kdaj iz lupinive v avtosedež? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


p&b -> kdaj iz lupinive v avtosedež? (3.7.2008 22:23:14)

Že sam naslov pove,vem da bi lahko že ko dopolni 8 mes.vendar se mi zdi še nekako prehitro oz.ne zdi se mi še dovolj močna telesno,koliko so bili stari vaši?




Anonimen -> RE: kdaj iz lupinive v avtosedež? (3.7.2008 22:25:36)

kdaj iz lupinive v avtosedež?


Cim kasneje.

Pri enem letu smo ji zamenjali sedeze.




Naja30 -> RE: kdaj iz lupinive v avtosedež? (3.7.2008 22:25:44)

Moja je šla pri 9m. Saj lupinice so mišljene do 9m oz. 9 kg. Ko bo dovolj stabilna, jo prestavi.




trdozimc -> RE: kdaj iz lupinive v avtosedež? (3.7.2008 22:28:56)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

kdaj iz lupinive v avtosedež?


Cim kasneje.

Pri enem letu smo ji zamenjali sedeze.


Ja, čim kasneje.

Dokler je v lupinici še dovolj prostora in glava ne gleda čez, ga še ne prestavljaj. Je vožnja v lupinici in v vzratni smeri veliko bolj varna za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] kot v smeri vožnje.




Naja31 -> RE: kdaj iz lupinive v avtosedež? (3.7.2008 22:49:25)

Dokler glava ne gleda čez je lahko v lupinici. Lupince so itak do 13 kg.
Pa tudi nogice ne smejo biti predolge, da z njimi preveč pritiska ob sedež, ker jih lahko ob udarcu zlomi.




kristinaj -> RE: kdaj iz lupinive v avtosedež? (4.7.2008 7:48:38)

našo smo dali pri 9m ker so ji noge in glava štrčali iz lupinice. je pa tudi naslednji avtosedež tak, da bi ga lahko obrnili v kontra smer vožnje a bi se ji noge zadevale v sedež.....




špelin@ -> RE: kdaj iz lupinive v avtosedež? (4.7.2008 8:11:24)

Imamo avtosedež, ki se montira v nasprotni smeri vožnje (kot lupinica), je za uporabo od rojstva naprej in je mnogo varnejši (kompaktnejši, bolj fiksiran) od lupine, zato bo mali kmalu pristal v njem.




Strawberrie Cherrie -> RE: kdaj iz lupinive v avtosedež? (4.7.2008 8:27:05)

Pri 9m.




Bajsa -> RE: kdaj iz lupinive v avtosedež? (4.7.2008 9:49:11)

Tole glede lupinice in avtosedeža je mal čudno no. Men je pediatrinja rekla da lahko našo madam že prestavimo v avtosedež, zdej bo stara 5 m, tehta pa 7 kg. Govorim o avtosedežu za otroke od rojstva do 18 kg, obrnjen v nasprotni smeri vožnje. Sicer imamo zdej maxi cosi od 9-18  sedež, pa jo bom glih tko probala not namontirat, ker je že ful stabilna in močna. Mam pa eno kolegico katere sin je star 5 mescev in ima 9 kg, to pomeni kaj naj ga da v sedež ali naj ga pusti v lupinici [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Mal tko no, različna mnenja, vsak pa zase najbolj ve kaj in kako.




Ana001 -> RE: kdaj iz lupinive v avtosedež? (4.7.2008 9:54:09)

Naša je stara 9 m. pa nam je pediatrinja rekla, da jo glede na to, da je težka ca. 9,5 kg in lepo sedi lahko damo v avtosedež.
lp




Anonimen -> RE: kdaj iz lupinive v avtosedež? (4.7.2008 10:46:19)

Pri 8 mesecih.




trdozimc -> RE: kdaj iz lupinive v avtosedež? (4.7.2008 10:49:37)

IZVIRNO SPOROČILO: Bajsa

Tole glede lupinice in avtosedeža je mal čudno no. Men je pediatrinja rekla da lahko našo madam že prestavimo v avtosedež, zdej bo stara 5 m, tehta pa 7 kg. Govorim o avtosedežu za otroke od rojstva do 18 kg, obrnjen v nasprotni smeri vožnje. Sicer imamo zdej maxi cosi od 9-18  sedež, pa jo bom glih tko probala not namontirat, ker je že ful stabilna in močna. Mam pa eno kolegico katere sin je star 5 mescev in ima 9 kg, to pomeni kaj naj ga da v sedež ali naj ga pusti v lupinici [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Mal tko no, različna mnenja, vsak pa zase najbolj ve kaj in kako.


Ma, meni se pa niti ne zdi, da bi bila različna mnenja.

Obstajajo različni sedeži. To je res. Če otrok ustreza njihovim zahtevam po teži in jih ne presega (tudi po dolžini, da glavica in noge ne gledajo ven) in je sedež obrnjen v nasprotni smeri vožnje, potem za moje pojme ni nobenih ovir - razen če ga daš sedet, otrok pa tega še ne obvlada.

Takoj, ko pa je sedež obrnjen v smeri vožnje, pa stvar ni tako enostavna. Takrat je glavni kriterij starost, ker otrok pri 5m ABSOLUTNO ni dorasel takemu načinu vožnje! Takrat mu glavica močno omahne naprej že pri malo bolj divjem zaviranju, kaj šele pri trku. Za tako vožnjo je dovolj razvit šele nekje od 9m naprej, pa še takrat je zanj bolje, če je obrnjen kontra (če le sedež to dopušča).

Ja zdaj res ne vem, kaj se vam vsem tako mudi v večje sedeže, a ni glavna prioriteta pri starših varnost njihovih otrok ali kako? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




glen -> RE: kdaj iz lupinive v avtosedež? (4.7.2008 12:32:45)

Pri 6 mes smo jo prestavili v tavečji sedež(maxi cosi priori xp-ima 4 naklone),ker je lupinico prerasla,je pa moja tamala med tavečjimi in pri 6 mes je imela dobrih 8 kg.
Soseda pa jo je imela skoraj do 1 leta v jajčku,je pa njena tamala drobcena




glen -> RE: kdaj iz lupinive v avtosedež? (4.7.2008 12:35:49)

Pa naj povem da je pri 6 mes. moji tamali glavica že štrlela čez sedež(jajček),in po nasvetu ped. smo jo prešaltali v tavečji




wing -> RE: kdaj iz lupinive v avtosedež? (4.7.2008 12:37:45)

IZVIRNO SPOROČILO: trdozimc
Ja zdaj res ne vem, kaj se vam vsem tako mudi v večje sedeže, a ni glavna prioriteta pri starših varnost njihovih otrok ali kako? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Tudi jaz se to sprašujem....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mehurčica -> RE: kdaj iz lupinive v avtosedež? (4.7.2008 12:42:26)

Starejšega smo dali pri kakšnih 9,5m. Je imel 9.300g in 75cm in je do takrat normalno sedel v lupinici. Glava je bila potem že na robu(malenkost preko) in smo ga zato prestavili.

Mlajša pa je sedaj 8,5m stara, ampak pri 9m še ne bo imela 9kg verjetno. Tako da bomo počakali, da bo imela vsaj 9kg ali 9,5kg. Močna sicer je dovolj, saj se postavlja na nogice že od 7.meseca, ampak se nikamor ne mudi. Pa tud če bo do 1 leta v lupinici, pač bo. Res ne vem, kam se enim tako mudi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Imamo pa Maxi Cosi Priori xp še od starejšega in je od 9kg naprej, tako kot so menda vsi ti avtosedeži.




Stran: [1]