Nočno odvajanje od dude (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Bejba -> Nočno odvajanje od dude (25.2.2005 9:16:30)

Takole, danes ponoči so nama z atijem "popustili" živčki. Od sedmih zvečer, pa do enajstih sem zaradi dude vstala najmanja 10x, poleg tega pa sem malega mogla še trepljat po ritki, da je gospodič lažje zaspal nazaj :zmeden:.
In tako sva ga ob enajstih pustila brez dude, da se je drl. Pa je na najino presenečenje zelo hitro minilo. Skupaj se je drl 2x po 4 minute (sem gledala na uro, ker sem si rekla, da ga več kot 5 minut ne bom pustila :((). No, nama z atijem so se te 4 minute vlekle kot ure. Bilo je grozno, ležala sva v postelji in se držala za roke (Anže spi že v svoji sobi), v želodcu pa naju je zvijalo :(. In tako je prvič uspelo in je lepo zaspal nazaj (brez dude). Potem se je zbudil ob treh (no, vmes je med spanjem še kakšno uro hlipal) in zgodba se je ponovila. Dala sem mu le malo čajčka in nič dude. Spet ene 3x po par minut joka in je zaspal nazaj. Torej smo nekako zmagali.
Sedaj pa me zanima sledeče:
1. Ali ga moram tudi v posteljo zvečer položiti brez dude ali jo takrat lahko ima, le ponoči mu jo ponovno ne dajeva? Težko namreč verjamem, da se bo sprijaznil zaspati brez dude :zmeden:.
2. Ali mu lahko grem dati vsaj čaj, ko začne jokati ponoči ali je bolje, da ga pustim čisto na miru?
3. Ali je potrebno kiniti dudo tudi čez dan, ko je pokonci oz. ko spi? To bi bila namreč misija nemogoče :(.

Tiste, ki ste to dale čez, prosim za pomoč kako ste ve ukrepale. Pa držite pesti, da bomo zmogli vstrajati in nam bo na koncu uspalo mirno prespati noč:muca:.

Sem pa našega sončka zjutraj tako stiskala k sebi, ker sem imela malo slabe vesti. Ampak skoz si dopovedujem, da je to dobro tako za naju, kot zanj. Vsi bomo bolj naspani ;).

LP; Bejba




Bejba -> Nočno odvajanje od dude (25.2.2005 9:18:29)

Pri 3. točki sem mislila ukiniti, ne kiniti :ups:.




viv_ -> Nočno odvajanje od dude (25.2.2005 9:27:57)

Jaz sem ji dudo hodila popravlat, ampak nikoli to ni bilo 10x na noč - 2-3x maksimalno. Je pa precej hitro pogruntala, kako se da duda nazaj v usta in od takrat naprej je bilo vse kul. Sedaj pa, če se slučajnp zbudi ponoči, ji dam par požirkov čaja in zaspi nazaj. Ampak mislim, da se že kakšnih 10 dni ni ponoči zbudila.

lp




Bejba -> Nočno odvajanje od dude (25.2.2005 9:40:37)

Saj jaz tudi ne bi komplicirala, če bi bilo to 2-3x na noč. A pri nas je to skoraj na vsako uro, pa še potem včasih noče sam nazaj zaspati, ampak ga je treba kakšnih 10 minut po ritki trepljat :zmeden:.




viv_ -> Nočno odvajanje od dude (25.2.2005 9:42:04)

Ja to te čist razumem...

Jaz sem razmišljala že o kakšnem patentu, da bi duda stala v ustih :)-




Mojca P. -> Nočno odvajanje od dude (25.2.2005 9:45:59)

Jaz bi ti priporocala, da jo ukines vsaj zvecer,ko gre spat. Namrec fora je, da se brez nje, ponoci ko se zbudi ne zna sam nazaj uspavati. Pac potem rabi tvojo pomoc. Nas cez dan zaspi z dudo:duda:, zvecer ga skusam dlje casa gor drzat, da je tako utrrujen, da zaspi brez dude. Od takrat je ponoci vec ne rabi.
Seveda je pa vcasih ponoci lacen, ampak vstajanj zaradi dude smo se pa vseeno resili in nocno dezuranje posteno razredcili.
:pujs:




Tinca7 -> Nočno odvajanje od dude (25.2.2005 9:49:06)

Midva sve že tut razmišljala o kakšnem neostiku, ali pa elastiki okoli glave, ki bo to presneto dodo notr držala :)-:)-:)- (da me ne bo slučajno kdo resno vzel).




viv_ -> Nočno odvajanje od dude (25.2.2005 10:02:41)

:)-:)-Ja elastika bi bla dobra :) pa Nukove dude imajo še tko fino tisti dve luknjici, da lepo privežeš.:)-:)-




Bejba -> Nočno odvajanje od dude (25.2.2005 11:37:50)

Smo tudi mi že razmišljali, ja :)- in dobili čisto enake asociacije pri tistih dveh luknjicah kot ti viv :)-:)-:)-.




tania -> Nočno odvajanje od dude (25.2.2005 21:44:52)

Ker smo bili na istem ti bom skušala pomagati.
1. Zvečer v posteljo je bolje brez dude, če pa prav ne bo uspelo, počakaj da zaspi z njo in mu jo potem počasi vzemi.
2. Vsakič ko se je naša zbudila sem ji raje ponudila malo čaja (par požirkov), kot da bi tlačila dudo v usta, po čaju je pa takoj zaspala.
3. Čez dan ji jo pustim, ker mislim da dela zobke in po moje ji paše, da jo ima.

Držimo pesti da vama bo uspelo, ker te prav dobro razumem, kaj pomeni 10x vstati.
Pa-pa:sloncek::sloncek::sloncek:




Stran: [1]