Sredstva proti komarjem (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Petrca123 -> Sredstva proti komarjem (7.7.2008 0:09:28)

Ojla,
zanima me, če se lahko špricam s spredstvi proti komarjem (Autan, Off,..) ali gredo te zadeve preko kože v mleko in je potem potencialno nezdravo za mojega (doječega) 4 mesečnika?

Hvala!

massylou -> RE: Sredstva proti komarjem (7.7.2008 1:54:02)

Nekaj sigurno pride skozi kožo v kri. Od tam še nekaj minimalnega tudi v mleko. Ampak to so tako majhne količine, da te po moje nima kaj skrbet. Not se ne boš cele dneve namakala, če se pa tu pa tam kaj malo namažeš pa tudi nima kaj dosti hudega za bit.

Lunca1 -> RE: Sredstva proti komarjem (7.7.2008 5:54:51)

lahko pa uporabiš sredstva za dojenčke, ta so bolj na naravni osnovi. kupiš jih pa v lekarni ali pa v kakšni otroški trgovini.

nežka -> RE: Sredstva proti komarjem (7.7.2008 7:54:51)

Kot sem brala razne članke, naj bi šlo do 60% vsega, kar nanašamo na kožo, v telo. Torej je očitno zelo pomembno, s čim se mažemo. Na voljo imaš toliko naravnih stvari, ki ravno tako učinkovito odganjajo komarje, sploh za dojenčka. Mi uporabljamo od Avalona olje za dojenčke in pomaga. Itak dobijo škodljive snovi povsod drugje, zakaj ne bi preprečila, kar lahko.

mml -> RE: Sredstva proti komarjem (7.7.2008 9:12:13)

Do 2. leta odsvetujejo sredstav proti komarjem, ki vsebujejo DEET ali kaj temu podobnega, ker so v literaturi opisi precej hudih možganskih poškodb pri dojenčkih zaradi zastrupitve s temi snovmi...tako da je dosti boljši kaj naravnega pa mreže proti komarjem čez voziček...

Anonimen -> RE: Sredstva proti komarjem (7.7.2008 9:16:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1

lahko pa uporabiš sredstva za dojenčke, ta so bolj na naravni osnovi. kupiš jih pa v lekarni ali pa v kakšni otroški trgovini.

Tako je. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

arielca -> RE: Sredstva proti komarjem (7.7.2008 12:39:44)

Za dojenčke je super stvar Zanzi Baby, ki je narejen na osnovi eteričnih olj, zato so tudi tveganja alergij minimalna. Kupiš ga v lekarni ali kakšni specializirani trgovini.

Stran: [1]