alička -> RE: Tiste, ki ste vešče v barvanju tekstila (4.7.2008 21:07:09)
|
Z barvami za tkanine, s katerimi se barva v loncu boš 100 % pofarbala lonec, kuhalnico in še kaj. Voda izpod tuša najverjetneje ne bo dovolj topla, pa še prehitro se bo ohlajala. Kaj ti pa piše v navodilih, koliko časa moraš namakat? Barve za tkanino, s katerimi barvaš v stroju so zelo kavaitetne in super prekrivne. Vendar pozor: če vzameš bavo za bombaž in imam npr. majčka ki jo barvaš šive iz poliestra ali svile, bodo ti ostali nepobarvani. Zato moraš izbrat vrsti tkanine primerno barvo. Tako barvanje v pralnem stroju je tudi popolnoma "čisto", barva se ne prime gume v stroju in naslednje pranje lahko komot opereš belo perilo. Sem imela svoje čase manijo in sem pobarvala, vse kar sem imela belega in svetlega. Brisače, ki sem jih pobarvala na ta način tudi po 6-tih letin niso zbeledele. Barvo lahko kuiš v DM-ju, mislim da sem jih videla tudi v Mercatorju (znamke pa ne bom pisla, da ne bo reklame [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), če je ne dobiš, se odpravi v kakšno trgovino, ki prodaja hobby materiale, tako trgovino najdeš skoraj v vsakem malo večjem kraju. Aja pa še to: z barvanjem nenaravnih materialov imam slabše izkušnje.
|
|
|
|