, da sem se odjavila. Ne bom hodila na tečaj. So mi vrnili vpisnino. K Kjava, povedala ti bom eno zgodbo. 10 žabic se je odločilo za poseben podvig, da bodo skakale na en precej velik hrib. Ob svojem podvigu so imele polno navijačev ki so navijali. Večina se jih je pogovarjalo "Ne bo ti uspelo, ve ste nore, v kaj se puščate, nikoli vam nebo uspelo". In skačejo žabice naprej. In na koncu poglej, le 1 od 10 je uspelo priskakljati na vrh hriba. Pa gre ostalih 9 do nje pa ko jo vprašajo, kako ji je uspelo, ugotovijo, da je bila gluha. Upam, da sem ti s to zgodbo veliko povedala. Drugače pa, eno vprašanje za vse prisotne. Zakaj se človek odloči za izobraževanje? Za brez veze? Pomoje ne, zato ker s tem želi nekaj v svojem življenju doseči. Tudi kjava je imela sigurno vsaj 2 ali 3 cilje doseči s tem izobraževanjem. Naj jih pove sama, kot jih je takrat, preden se je vpisala v tečaj. Pa te vprašam, kjava, nimaš več teh ciljev? Zakaj ne? Ti si res super oseba, pripravljena si se odpovedati svojim ciljem, da te bodo na ringaraja forumu hvalili, da si super... Jaz se raje odtranim tukaj s foruma, kot pa da se odpovem svojim ciljem. Si pa si kriva sama. Če bi jaz zdaj tukaj napisala, da sem si kupila avto za 100.000 EUR, bi mi tudi vsi rekli, da sem nora. Če pa bi še poleg cene napisala, da je to avto, ki gre na sončno energijo pa da se nikoli ne pokvari, pa da ga lahko vozim do smrti, pa da še z njim profitiram, bi pa verjetno bilo mišljenje drugače. In to si naredila ti. Izobraževanje, ki ti ga je nekdo predstavljal skoraj 1uro (no, vsaj jaz sem predstavitev tako dolgo imela), si ti opisala v 1 stavku, je jasno, da človek ne more oceniti vrednosti, če se splača ali ne. Moj cilj je bil, napredovati v službi, zato sem se odločila za povečanje mojih sposobnosti, ki jih sem vnovčila, pa tudi ureničila ta cilj. Pa se bo obrestovalo. Zdaj pa k novim ciljem naproti. Akcija! Uživajte, kolikor se le da! Vaša Elizabetka
|
|
|
|