Semiš čeveljci - čiščenje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

massylou -> Semiš čeveljci - čiščenje (6.7.2008 15:05:33)

Živjo.
Naša mala ima take luštne semiš sandalčke, ki jih veliko nosi. Temu primerno so tudi umazani in bi jih rada očistila.
Ima katera kaki predlog ali izkušnjo, kako to narediti, ne da bi se semiš poškodoval ali ostal flekast od vode?

Hvala.

Anonimen -> RE: Semiš čeveljci - čiščenje (6.7.2008 15:07:11)

Jaz jih cistim z neko trdo gobo ali necim podobnim, ne vem tocno iz glave.

massylou -> RE: Semiš čeveljci - čiščenje (6.7.2008 15:11:04)

Kje pa to dobiš, Mič 11, in kako to izgleda?
A je to tisto, ki je kot en luknjičast lahek kamen? Pa eni tudi za trdo kožo na petah to uporabljajo.
Kaj pa voda, čistila? Samo kamen oz. goba?

Anonimen -> RE: Semiš čeveljci - čiščenje (6.7.2008 15:12:23)

V Peku sem kupila, zraven nekih semis ceveljcev. Je taka majhna skatlica, ca. 2 x 3 cm. Zdaj nisem doma, da bi ti pogledala, kako se rece. Vprasaj v Peku.

emmy -> RE: Semiš čeveljci - čiščenje (6.7.2008 15:45:55)

Mi temu rečemo kar radirka.  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

In če greš v Peko in rečeš da bi rada radirko za čiščenje čevljev bodo točno vedeli kaj želiš.

Anonimen -> RE: Semiš čeveljci - čiščenje (6.7.2008 15:46:37)

IZVIRNO SPOROČILO: emmy

Mi temu rečemo kar radirka.  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ja, radirki je podobno.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.7.2008 16:04:54)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

massylou -> RE: Semiš čeveljci - čiščenje (6.7.2008 16:25:50)

Super, hvala.

Lep dan.

Majuska -> RE: Semiš čeveljci - čiščenje (6.7.2008 18:27:00)

IZVIRNO SPOROČILO: živka

Za semiš obstaja sprej, ki ga samo našpricaš po čevlju in ta pena sčisti in da zaščito. Imenuje se sprej za čiščenje semiša.

No no, to je že res, ampak v praksi je vseeno bolje najprej semiš (oz. nubuk) očistitit. Kot so omenile predhodnice, obstajajo nekakšne ščetkice, s katero rahlo zdrgnemo površino in šele nato uporabimo sprej.

Anonimen -> RE: Semiš čeveljci - čiščenje (6.7.2008 20:57:23)

Za semiš obstaja sprej, ki ga samo našpricaš po čevlju in ta pena sčisti in da zaščito.

Jaz jih prej vedno ocistim.

Stran: [1]