čokoladna torta (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


erika -> čokoladna torta (25.2.2005 12:47:20)

Moj "ta velik" v soboto praznuje že 9. rojstni dan.
Zaželel si je čokoladne torte. Jaz pa:zmeden2:
Ali imate kakšne fine recepte? Bi vam bila zelo hvaležna.
Pred krat sem si že ogledovala mojstrovine dveh izmed vas v albumih, ampak to je pa zame preveč. Taka okrogla bo čisto O.K.

Lp
od Tamare, ki ji je zelo všeč tole zimsko vreme.




.ču -> čokoladna torta (25.2.2005 12:51:12)

Kontaktirej anaeliso privat,ona je prava specialistka s tega področja:bravo:pa Kira in Vikica tud:bravo:

Upam,da ne bota hude k sm jima mal reklame nardila:)




Teni_ -> čokoladna torta (25.2.2005 13:03:30)

Sacer torta:

čokolada v prahu 200 g
sladkor kristalni 200 ml
moka 200 ml
maslo 150 g
jajca 6(7) če so manjša
vanili sladkor 1 zavitek
pecilni prašek 1 kavna žlička
mleko 1 jedilna žlica
sol 1 ščepec
marelična marmelada 400 g
kivi liker 1 jedilna žlica
rum 1 jedilna žlica

ČOKOLADNI PRELIV:
maslo 75 g
mleko 1-2 jedilni žlici
jedilna čokolada 150 g

ali čokoladni preliv gorenjka - mlečni 200g.


Za pripravo je potrebno imeti še papir za peko, nekaj posode, model za torto, mikser, 3 ure časa in dobro voljo.

Priprava biskvita:
Maslo zmehčaš, dodaš sol, sladkor, vanili sladkor in rumanjake. Vse skupaj stepaš, da se speni. Dodaš čokolado v prahu in žlico mleka in ponovno stepaš.

Jajčne beljake stepeš v trd!!!! sneg. Sneg in moko ročno z metlico nežno po tretinah vmešaš v preostalo maso.

Pekač pomastiš in obložiš s papirjem za peko. Maso vliješ v pekač, dobro pretreseš in pečeš 55 do 70 min. na temperaturi 175°C. Prvih 45 minut model prekriješ z alu folijo, da se po vrhu preveč ne zažge.

Mazanje z marmelado:
Pečeni biskvit prerežeš po sredini, vrh pa tudi lahko odrežeš caa 1 cm, če želiš lepo ravno vrhnjo površino torte. Biskvit po sredini namažeš z marmelado, v katero si primešal rum in kivi liker. Tanko namažeš tudi obod in vrhnjo stranico torte, ter pustiš caa pol ure, da se marmelada vpije v torto. Torta je še boljša, če biskvit pred mazanjem z marmelado previdno navlažiš z ledenim čajem(priporočam ledeni čas z okusom limone).

Čokoladni preliv:
Maslo, moko in jedilno čokolado na topli vodni kopeli zmešaš v tekočo maso. Mleka dodaš toliko, da je masa ravno prav tekoča. Poliješ po torti.



To je to. Jaz še nisem probala, imam pa sacher torto full rada.

LP,
Mojca:rozica:




Anonimen -> čokoladna torta (25.2.2005 13:06:58)

Testo: zmešaš 5 rumenjakov in 3 polne žlice sladkorja. Dodaš sneg 5 beljakov, 4 žlice moke, 1 žlico čokolade v prahu, polovico ali pa malo manj pecilnega praška. Zmešaš. Pečeš pri 180 stopinj kake 45 minut.

Nadev: stepeš 3 (po 2 dcl) sladke smetane, dodaš 3 x po 10 dkg čokolade v prahu. Zmešaš (z mikserjem) - najprej misliš, da sploh ne bo šlo, ker je toliko prahu, pa gre!

V pečeno testo na sredini okoli in okoli zarežeš z nožem, potem testo na pol razrežeš z vrvico (in zraven govoriš žiga - žaga).

Nad soparo stipiš jedilno čokolado, dodaš malo masla ali margarine. S tem obliješ torto. Okrasiš po želji.

Dober tek in vse najboljše!




erika -> čokoladna torta (25.2.2005 13:18:09)

U, hvala,
tole pa moram probat. Upam, da mi bo uspelo - predvsem tisto ......žiga-žaga.....

Lep vikend želim




Lenny -> čokoladna torta (25.2.2005 13:32:37)

Splišni, to se pa dobro sliši. Njami! Ne vem, če ne bom tudi jaz čez vikend malo žiga-žaga. :)




Dadi -> čokoladna torta (25.2.2005 13:39:58)

jp splišni...pa še tok na izi je. Ne vem če ne bomo tudi mi kejn takega jedli.;)




TARA in MAJ -> čokoladna torta (25.2.2005 13:56:48)

;)o recepti bomo probal če bo ratal




Stran: [1]