Jessy -> RE: Spet torta (7.7.2008 16:46:03)
|
Honey, torej je najboljša varianta odprta knjiga. Je zeloooo preprosto za nardit. Edino, kar potrebuješ je, da ti nekdo odreže primerno velik kos lesa (ali kaj podobnega), da boš imela podlago. Jaz imam kar eno poličko iz neke omare, ki jo potem lepo oblečem v darilni papir, na koncu pa v alu folijo, na folijo pa položim nekaj tistih okrasnih listov, ki imajo čipko za rob, da lepše zgleda. Spečeš 2 biskvita v pekaču. Jaz sem imela kar majhen pekač, cca 30 x 20 cm (morda še manjši - ga nimam in si ga vsakič sposodim). Biskvita lepo prereži, nato pa ju polagaj enega zraven drugega. Biskvita naj bosta po sredini kak centimeter narazen, ker bo tam kar smetana ali kaka druga krema. Obe polovički hkrati maži in delaj, da bosta enako debelo namazani in na koncu enako visoki. Ko sestaviš obe polovički, boš vsako polovičko malce obrezala. Obrežeš proti zunanjem robu, da izgleda, kot stare težke knjige, prav tako tudi proti sredini, da pride malce udrto. To narediš z obema polovičkama in se ne sekiraj, če ne bosta prav simetrično obrezani. Itak potem oblikuješ s smetano, ki jo lahko naneseš poljubno na debelo in s tem dodelaš ustrezno obliko knjige. Če jo imaš namen obleči v tičino maso, ne pozabi, da jo moraš premazati z masleno kremo ali marmelado ali čokolado. Upam, da sem bila z navodili dovolj nazorna, drugače pa vprašaj.
|
|
|
|