Kakšnega gibanja (obračanja) se nauči dojenček najprej... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Pikapolonica -> Kakšnega gibanja (obračanja) se nauči dojenček najprej... (25.2.2005 11:10:30)

... in ali se tega nauči oz. pogrunta čisto sam, ali lahko kako pomagam. Zanima me predvsem obračanje.

LP, Pikapolonica :pika:

Mojca P. -> Kakšnega gibanja (obračanja) se nauči dojenček najprej... (25.2.2005 11:27:00)

Pri obracanju s hrbta na trebuh mu lahko pomagas:
naj se steguje za igraco levo ali desno. Zigu sem 2x pomagala, pa je pogruntal sam. Ce jo bos drzala malo visje, pa trenirata dvigovanje glavice od podlage, cemur sledi sedenje.
Ziga sicer se ne sedi sam (vsaj ne dolgo), ker je ze od zacetka spal na trebuscku in se veliko tako tudi igral, je najprej pogruntal plazenje. Zdaj ga je po celem stanovanju dovolj.
;)

ZARA -> Kakšnega gibanja (obračanja) se nauči dojenček najprej... (25.2.2005 12:05:19)

jst je nikol nisem ucila je sama pogruntala...

Gina -> Kakšnega gibanja (obračanja) se nauči dojenček najprej... (25.2.2005 12:36:26)

Otrok ima gibanje v genih, v vsakem primeru se bo naučil, pa če se boš matrala s tem ali ne. Pa po moje še nič kaj dosti prej ne bo. Edino omogoči mu gibanje, se pravi čim prej ga daj na tla (ali veliko posteljo), da bo raziskoval, tam pri 3., 4. mesecih.

Stran: [1]