poročna prstana... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

roberta -> poročna prstana... (25.2.2005 10:47:26)

lep pozdrav,
s partnerjem sva se ta teden odpravila, da si ogledava ponudbo poročnih prstanov in presenečena ugotovila, da par najpreprostejših prstanov (enostaven obroček) stane 30.000 tolarjev?! halo??? pa nočeva biti skopuška ali kaj takega, ampar vseeno, če to ni nekoliko oderuško pa tudi nočem nič. razumem, da vsak želi zaslužiti pri vsaki stvari, a vseeno...

pa me zanima, če je še kdo drug nekoliko pomežiknil z očmi ob teh cenah in morda našel nekje kako zlatarno, ki ponuja poročne prstane po neki "dostojni" ceni :)

hvala,

baguSka -> poročna prstana... (25.2.2005 10:50:40)

Nisem jih še iskala, ampak definitivno se ne bi poročila zarad prstanov, zato bi bli zame lahko tud iz PVC iz praška.:zmeden:

Anonimen -> poročna prstana... (25.2.2005 10:51:51)

Roberta, tudi mene je ravnokar stisnilo pri srcu. Sama sem pričakovala, da bi dala za svoja dva prstana (tudi nič posebnega, ker oba želiva imeti čisto enake!!!) okoli 16000 sit, pa še to se mi je zdelo ogromno!

Hm, se vidi, da nimam pojma o zlatu in prstanih!

Anonimen -> poročna prstana... (25.2.2005 10:52:14)

Po mojem so si cene kar povsod podobne. Najina prstana sta bila okrog 35 000, pa sva potem na mojega dala namesto cirkonijev 3 briljantke, pa je blo okrog 60 000. Ogromno.

Mislim, da je nakit v italiji precej cenejši kot pri nas. Bodo punce s primorskega konca verjetno bolj vedele.

baguSka -> poročna prstana... (25.2.2005 10:53:48)

Jst pa nism čist prepričana u tujino..:zmeden:
Cene v izložbah so gromozanske!!!!

ČITA -> poročna prstana... (25.2.2005 10:54:39)

MIdva sva pred dvemi leti dala 60 tisoč za dva. Moj pa še tri briljantke.
Ja, ohcet finančno res ni hec. Midva sva dala za fantovščino, dekliščino, poroko, obleko in vse kar paše v to stvar krepko čez 2 mio. Ja, da te kap. Ampak je blo pa fajn. In vsi smo se nažurali.

baguSka -> poročna prstana... (25.2.2005 10:56:34)

Ok jst bom ceu life koruza!!!

Anonimen -> poročna prstana... (25.2.2005 10:58:35)

Baguska ne tolk pesimistično!

Midva sva vsega skupaj zapravla cca. 150 000, pa so prstani že všeti in obleke in večerja.
Je pa res, da smo imeli vse v najožjem družinskem krogu (cca. 15 oseb)

malika -> poročna prstana... (25.2.2005 10:58:42)

V katerem kraju pa iščeš?

baguSka -> poročna prstana... (25.2.2005 11:00:36)

Alja to ni pesimizem, tko je!;)

tinkamiška -> poročna prstana... (25.2.2005 11:03:25)

No, midva z možem sva mela srečo ker je njegov brat zlatar(pa ni več zaposlen) in nama je preko nekoga drugega zrihtal, da so nama ju naredili, pa tudi želela sva malo drugačna prstana. Sva zeloo zadovoljna in vsak naju vpraša kje sva ju kupila.

Iz kot pa si?

Lp,
Tinka

dix -> poročna prstana... (25.2.2005 11:05:58)

Če ste kje blizu Hrvaške pojdite tja, ker jke pri njih zalo občutno cenejše. Jaz sem dala za najina prstana, ki sta taka debelejša in tudi precej težka, imata pa vrezljan vzorček vse okoli pa niti gladk anista (v glavnem sta malo več kot čist navadna dva obročka), 30.000. Sta popolnoma enaka, moža ga pa niti povoha ne, kaj šele da bi ga nosil.:grrr:

KIRA -> poročna prstana... (25.2.2005 11:06:46)

jaz sem kupila za to ceno (malo manj kot 30 jurjev) oba, se pravi komplet v kvaliteti 585, rumeno zlato, širine 5 mm, z zelo lepim vzorcem + brezplačno gravuro v Quelle katalogu. odločala sva se med tremi, po isti ceni, ampak sva se na kncu odločila za lep simetričen vzorec. sva zelo zadovoljna.

LP

Anonimen -> poročna prstana... (25.2.2005 11:08:31)

Baguska hotla sem samo povedat, da se da vse skupaj tudi za malo denarja zorganizirat, samo prilagodljiv moraš bit.

baguSka -> poročna prstana... (25.2.2005 11:12:54)

Ja sej vem alja. K je bla pr nama debata o poroki, sva itak hotla približn tkole:oblačila vsakdanja, brez prstanov, ožja družina in prjatli, edin u vili bi se poročila, pol bi šli pa sam neki pojest, da ne bi bli lačni!:)-

Zdej sva se pa itak odločla (zaenkrat) da s poroko počakava, ker nama je mem..

roberta -> poročna prstana... (25.2.2005 11:13:23)

no lepo, da nisva samo midva takih misli... ker pa iz principa ne želiva dati toliko denarja, bi šla po ta prstana tudi kam dlje - da greva še na izlet ob enem :)
pa tudi sicer sva zelo fleksibilna tako, da če ima kdo kak predlog kam (kot npr. dixi glede hrv) pa le na plano z njim.

tinkamiška se priporočava pri bratu tudi midva :)

lep snežni dan,

tinkamiška -> poročna prstana... (25.2.2005 11:15:53)

Roberta, lahko mi pišeš na privat in če bom lahko kej pomagala...

Lp,

Tinka

SILVA -> poročna prstana... (25.2.2005 11:16:02)

Midva sva rekla da pri prstanih ne bova šparala,prišli naju bodo okol 80.000 sit.

Metuljčica04 -> poročna prstana... (25.2.2005 11:16:13)

Lepo pozdravljena!
Midva sma dala za poročna prstana 100.000 sit pa še nekaj zraven.Moj prstan je z briljantom,možev ne.Dala pa sva jih delat po lastni zamisli,želji.Pa se mi takšna cena ni zdela velika.

L.p.!:rozica:

KIRA -> poročna prstana... (25.2.2005 11:19:33)

baguska, jaz sem imela bolj majhno poroko - 11 ljudi, samo najožji družinski krog. se nisva nič šminkala, pa še plačala sva VSE sama.
pa ti napišem, kolko je cca. vse koštalo, boš vidla da ni tak hudo, sam v mejah normale se moraš držat: 9nebesa
- obleka zame - izposoja, okrog 40 jurjev, je bla pa 1A
- prstani za oba - cca 30 jurjev
- zelo bogato kosilo oz. večerja, ker se je kar vleklo - 20 jurjev
- šopek in rože za v gumbnice pod 10 jurjev
- čevlji zame 2.500 SIT, pa so še vedno dobri
- steznik (to pa je blo mal šminkanja - za lepšo postavo) 12 tisoč
- frizura okrog 6 do 7 tisoč
- make up in nohte sem si sama nardila
- anzug za moža vključno s čevlji pod 10 jurjev, je glih bla razprodaja, ampak sva super lepega dobila
- čevlji za moža 3 tisoč
- nogavice zanj okrog 2 tisoč
- profesionalno fotografiranje + album (min. 40 slik) + nekaj povečav med 40 in 50 tisoč, + CD s slikami sva dobila zraven + najboljšega fotografa v MS
- dodatki (ogrlica in uhani) - okrog 1500 do 2000 SIT
sem še kaj pozabila???
aja - prenočila sva tam, kjer smo imeli gostijo, soba je bla 3500 za eno noč, zajtrk je častila hiša. sva pa bolj malo spala, ker so nama bratje in sestre, ter svakinja v postlo in po celi sobi nametali riž in balone, še v W so dali balone in sva pol noči čistila - še drug dan mi je letel riž iz obleke in las
- s kamero sm o se snemali sami, tud avte smo meli svoje, doma oprane in mičken okinčane - ampak res samo en mičken šopek je bil gor
Ni tako hudo. Pa še bi se dalo kaj prišparat, sam po moje je treba bit poroka orenk, čeprav je to sam ena ceremonija in ni nobena garancija da bosta 2 ostala sksup za vedno. na tem je pra treba delat - to pa velik časa košta, živcev in dobre volje. to je pa najdražje pri vsem skup.
Lp9nebesa

viv_ -> poročna prstana... (25.2.2005 11:20:34)

Ja to je 15.000 Sit za en prstan, kar pa tudi ni nič takega - poglej koliko recimo stanejo zlati obeski ali uhani. Prstan pa vseeno ima nekaj gramov in če to pomnožiš s ceno zlata za gram dobiš približno to.

Sploh pa prstani niso obvezni, lahko se poročiš tudi brez.

Baguska: jaz imam zelo rada nakit in sem vedela, da bom prstan stalno nosila, zato sem si izbrala takega, da mi je res všeč. Iz PVC-ja ga pa ne bi nosila :)

SILVA -> poročna prstana... (25.2.2005 11:20:48)

Prstan poročni se nosi dolgo časa in zaradi tega midva ne bova kupila najcenejših.Bodo pa prstani zelo široki in debeli,moj bo imel briljant.
Ne bova pa se poročila zaradi prstanov,sigurno ne,samo sva rekla da pri temu ne bova šparala.
lp

KIRA -> poročna prstana... (25.2.2005 11:22:37)

by the way, ker je že debata o prstanih? kok vas pa ma zaročne prstane?
jaz mam zlatega z 0,10 karatnim briljantom(solitaire). mi je grozno všeč in ga sploh ne dam dol (se bojim da ga ne bi zgubila - stal je pa okrog 60 jurjev)
kake pa ve imate in si želite - oz. si prestavljate zase?????

baguSka -> poročna prstana... (25.2.2005 11:24:04)

Punce sej vm dam prou. Tiste k mate rade nakit hvala bogu da si boste prvoščle. Vsaka ma svoj okus. Sej tud jst nebi PVC nosila. Ampak tud zlatga nebi. Ljudje smo si pač različni. Vem. Jst ga pač nebi nosila in mi je brezveze. Mam že zdej enga z njegovim imenom in mi je čist dost.;)

tinkamiška -> poročna prstana... (25.2.2005 11:28:38)

Midva sva se tud čist na malo poročila. Nas je blo 14. Obleko nama je nardila moževa prijatlca(krog 10.000 sit z blagom vred) in sva bla zlo zadovoljna. Nisva mela klasičnih oblek, ampak take, da jih lakho še zdej nosiva. Plačala sva še neki na občini in še tam kjer sva se poročila mislim, da okrog 25.000 sit.

Fotografiru naju je tud najin prijatu insva dala za filme in razvijanje.

Potem smo šli pa še na kosilo, ki je stalo mislim, da 50.000 sit.

Mislim, da je vse skupi prišlo 100.000 sit:zmeden:

Tinka

Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>