trdozimc
|
Marogica, če ti kaj ni jasno glede alergij, kar vprašaj. Alergik si lahko od rojstva, čeprav še nisi zaužil prve hrane. Alergik lahko postaneš kadarkoli v življenju na praktično karkoli. Ko mama doji dojenčka, prenaša vanj z mlekom potencialne alergene (vse kar ona poje, popije) - zato je dojenček lahko alergičen na KM, čeprav ga še sam ni pil - pije ga mama. Alergiki, so bolj občutljivi, na nekatere malo bolj alergene snovi v okolju. Zato ''moraš'' pri dojenčku spremeniti način življenja, ne samo diete. Če imaš npr. dojenčka, ki je alergičen na KM, se priporoča, da dvojno spiraš perilo, da ne uporabljaš mehčalca, da izločiš iz svoje prehrane (če dojiš) še svinjino, arašide, jajca, gluten,..... in še in še. In med drugim, so na nekatere naravne snovi alergiki bolj občutljivi in lahko nanje tudi razvijejo alergijo. Kamilice so zelo močna naravna snov in jih alergiki (tako mladi) ne preveč dobro prenašajo. Dojenčke - alergike, je potrebno malo bolj pazit, dokler organizem ne dozori (pri letu - dveh), ko lahko alergije preraste oz. jih je sposoben bolj ''kontrolirat''. In tega je še veliko. Ja, jemljem osebno, ker si me citirala, potem pa povedala, da tu na RR... Saj sama veš. Zato sem razložila, da to ni moje stališče. Ne komentiram pa stvari, ki jih ne poznam. Oziroma vprašam, zakaj tako in ne drugače. Enako - glede sanj
|