Rojeni 25.12.2003,še kdo???!!! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

daša -> Rojeni 25.12.2003,še kdo???!!! (25.2.2005 16:58:10)

Moj tamali je rojen 25.12.2003. Ne spi ponoči že od kar je pri hiši (no prvi mesec je bil bolj priden kot vse ostale do danes). Tudi čez dan ne veliko (ker spi po 45 minut naenkrat ga dajemo spat 2x). Ponoči pa se zbuja, do enega leta sem ga še dojila, potem smo to ukinili, pa prešaltal na čaj. V glavnem do danes je prespal maksilmalo 10 noči. Pa zelo sem vesela če se zbudi samo 1-2x, če se ne vsake pol ure do ure. Pa čivka, pa jamra, v glavem ga ne moremo spravit "v red". In sem bila s s tavelikim pri bioenergetičarki (ker je kar naprej bolan in smo to probali kot zadnjo rešilno bitko, ker "kasira" viroze še tamali). Pa vprašam še za tamalega če ima kakšen recept za spanje (bolj v hecu). In kaj mi reče. Kdaj pa je rojen? Povem. In odgovor. Ja tale tamal pa ne bo nikoli ne vam kaj spal, je na tak dan rojen, da je hiperaktiven otrok. Ta vam bo še vzel ene energije, kar pripravite se. Sem mislila, da bom skupaj sedla. Punce, zdaj me pa zanima, ali ima še katera rojenega mulčka 25.12. in kakšni so. Bi rada preverila, če ta trditev res drži. A je to samo pri nas. Hvala vsem za sodelovanje!

india -> Rojeni 25.12.2003,še kdo???!!! (25.2.2005 18:21:22)

Daša, sicer nimam v ožji familiji nikogar rojenega 25.12., a imam dva bratranca,ki sta na ta datum rojena in sta vedno bila O.K., tudi pri spanju.
Kar pa se izraza hiperaktiven tiče, so se mi lasje postavili po konci. Se ta ženska zaveda, da otroci,ki so hiperaktivni,niso tisti,ki so zelo živahni, zelo aktivni in vedno "budni"???
Hiperaktivnost v strokovnem jeziku strokovnjakov s tega področja pomeni vse kaj drugega.
Otroci šele po tretjem mesecu vlovijo nek ritem, šele po tretjem letu pa lahko zdravniki postavijo diagnozo o hiperaktivnosti.
Te podatke mi je dala prijateljica, ki je pedopsihiater in ti svetuje, da počakaj in se ne sekiraj, verjetno je dete le zelo občutljivo.

Veliko sreče in mirnega spanca, če ga boste le ujeli!:miska:

Gina -> Rojeni 25.12.2003,še kdo???!!! (25.2.2005 20:42:38)

Datum nima nobene veze s tem, kar opisuješ. Nekateri otroci spijo daljša obdobja skupaj, drugi ne. Eni rabijo veliko spanja, drugi malo. Eni so skoz bolani, drugi pač skoraj nikoli. Tako je, ker smo ljudje različni. Ne verjemi vsega, kar slišiš. Tudi tvoj bo spal in tudi tvoj bo zdrav. Počakaj malo, saj je še majčken. Ponoči pa pač nehaj vstajat, nehaj mu dajat čaj, tudi če bo tulil, drugega ti ne morem svetovat. Saj bo, boš videla, da bo.

Anja -> Rojeni 25.12.2003,še kdo???!!! (25.2.2005 20:43:05)

Čeprav ne verjamem bioenergetikom, ti morm napisat...

Sestričnina hčerka je rojena 25.12. 1998 in je res zelooooo živahen otrok (po moje kar krepko meji na hiperaktivnost - moje mnenje, tudi učiteljičino, po izdelkih v šoli se vidi in njeni nesposobnosti, da bi kaki zadevi sledila več kot par minut)

Od 15 mesecev naprej več ni spala popoldan (enostavno je dala ona mamo spat in ne mama nje). Ponoči silno slabo spi (se premetava, hodi v spanju ipd.)
Njen mlajši bratec pa j eživo nasprotje, če otrokom bereš pravljico on kar posluša medtem, ko ona oddide po prih minutah...

No, sem le napisala, samo po moje je to bolj slučaj.

india -> Rojeni 25.12.2003,še kdo???!!! (25.2.2005 22:00:59)

Upam, da nisem preveč vsiljiva s tem, a ne govorit o hiperaktivnosti pri dvomesečnem dojenčku,prosim, saj otrok še sploh ne daje nobenih drugih znakov kot to, da pač ne spi. Prilagam ti en link, kjer je hiperaktivnost malo bolj opisana in si lahko prebereš,kaj to sploh je. Eno laično mnenje bioenergetika dojenčka ne sme označiti kot hiperaktivnega saj se ga to drži potem celo življenje. In hiperaktivni otoci si zalsužijo in tudi zahtevajo zaradi svojih potreb posebno obravnavo.

Tvoje dete pa se mora po mojem le privaditi na življenje izven tvojega trebuščka, eni rabijo za to malo več časa, potem pa si bo že nekako pošlihtal svoj ritem. Ne sekiraj se, vem pa, da je skrajno težko, če cele noči ne spiš.

http://www.sinaj.net/dkp/nemirni.htm

Lep pozdrav, Miška:miska:

Pupica -> Rojeni 25.12.2003,še kdo???!!! (25.2.2005 23:03:55)

moja mami je sicer 25.12., sma letnica je mal bl zgodna...
Kaj nej rečem..kozorogi trmasti, vztrajni, natančni, marljivi, sam ne vem kakšna je bila kot otrok:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:

Lahko pa babico vprašam:):):):)

buča -> Rojeni 25.12.2003,še kdo???!!! (25.2.2005 23:40:49)

Miška01,pomoje ima daša otročka starega že več kot 1 leto,če je rojen 25.12.2003.
Drugače imam tudi jaz doma zelo živo punčko,ponoči ne spi,brca,se premetava,čez dan spi največ 1 uro,včasih cel dan prebedi,tudi je bolj malo,rojena pa je 25.5.2003 in ravno danes praznuje 21 mesecev(matr čas leti):kuza:

india -> Rojeni 25.12.2003,še kdo???!!! (26.2.2005 8:50:31)

O buča, se pravi imaš doma dvojčico, pa ti lahko po izkušnjah povem, da smo dvojčki zelo nemirni, zelo malo spimo in povsod nas je polno. Kadar pa nas zagrabi, zas se spomnim, da je bilo to v puberteti,pa spimo tudi cel vikend skupaj!

Ja, sem zdaj pogledala ja, za Dašinega miškota, 14 mesecev ima,ja, a vseeno ne sme nihče govoriti o hiperaktivnosti. To je na področje, s katerim se naj strokovnjaki ukvarjajo in sama poznam preveč takih primerov, tudi strokovno in vem,kako potem na otroke gleda okolica.
Zato me je prizadelo, da lahko bioenergetik govori o čem takem.Pa otroka niti videla ni!:grrr::grrr::grrr:

daša -> Rojeni 25.12.2003,še kdo???!!! (26.2.2005 10:44:25)

Miška, jaz tega izraza hiperaktiven nisem vzela tako dobesedno, pa mislim, da je tudi bioenergetičarka bolj misila v tem smislu, da je to zelo živ, razposajen otrok, prepoln energije. Tako da se v bistvu zaradi tega da je tamal hiperaktiven v dobesednem smislu ne obrmenjujem, sem vzela z rezervo. Me pa v bistvu zanima če je res kaj na tem, da datum toliko vpliva na to kakšne "sorte" je otrok, bolj miren, ali bolj živ. Ker naš je res "navit ko strela", samo gleda, kaj bo ušpičil. Spanje pa sploh. Poleg tega da malo spi, tudi zelo nemirno spi. In tukaj nas je ogromno mamic, pa čakam, da se oglasi še kakšna s tem rojstnim datumom in pove kakšen je njen navihanec.

Stran: [1]