|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vpliv hrupa na plod
4.7.2008 13:09:04   
Nacka
Oj, vem da najbrž obstaja veliko literature na to teme, a se mi ne ljubi iskati. Kaj mislite vi, kakšen vpliv ima hrup na razvoj ploda (okrog 15. t). Moja prijateljica je namreč šla v Tolmin (heavy metal....), pa jaz mislim, da to ni prav preveč pametno. Sicer nisem panik, ampak se mi to zdi kar malo egostično do bodočega otroka in izzivanje usode.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vpliv hrupa na plod
4.7.2008 13:11:49   
Volga
Sicer nisem panik, ampak se mi to zdi kar malo egostično do bodočega otroka in izzivanje usode.

Na kakšen način to misliš? A da bo otrok gluh ali kaj drugega?

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.7.2008 13:15:40   
cuma
IZVIRNO SPOROČILO: Nacka

Oj, vem da najbrž obstaja veliko literature na to teme, a se mi ne ljubi iskati. Kaj mislite vi, kakšen vpliv ima hrup na razvoj ploda (okrog 15. t). Moja prijateljica je namreč šla v Tolmin (heavy metal....), pa jaz mislim, da to ni prav preveč pametno. Sicer nisem panik, ampak se mi to zdi kar malo egostično do bodočega otroka in izzivanje usode.

A če bi šla na koncert turbo folka bi bilo pa altruistično?user posted image

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.7.2008 13:32:35   
Naja30
Ah, koncert pa res ne more škodit. Bi morali biti decibeli kar konkretni.user posted image  Nič ne skrbi za prijateljico! To da se bo na koncertu sprostila in uživala, bo samo dobro za otročka in za njo.
Moja hčerkica je pa ko sem bila okoli 20t noseča in na enem koncertu, tako migala, da je bilo veselje! In še zdaj rada pleše!user posted image

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.7.2008 13:48:12   
rija

OMG!

Res bi bilo boljše, da si odpreš kak iskalnik. Dovolj bo, če greš na mon k Pušenjaku.....

Aja,....jaz bi se na tvojem mestu brigala zase....prijateljica je verjeno polnoletna, ne?

...vox populi...

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.7.2008 13:50:40   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Moja hčerkica je pa ko sem bila okoli 20t noseča in na enem koncertu, tako migala, da je bilo veselje! In še zdaj rada pleše!user posted image

Enako. user posted image  Jaz sem tudi v teh tednih gor držala eno poroko in je mali cel gotov na Oliverja.....user posted image  pa poje in pleše....user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.7.2008 14:00:50   
Nacka
Rija, tako kot mene nič ne briga za mojo prijateljico, tud tebe nič ne briga za koga se brigam jaz. Sem vprašala samo o tem, kaj vi mislite o vplivu hrupa. To res ni tekmovanje v tem, kdo je zmožen dati bolj piker odgovor.
Ja prijateljica je polnoletna - ampak najin odnos vseeno temelji na tem, da tudi druga drugi kdaj poveva, kaj misliva o določeni stvari, se tudi o čem ne strinjava, diskutirava,,, - ampak na malo bolj kulturen način... user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.7.2008 14:08:42   
Majuska
Mislim da kakšne konkretne škode ne more bit ... čeprav je moje osebno mnenje, da dojenček notri veliko glasbenih zvrsti doživlja kot hrup in ne kot glasbo.

Pa tudi jaz včasih metal poslušam user posted image

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.7.2008 14:26:33   
mateyka
Sicer nisem panik, ampak se mi to zdi kar malo egostično do bodočega otroka in izzivanje usode.

prosim razloži mi ta stavek - predvsem kako pašeta v kontekst izraza (ali kaj na bi bilo) egoistično in izzivanje usode?
a bo pila alko in kadila na koncertu ali kaj?

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.7.2008 15:02:28   
rija
Nacka, dokler pišeš take na javni forum, pričakuj, da se lahko oglasi vsak, pa če ti je všeč ali ne.
Ker občutek imam, da te prijateljica ni vprašala za nasvet glede tega, kar ti tule pišeš? Ali se motim?

Sicer pa piši moderatorju, pa prosi, naj me radiraaaaauser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil rija -- 4.7.2008 15:03:51 >

...vox populi...

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.7.2008 15:49:31   
silvya

Če njej to paše lahko gre tudi na Mars. In plodu en koncert že ne bo škodoval saj ne bo vsak dan izpostavljena hrupu in vibracijam.

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.7.2008 16:06:49   
Prvosonce
Joj kolk pa nekatere komaj čakate, da daste piker odgovor na kakšno vprašanje. Pa res nimate drugega dela  ...

Kot že stokrat rečeno, če vam ni všeč pač ne odgovarjajte, ampak očitno vam je ravno to všeč! Drugače bi se ukvarjale s čim bolj pomembnim in prijetnim!

Drugače pa tudi tukaj na Ringaraja piše, da nosečnica in s tem seveda tudi otroček ne smeta biti izpostavljena prevelikemu hrupu. Če pa je kolegici ta glasba všeč bo gotovo uživala, pa verjetno se bo tudi pazila. Tko, da ne vem kaj bi bilo narobe. Seveda lahko se zgodi marsikaj nepredvidlijivega, ampak to se lahko zgodi tudi drugje. Verjetno (upam) pa da je toliko pametna, da ne bo stala in skakala prav v prvih vrstah, predvsem zaradi glasnosti, gužve, nevarnost, da se kdo zaleti vanjo ... ampak to mora že sama vedet.

LP

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.7.2008 16:24:44   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: SanMat

Joj kolk pa nekatere komaj čakate, da daste piker odgovor na kakšno vprašanje. Pa res nimate drugega dela  ...

Kot že stokrat rečeno, če vam ni všeč pač ne odgovarjajte, ampak očitno vam je ravno to všeč! Drugače bi se ukvarjale s čim bolj pomembnim in prijetnim!
LP

Tako kot se je tebi težko ne obregnit ob pikre odgovore, tako je najbrž tudi drugim težko ne dat pikrih odgovorov na tako vprašanjeuser posted image

Glede koncerta pa ne vidim slabe stvari in tako kot je že ena rekla, a če bi bila na kmečki veselici z govejo muzko bi pa blo vse okuser posted image . Torej nobena nosečka ne sme na noben koncert, poroko, noben Lent, Pozdrav poletju, Portoroško noč...... pa potem, ko bo rodila tudi ne sme nikamor, saj spet dojenček ne sme bit izpostavljen hrupu. Torej se moramo vse dat vsaj za 5 let v vatouser posted image

(odgovor članu Prvosonce)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.7.2008 16:39:09   
pikica1979
Nacka,

kot prvo, naj te izpadi dolocenih na tem forumu ne zasekirajo. Res ne razumem komu oz. čemu je ta ringaraja sploh namenjen.
nacka je lepo vprasala in mislim, da ni potrebno imeti živčnih izpadov. To opažam pri vseh temah.
res žalostno.

Nacka - nic ne bo narobe, ce gres na koncert. Ce ni stresa, je vse OK. Ce nate dobro dene, je enako tudi za otroka. Prej ti bodo škodovale razprave na forumu.

Mej se.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.7.2008 16:40:30   
bina30
zagotovo malček v trebuhu hrup sliši. Če malo berete o tem, da sliši mamin glas, kako mu poje in govori, potem sliši tudi hrup. Če pa mu škodi..... mislim, da ne. Verjetno je malo "razburjen", bolj živ, nori par ur po tistem, na dolgi rok pa se verjetno to ne pozna. Sama sem bila okoli 30 ali 32t še na eni predstavi, kjer je bilo nenormalno glasno (tla so kar skakala, jaz pa poleg zvočnikov), pa je mali tisti večer malo bolj razgrajal kot po navadi, drugega pa nisem opazila

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.7.2008 16:42:53   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: Majuska

Mislim da kakšne konkretne škode ne more bit ... čeprav je moje osebno mnenje, da dojenček notri veliko glasbenih zvrsti doživlja kot hrup in ne kot glasbo.

V filmu In the womb (V maternici) pravijo ravno obratno. Da naj mama posluša čim več različnih zvrsti glasbe in da je otroku zelo zanimivo slišat različne glasove, ropot ipd.
Sicer pa kakor kateri paše.

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.7.2008 17:24:39   
mateyka
Nacka - nic ne bo narobe, ce gres na koncert. Ce ni stresa, je vse OK. Ce nate dobro dene, je enako tudi za otroka. Prej ti bodo škodovale razprave na forumu.

sej ne gre Nacka, njena prijateljica gre, če si prebrala post.

(odgovor članu pikica1979)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.7.2008 19:48:28   
Majuska
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

IZVIRNO SPOROČILO: Majuska

V filmu In the womb (V maternici) pravijo ravno obratno. Da naj mama posluša čim več različnih zvrsti glasbe in da je otroku zelo zanimivo slišat različne glasove, ropot ipd.
Sicer pa kakor kateri paše.

Naja3, ne oporekam temu, kar pripovedujejo v omenjenem filmu. Jaz osebno se strinjam, da mora mama poslušati čim več različne glasbe. Omenila sem le, kar sem brala v knjigi Devet stopnic, namreč da dojenček določene stvari doživlja kot hrup in ne kot prijetne zvoke. In moje mnenje je, da imajo sigurno prav.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.7.2008 21:12:15   
SNAKE23
itak ima ta RIJA vedno neke bedne komentarje!

ja, mislim da je dobro, da mati otroku predvaja in omogoči slišati čimveč različnih zvokov,vrst glasbe,.. sam vse v meji normalne,zmerne glasnosti.
verjetno ta prijateljica nebo ravno ob zvočniku sedela in se zakajala, tko da mislim, da ni panike.

lp

< Sporočilo je popravil SNAKE23 -- 4.7.2008 21:16:25 >

doma me osrečuje naša mala pikica!

Sreča, tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni tvoje življenje z ljubeznijo!---najina mala!

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?