Odpoved-regres-neizkoriščen dopust (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

tajtaja -> Odpoved-regres-neizkoriščen dopust (9.7.2008 12:41:14)

Delavec je dal z 9.7. odpoved. Novega dopusta je koristil 2 dni.
Koliko regresa mu pripada?

martita -> RE: Odpoved-regres-neizkoriščen dopust (9.7.2008 12:46:38)

kolikor je meni znano cel.

nu_tella -> RE: Odpoved-regres-neizkoriščen dopust (9.7.2008 14:44:55)

tudi jaz sem mislia da ti, če si zaposlen od 1.1. do 1.7. pripada cel regres in dopust. Dejansko je pa tako, da sta dve varianti:
- če gre naprej k drugemu delodajalcu mu pirpada regres in dopust le proporcionalno za čas, ki je bil pri vas,
- če pa ne gre nikamor naprej potem mu pripada cel regres.

tajtaja -> RE: Odpoved-regres-neizkoriščen dopust (10.7.2008 9:45:31)

ti, če si zaposlen od 1.1. do 1.7. pripada cel regres in dopust. Dejansko je pa tako, da sta dve varianti:
- če gre naprej k drugemu delodajalcu mu pirpada regres in dopust le proporcionalno za čas, ki je bil pri vas,

Sicer mi je sedaj dal računovodja informacijo, da moramo dati cel regres-gre pa delavec v novo službo, kar je tudi napisal na odpoved.
Sedaj pa res ne vem.
Prosim za še kakšno informacijo.

majcci -> RE: Odpoved-regres-neizkoriščen dopust (10.7.2008 10:42:53)

Saj če mu vi izplačate cel regres v novi službi ne dobi nič. Mu pošljete obvestilo koliko regeresa in dopusta je dobil pri vas in potem na podlagi tega v novi službi dobi regeres in dopust (npr. če mu vi izplačate cel regres v novi službi ne dobi nič, če pa mu iuplačate v deležu potem mu tudi oni izplačajo v deležu). mislim pa da sta obe variainti pravilni - ali mu izplačate celi regres ali v deležu.

nu_tella -> RE: Odpoved-regres-neizkoriščen dopust (10.7.2008 11:16:35)

Pač zakone se lahko bere tako ali drugače.
Zakon o delovni razmerjih določa, da je delodajalce dolžan dati proporcionalno kolikor je zaposleni pri njemu zaposlen. Če pa je zaposlen vsaj od 1.1. do 1.7. mu pripada celotni del. Seveda se delodajalci poskušajo rešiti tega, ki daje odpoved, z čimmanjšimi stroški in se zadnjega napisanega ne držijo. Če ti je računovodkinja rekla, da mu izplačaj celoten regres potem mu ga tako izplačaj, ker pomeni, da bo ona to lahko zagovarajala kot upravičen strošek podjetja, čene ti že nebi tako rekla. Ko pa on gre od vas, mu itak poleg delovne knjižice daš še potrdilo o izrabljenem dopust in izplačanem regresu, kar on nese novemu delodajalcu in kot je rekla majcci mu tam ne izplačajo regresa še 1x...

Meni se zdi da je pač pri tem najbolj pomembno kaj imate napisano v internih aktih podjetja, da ne delate enkrat tako drugič drugače. Ker na to so najbolj občutljivi inšpektorji...

Stran: [1]