s1 -> dermatitis (25.2.2005 14:36:57)
|
Tudi mi imamo dermatitis in sicer gre za atopični dermatitis. Ravno v sredo sem bila zaradi enakih vzrokov, kot jih navajaš ti z dvomesečno punčko pri pediatru, samo, da naša nima še po telesu, ima pa po ličkih, pod bradico in vratku, pa na zatilju. Zdravnica je rekla, da gre za AD, baje je tega ogromno, izzove pa ga alergija na nekaj! Zelo težko se menda ugotovi na kaj je otroček alergičen, ker je lahko na milijon stvari, od hrane, pršice, prah, kaka volnena obleka ..... največ pa jih je na mleko in jajca. Mi smo dobili kremo Elidel, pa kup napotkov. Jaz sem jo preden sva šle k zdravniku umivala s kamilicami, pa je rekla, da to ni dobro, ker izsušijo kožo. Tu pa je zelo pomembno, da koža ni suha. Priporočila nam je, naj jo vsak dan kopamo v oljni kopeli (olivno olje) ali pa v kopeli hrastovega lubja. To zdaj par dni izvajamo, malo bolje je že. Če te še kaj zanima, kar vprašaj. Veliko o atopičnem dermatitisu imaš tudi na stneh alergij. Upam, da boste lepo pocajtali, so pa ful bogi, ker jih to zelo srbi. čav, nataša
|
|
|
|