vodni kamen na marmorju (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

Party -> vodni kamen na marmorju (8.7.2008 16:37:21)

s čim lahko očistim vodni kamen na marmorju? imamo teraso in stopnice vse v kamnu in nabralo se je toliko vodnega kamna da je že prav grdo videt. sem poskusila s čistilom ,ki ga drugače uporabljam za kopalnico,pa je šlo samo malo stran.
s čim lahko očistim,da ne poškodujem marmorja?

zvesta -> RE: vodni kamen na marmorju (8.7.2008 19:11:43)

kis?

lotoska -> RE: vodni kamen na marmorju (8.7.2008 19:13:28)

Če ne gre s cilitom bo šlo stran samo še s poliranjem.

N _ B -> RE: vodni kamen na marmorju (8.7.2008 20:25:24)

To tudi mene zanima. Imamo ploščo v kopalnici iz marmorja in se čisto vsaka kapljica pozna gor. Na kis še pomislila nisem. Bom probala. S cilitom in podobnimi močnimi čistili se naravnega kamna ne čisti, ker ga razžre.

lotoska -> RE: vodni kamen na marmorju (8.7.2008 20:58:54)

N&B se strinjam, ampak kakšen madež se da tudi s tem spucat. Drugače se da pa kamen  impregnirat z nečim kar prodajajo tud v Marmorju Hotavlje. Verjetno je poanta v tem da odbija vodo.

robinzon -> RE: vodni kamen na marmorju (9.7.2008 17:03:08)

Na vašem mestu bi vprašala v marmor Hotavlje ali pa kakšnega kamnoseka. Ker, ko je škoda narejena, se jo ne da več popravit. Cilit in podobne zadeve so preveč agresivne. Sama sem zunaj robove iz marmorja čistila z astonišem v pasti, ali pa točkovno kakšen flek, se je dalo lepo spucat. Najlepše pa je, če se po toliko in toliko letih prebrusi. Zdaj obstajajo za take površine že nano premazi, kateri odbijajo vodo.

Stran: [1]