|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prenos dopusta?
8.7.2008 11:06:33   
nu_tella
Pozdravljene,

zanima me kako je s prenosom dopusta, če menjaš službo sredi leta?
Moja situacija je taka. A 1.8. menjam službo. Ostalo mi je še 5 dni dopusta za leto 2008 (ki so mi ga proporcionalno za 7 mesecev odobrili v sedanji službi). Ali mi v naslednji službi, morajo te dni tudi upoštevati ali mi oddobrijo le dni dopusta proporcionalno z zaposlitvijo pri njih (se pravi avgust do december). Ker če je tako, pomeni, da moram sedaj "prisilno" na dopust in zgodba se bo potem kasneje še enkrat ponovila, ker 10 dni dopusta letos ne bom izkoristila v kosu, se pravi, da mi za leto 2009 ne ostane nič dopusta 2008 za prenos...

Hvala za informacije.

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prenos dopusta?
8.7.2008 11:21:48   
potepinček
Delodajalec, ti mora napisati potrdilo, koliko dopusta še imaš, ki ga mora potem novi delodajalec tudi upoštevati. Ni mi jasno zakaj so ti za 7. mesecev dali samo 5 dni dopusta?! To vsekakor ni pravilno. Če boš skupaj zaposlena polnih 12 mesecev je to min.20 dni / če delaš 5. dni v tednu oz. 24 dni / če delaš 6 dni v tednu.
Kdaj pridobi delavec pravico do celotnega letnega dopusta? Kako je s pravico do sorazmernega dela letnega dopusta? 

Delavec pridobi pravico do celotnega letnega dopusta, ko mu preteče čas nepretrganega delovnega razmerja, ki ne sme biti daljši od šestih mesecev (161. člen ZDR). To določbo je treba razumeti v tem smislu, da ko delavec enkrat izpolni pogoj šestmesečnega nepretrganega delovnega razmerja, pridobi na začetku vsakega koledarskega leta pravico do celotnega letnega dopusta pri istem delodajalcu in ni potrebna izpolnitev tega pogoja vsako leto sproti.

Delavec ima pravico do izrabe 1/12 letnega dopusta za vsak mesec dela v posameznem koledarskem letu (162. člen ZDR):

• če v koledarskem letu, v katerem je sklenil delovno razmerje, ni pridobil pravice do celotnega letnega dopusta
  • če mu preneha delovno razmerje pred potekom roka, po katerem bi pridobil pravico do celotnega letnega dopusta
  • če mu delovno razmerje v tekočem koledarskem letu preneha pred 1. julijem.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.7.2008 11:43:54   
nu_tella
potepinček sem dobila 12 dni dopusta za 7 mesecev, samo sem ga koristla tam po 1 do 2 dni ko sem imela izpite za fax. Sedaj mi je ostalo pa še 6 dni od teh 12tih dni.

Morm pa povedat, da očitno je eno zakon eno pa kar se dogaja...
- regres sem mogla proporcionalno vrniti (čeprav ti pripada celoten, če si pri delodajalcu zaposlen do 1.7. v tekočem letu)...
- ko sem lani s 1.12. prišla na to delovno mesto so mi oddobrili le 1 dan dopusta za leto 2008 čeprav sem pri prejšnjem delodajalcu izkoristila le 5 delovnih dni dopusta v letu 2007....

Nebi se rada še enkrat okol prnesla...oz. ugotavljam, da je pri prehodih med službami tako, da si itak vedno na zgubi...

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu potepinček)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.7.2008 11:22:15   
sazi
ga mora potem novi delodajalec tudi upoštevati

močno dvomim da MORA - lahko pa, že hoče

ker dopust v bistvu zaslužiš s vojim delom in mi ni logično, zakaj bi ti moral novi delodajalec dati še del dopusta, ki si ga zaslužila pri prejšnjem delodajalcu

jaz bi v tem primeru izkoristila teh 5 dni dopusta pri sedanjem delodajalcu, ni mi pa jasno, zakaj ne bi mogla dopusta prenesti v naslednje leto (tistega, ki ga dobiš pri novem delodajalcu)

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.7.2008 18:02:52   
nu_tella
sazi, a ni tako, da moraš 10 dni v kosu biti na dopustu, da lahko sploh preneseš preosali dopust v naslednje leto. No ja upam, da je s tem kaj drugače, če umes menjaš službo, ker bom drugo leto še krvavo rabila ta dopust (nameravam podiplomca vpisat)...

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.7.2008 20:17:56   
tinatona
Hej!

Pazi ker je haklc s temi dopusti... Dopust se ti iz ene službe v drugo prenese samo, če vmes ni prekinitve. Se pravi če ti pogodba v prejšnji preneha 31.7. in 1.8. začneš že v novi... Sicer ti propade.

V novi službi pa ti nato pripada sorazmerni del dopusta (5/12).

Tako je meni propadlo 12 dni.

LP

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.7.2008 21:23:42   
nu_tella
tinatona sem pred prehodom v novo službo (je tko kot si napisala, brez prekinitve) se pozanimala kakšna je praksa pri njih... in so mi napisali da so mi dolžni izplačati regres in omogočiti dopust samo proporcionalno s časom ko bom pri njih...vedno je tko, da poskušajo čimmanj dat. Čeprou meni zdej to kr neki, me je kr mal stisnlo kam grem ??!

Drgač je blo pa isto lani. Sem začela 1.12. brez prekinitve. V prejšnji službi sem izkoristila 12 dni od 20 oddobrenih, pa so mi v tej službi oddobirli le 1 dan, čeprav bi mi dejansko pripadala 2  (ker 1,7 se zaokroži na 2) oz. po zakonu (glede na to da ni blo prekinitve) vsi ki so mi ostali... sam takrat mi je blo vseeno, ker sem bla full vesela da grem s prejšnje službe, zdej bi mi pa dopust kasnej full pršu, pa kr nekak na prislilo grem na dopust... ma bo že nekak. Sam da preživim 3 mesece poskusne dobe, pa da bojo sodelavci fanj, ker res se že želim ustalit v eni službi...

hvala za nasvete

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.7.2008 11:39:01   
sazi
sazi, a ni tako, da moraš 10 dni v kosu biti na dopustu,

ne vem točno.
Iz prebiranja zakona se spomnim dveh stvari:
1. da naj bi delavec 10 dni porabil v kosu (jaz sem jih v 5ih letih delovne dobe 10 v kosu koristila samo 2x (od tega 1x po podoniški)
2. da moraš v tekočem letu poraiti vsaj 10 dni, ostalo pa lahko preneseš (in mislim, da v tem členu ni napisano, da mora biti teh 10 dni v kosu).

To pa, da te skrbi, kam greš je pa tako; lahko, da so zaj***, po drugi strani pa tudi oni ne vejo točno, koga dobijo (marsikdo je takšen, ki bi same pravice in pravice in pravice, kar se mu pa dejansko ugodi pa ne upoštevajo - če razumeš, kaj želim povedati) in ne želijo vnaprej dajati nekaj, kar ti v bistvu itak ne pripada.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.7.2008 13:50:10   
nu_tella
ja razmem kaj hočeš povedat...res je...sigurno ni samo nas delojemalcev "strah" kam gremo (itak če nobenga ne ponaš nikoli ne veš kam greš) ampak je tudi delodajalce...čeprav oni pač uzamejo druzga če jim nisi všeč...

No neki bo že. Potrudiš se po svojih močeh, če pa pač nekomu nisi všeč ne moraš pomagat :( lahko samo upaš da boš dubu drugo službo ASAP.

Hvala za info glede 10 porabljenih dni dopusta.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?