odpoved (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


gojska -> odpoved (9.7.2008 8:06:11)

ali lahko daš odpoved brez odpovednega roka, oz. ali se lahko šteje nekoriščen dopust v odpovedni rok ?




smigli -> RE: odpoved (9.7.2008 9:06:19)

Po moje se da vse, sam odvisno od delodajalca, kolk se da z njim dogovorit.




lemavrica -> RE: odpoved (9.7.2008 9:20:25)

Da se vendar je vse odvisno samo od delodajalca. Če je dokaj ok bo dovolil vsaj koriščenje dopusta, če ne pa pričakuj do dneva izkoriščen odpovedni rok.




gojska -> RE: odpoved (9.7.2008 10:28:57)

sem ravno pogledala na inšpektorat za delo, kjer pravijo da je možno koristiti dopust v odpovednem roku. Pač v sorazmerju z datumom odpovedi.za ostanek mi mora dat potrdilo o koriščenju dopusta.
Pol mislim da mi pripada cel regres, ker smo že čez 1. julij. Popravte me če ni res. V novi službi so mi sorazmeren delež obljubili neglede na vse.

Edino ne vem ali je najbolje, da vmes sploh ne prekinjam delovnega razmerja in z dnem ko zaključim staro že začnem novo službo. Al je kej lufta dovoljeno?




maya2 -> RE: odpoved (9.7.2008 12:47:09)

IZVIRNO SPOROČILO: gojska


Edino ne vem ali je najbolje, da vmes sploh ne prekinjam delovnega razmerja in z dnem ko zaključim staro že začnem novo službo. Al je kej lufta dovoljeno?


mislim da je bolje da ne prekinjaš, vmes moraš tako ali tako vse urejat na zavodu, res zoprna zadeva.
Kar se pa odpovednega roka tiče, se je moj dogovoril tako, da so ga 'spustili' že po treh tednih in je lahko takoj v novi službi začel, tako da ni koristil nobenega dopusta vmes. Res pa je bil oktober in ne poletje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




lemavrica -> RE: odpoved (9.7.2008 12:54:09)

Da se lahko prenese dopust se delovega razmerja ne sme prekiniti niti za 1 dan.




db -> RE: odpoved (11.7.2008 20:04:36)

dopust lahko koristiš sorazmerno kolikor časa si v tem letu zaposlena,v odpovednem roku imaš pravico izkoristit ta dopust,kar se tiče regresa pa je tako da ima delodajalec pravico te iplačat sorazmerni delež.ker regres se je moral izplačati do 30 6,oziroma če je firma v stečajo ali v prisilni poravnavi ima čas do konca julija se mi zdi.če želiš preneti dopust nesmeš prekiniti delovnega razmerja. ti pa pripada pri novem delodajalcu prav tako sorazmerni del dopusta in sorazmerni del regresa,če si pri njemu zaposlena več kot 6 mesecev




Stran: [1]