Teni_ -> čokoladna torta (25.2.2005 13:03:30)
|
Sacer torta: čokolada v prahu 200 g sladkor kristalni 200 ml moka 200 ml maslo 150 g jajca 6(7) če so manjša vanili sladkor 1 zavitek pecilni prašek 1 kavna žlička mleko 1 jedilna žlica sol 1 ščepec marelična marmelada 400 g kivi liker 1 jedilna žlica rum 1 jedilna žlica ČOKOLADNI PRELIV: maslo 75 g mleko 1-2 jedilni žlici jedilna čokolada 150 g ali čokoladni preliv gorenjka - mlečni 200g. Za pripravo je potrebno imeti še papir za peko, nekaj posode, model za torto, mikser, 3 ure časa in dobro voljo. Priprava biskvita: Maslo zmehčaš, dodaš sol, sladkor, vanili sladkor in rumanjake. Vse skupaj stepaš, da se speni. Dodaš čokolado v prahu in žlico mleka in ponovno stepaš. Jajčne beljake stepeš v trd!!!! sneg. Sneg in moko ročno z metlico nežno po tretinah vmešaš v preostalo maso. Pekač pomastiš in obložiš s papirjem za peko. Maso vliješ v pekač, dobro pretreseš in pečeš 55 do 70 min. na temperaturi 175°C. Prvih 45 minut model prekriješ z alu folijo, da se po vrhu preveč ne zažge. Mazanje z marmelado: Pečeni biskvit prerežeš po sredini, vrh pa tudi lahko odrežeš caa 1 cm, če želiš lepo ravno vrhnjo površino torte. Biskvit po sredini namažeš z marmelado, v katero si primešal rum in kivi liker. Tanko namažeš tudi obod in vrhnjo stranico torte, ter pustiš caa pol ure, da se marmelada vpije v torto. Torta je še boljša, če biskvit pred mazanjem z marmelado previdno navlažiš z ledenim čajem(priporočam ledeni čas z okusom limone). Čokoladni preliv: Maslo, moko in jedilno čokolado na topli vodni kopeli zmešaš v tekočo maso. Mleka dodaš toliko, da je masa ravno prav tekoča. Poliješ po torti. To je to. Jaz še nisem probala, imam pa sacher torto full rada. LP, Mojca:rozica:
|
|
|
|