nina166 -> RE: Rh faktor (9.7.2008 12:04:31)
|
Bom kar na tej temi nekaj vprašala, ker vidim, da se nekatere na to bolj spoznate. Sem rh- (Du POZ - če katera ve, kaj to pomeni, mi naj prosim obrazloži), indirektni coombsov test je bil negativen...to so podatki iz odzem krvi v prvi nosečnosti leta 2006 Takrat mi je moja g rekla, da ne rabim inekcije v 28. tednu, ker imam coombsov test negativen in jaz sem ji verjela na besedo. Potem se je rodil moj sin, ki je enako kot jaz rh negativen in torej zato ni bilo nobenih problemov. Zdaj pa sem noseča v drugo in bolj kot berem forume bolj sem zmedena. Prebrala sem namreč, da naj bi vsaka nosečnica, ki je rh- dobila v 28. tednu inekcijo, enako po porodu, če je otrok rh+, da se zaščitijo morebitna kasnejša nosečnost. Ker je bil moj sin rh-, potem moja druga nosečnost ni ogrožena. Tako jaz to razumem, če se motim, me prosim popravite. Zanima pa me, kako bo zdaj v drugi nosečnosti. Pri Pušenjaku sem namreč prebrala, da bi mogla bit vsaka rh-nosečnica cepljena, ne glede na ostale teste. Naj ji rečem, da me v tej nosečnosti cepi? Ni rečeno, da bo ta otrok tudi rh- in ne bi rada imela kdaj problemov, če bi bila še enkrat noseča. Ali je res, da se cepijo vse rh- nosečnice in kaj pomeni to, da imam coombsov test negativen (v prvi nosečnosti, za zdajšnjo pa še nimam izvidov)? Upam, da nisem preveč zakomplicirala, vendar sem v tem popolni laik in sem si ustvarila takšno sliko kot sem napisala. Če se katera bolj spozna na to, naj mi prosim malo bolj obrazloži. Hvala!
|
|
|
|