|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   priprava 19. mesečnice na dojenčeka
7.7.2008 11:56:14   
dinozaver
Pozdrav!

Imam 19 mesečno hčerko, jaz pa sem noseča. Naslednji mesec bom rodila. Hčerkica je zelo navezana na mene. Bojim se kako bo, ko bo prišel dojenček. Saj jo pripravlam na to kolker gre. Kako ste ve pripravile vaše otroke na dojenčka. Malo se tudi bojim da jo bom zapostavla. Ker pač do sedaj je bila ona moj mali sonček. Upam da nebom naredila kakšne velike napake.

Pa še 1 vprašanje:
Kakšno starostno razliko imajo vaši otroci?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: priprava 19. mesečnice na dojenčeka
7.7.2008 12:15:10   
kristinaj
naša tamala bo oktobra dobila sestrico ali bratca in bosta razlike 18m... kaj posebno je ne pripravljam, ker se mi zdi, da stvari ne razume najbolje....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu dinozaver)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.7.2008 12:16:55   
Bejba
Pri nas je razlike 18 mesecev. Mi smo ta večjemu veliko govorili o novem članu, ampak roko na srce mu ni bilo kaj dosti jasno pri malo več kot enem letu starosti.
Potem smo pa naredili tako, da ko se je mali rodil, je ta večjemu "iz trebuščka" prinesel darilo (bager) in potem vsak dan ko je prišel bratca pogledat v porodnišnico, se je za njega pod njegovim kovterčkom skrival kinder jajček, tako da je že kar vedel kam mora pogledati, ko pride user posted image .
Potem pa sem še vsem, ki so hodili na obisk pogledat malega naročila naj za malega ne nosijo daril, ker imamo vsega dovolj, naj raje prinesejo ta večjemu in naj njemu rečejo da naj jim pokaže svojega bratca. In takrat je bil tako zelo ponosen, ko jih je on peljal v spalnico user posted image .

Smo se pa že od začetka trudili, da ne bi bil ta večji zapostavljen in mislim, da nam je kar uspelo, saj z njegove strani ni bilo nikoli čutiti prevelikega ljubosumja.

Saj bo, boš videla. Starejši so kar nekako zaščitniški do mlajših in jih je prav luštno gledat. Pa veliko sreče.

LP Bejba

< Sporočilo je popravil Bejba -- 7.7.2008 12:18:01 >

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

Neposredna povezava do sporočila: 3
7.7.2008 13:24:46   
nuka
Pri nas ni bilo nobenega problema. Ko so se čutile brce sem povedala da bomo mel dojenčka. Tako da sta dajala roke na trebuh. Kasneje sta se začela s trbuhom tudi zgovarjati in ga lubčkati. Enako sem naredila tudi v drugi nosečnosti.
Povedala sem jima tudi da ko bo čas, da bo dojenček potrkal in rekel da hoče ven in ju spoznati. Tako da sem ju pripravla da me 3 dni ne bo doma. Sem jima povedala da bosta prišla na obisk in da moram biti v porodnišnici zato, da bodo pregledal če je dojenček zdrav. In sta prav lepo sprejela, brez trme, joka ali jeze.

Nika 8.9.2004
Nejc 3.2.2006
Nina 27.2.2008

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.7.2008 21:05:00   
NRMM
Razlike je 18 mesecev in hudo posebno je nismo pripravljali na prihajajočo članico.Večx me je prišla pobožat po trebuhu in kazala ostalim,kje je njena sestrca.Ko sem rodila in,ko je popoldne prišla k meni,je najprej pogledala moj trebuh,in ker ga ni bilo,je v istem trenutku pokazala na posteljico,kjer je ležala njena sestrca in rekla:mami lej, moja mala pupa tam aja user posted image user posted image .
Takoj je vse povezala in očitno že vedela za kaj gre in ganila vse,ki smo bili takrat prisotni.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu nuka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.7.2008 13:01:22   
*karina*
Mi imamo pa 16 mesecev razlike in ga nismo nic kaj "obremenjevali" s povecanjem druzine, itak so po moje se cist premajhni, da bi razumenili. In tudi zaradi ljubosumja je manjsa razlika tem boljsa. Se mi pa zdi fino, ce glede na navezanost potem res poskrbis in si vzames vsake toliko cas, ko si na razpolago samo za ta velikega in kaj pocneta skupaj, sama.
Srecno!

Neposredna povezava do sporočila: 6
11.7.2008 18:48:59   
Annny
Ko bo prišel novi dojenček, poskusi starejšega otroka čimbolj vključiti v dogajanje...naj ti pri vsem pomaga: prinese naj pleničke in oblekice in dojenčka skupaj previjta, skupaj ga kopajta, naj ga pokrije z odejico, naj ga čimveč carta, naj gleda, kako dojenček papca, naj dojenčka česa 'nauči' itd..pa ne bo nobenega problema. Če pa ga boš podila stran in hotela vse narediti sama, bo verjetno ljubosumen in se bo čutil zapostavljenega; ne naredi te napake. papa

Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?