pik žuželke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

Party -> pik žuželke (8.7.2008 17:31:01)

mojega je v soboto v hribih nekaj pičilo v nogo,zadaj v pregibu za kolenom.
najprej je bila samo rdeča srbeča pikica,kot od komarja,potem pa je iz tiste pikife ratal rdeč zatečen flek (premer 15 cm,približno). na otip je tam koža tudi zelo vroča.
ne vem,zakaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] noče k zdravniku.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

če ima kdo kakšen nasvet,... hvala.

Naja30 -> RE: pik žuželke (8.7.2008 21:04:23)

H zdravniku ga spravi.

puncica -> RE: pik žuželke (9.7.2008 7:48:25)

podobno sem jaz imela pred leti na bedri in je pozneje (kak teden) samo izginlo, nisem pa nič hodila k zdravniku. Je pa to verjetno kaka bol agresivna žuželka, vsaj po moje.

Katey -> RE: pik žuželke (9.7.2008 9:46:29)

Podobno sem imela tudi jaz, sicer ni bil tako velik flek, je bila pa koža na mestu pika trda in vroča, nisem šla k zdravniku sem se pa mazala s Fenistil gelom je pomagalo.

Party -> RE: pik žuželke (9.7.2008 20:32:39)

sem mu takoj dala fenistil,pa mu ni nič pomagalo. potem je probal še neke zvarke starodavne,pa tudi ni imelo učinka...
ves čas sem mu govorila,naj se ne heca in gre k DR.,pa ni hotel. dokler mu ni najboljši prijatelj rekel naj se ne zafrkava in naj pokaže nogo DR.

čakam,da pride domov,da vidimo,kaj je bilo to,kar ga je požrlo...

puncica -> RE: pik žuželke (10.7.2008 7:22:42)

no pa poročaj kaj je bilo, ker mene tud zanima

Party -> RE: pik žuželke (15.7.2008 16:06:40)

lahko je bil komar,mravlja,pajek...
ker pa se je moj spraskal,se mu je pik okužil in vnel,strup se je tako še bolj razširil okoli in zato je bila taka reakcija.
je dobil injekcijo ne vem česa in drugi dan je bila samo še majhna hrastica.

Felicita -> RE: pik žuželke (17.7.2008 21:24:08)

zdej je verjetno že mimo, pa vseeno za naslednjič.
Fenistil gel (ali pa kamagel ali gel za po pikih), hladni obkladki in malo večja doza antihistaminika (npr 2 flonidana). Če se ne pojavijo kakšni simptomi anafilkatičnega šoka (vročina, slabost, zmedenost, vrtoglavica, težko dihanje...), bi to moralo zadoščati. Če se pojavijo simptomi pa do zdravnika po inekcijo epinefrina in/ali močnejše antihistaminike in medrol.
p.s.: male vražje mušice ponavadi pičijo tako, da je vse rdeče, otečeno in srbeče...

Stran: [1]