duda (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

lilija* -> duda (3.7.2008 18:30:07)

Pozdravljene!

Zanima me, kdaj ste (če sploh ste) začele pri svojim malčkih uporabljati dudo? Ste jo imele sabo že v porodnišnici? V materinski šoli sem preskočila/zamudila predavanje o zobkih (predvidevam, da so tam govoril tudi o dudi), tako da nimam pojma. Iskalnik pa tudi ni obrodil sadov...

Moj pravi, da je še ne rabiva na začetku... Kakšne so pa vaše izkušnje?

Anonimen -> RE: duda (3.7.2008 18:32:03)

Ste jo imele sabo že v porodnišnici?

Ne.

Tudi potem je ni hotela.

Seven* -> RE: duda (3.7.2008 18:36:22)

Če je šansa, poskusi brez dude. Kupiš jo lahko še vedno. V prvih tednih je odsvetovana, ker se lahko neha dojit zaradi nje.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.7.2008 18:38:32)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: duda (3.7.2008 20:58:49)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

jap - pa sm vedno govorila, kako se bom dudi izogibala, ampak na zalost nam je resilna bilka... krci so se zaceli takoj po rojstvu in nenehno dudanje ga je edino pomirilo, zdaj pa je ze navajen.

Pri nas je bilo isto. Amapk pri manj kot letu dni je imel dudo le še za spanje, čez dan pa nič več.

Naja30 -> RE: duda (3.7.2008 21:03:59)

Ker je imela hčerka tako močan sesalni refleks, je mož prinesel dudo v P, ampak je ni zagrabila. Ne takrat in ne nikoli kasneje. Takrat sem si želela, da bi jo vzela (čeprav sem tudi vedno bila bolj proti dudam), ker mi je skoz na joški visela, ampak ta čas itak tako hitro mine. Zdaj sem pa vesela, da je nikoli ni hotela.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

bina30 -> RE: duda (3.7.2008 21:10:30)

Tudi mi nismo hoteli uporabljati dude, ampak smo jo uporabili že prvo noč doma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ker je mali tako jokal. pa ni bilo nobenih problemov z dojenjem, dudo je pač imel, da se je pomiril, ko pa je jedel, je jedel

tintin -> RE: duda (3.7.2008 21:24:45)

Jaz sem jo imela HB že v porodnišnici, ker je imel mali ful močan sesalni refleks. Zdaj pri skoraj 8 m jo ima včasih za uspavanje, pa še to ni nujno....

kristinaj -> RE: duda (4.7.2008 7:52:21)

od prvega dneva ko smo prišle domov. aventovo, ravno, nič anatomsko zaobljeno iz kavčuka. na njo se ni navadila, zdrži tudi cel dan brez, če jo vidi jo bo hotela in se potem z dudo igra.

lelčy -> RE: duda (4.7.2008 8:00:56)

Imela sem jo zraven v bolnici, vendar je ni hotela. Ko smo prišli domov jo je imela samo čez noč, nekje pri  11 mes pa je že bila čisto brez dude, enostavno je ni več hotela, niti čez noč.

Anonimen -> RE: duda (4.7.2008 11:17:54)

Naš jo je dobil že v porodnišnici, ker je imel izredno močan sesalni refleks. Že kakšne 3 mesece (zdaj jih ima 9), jo ima samo čez noč oz. za uspavanje. Ko zaspi, jo pljune ven. V obdobju krčev (prve 3 mesece), smo jo veliko rabili, potem pa vedno manj. Npr. samo v vozičku, čez dan doma nič. In sedaj je čez dan sploh nima.

mayci -> RE: duda (4.7.2008 12:18:32)

Jaz je nisem nesla v porodnišnico. Dudo je dobil enkrat, ko smo se peljali domov in je postal lačen, pa je začel malo jokcat. No, to je bilo pri pribl. 4-5. tednih. Pa mi je kar malo žal, da sem mu jo dala. Se jo je bilo potem kar težko znebit... Pri naslednjem dude sploh ne bom kupila.

Leiah -> RE: duda (4.7.2008 13:42:54)

Jaz sem mu jo prvic dala ko je prisel domov. Uporablja jo samo za uspavanje in ko zaspi jo sam pljune proc.
Pa kljub dudi veselo pije tako pri meni, kot po flaski, tako da...

Taula -> RE: duda (4.7.2008 16:29:09)

Jaz sem jo začela uporabljati pri 1 mesecu, da se je pomirila ko se je jokala. Uporabljava jo čez dan, posebej po hranjenju ker ima moča sesalni refleks, zvečer zaspi brez. (upam da tako ostane) Glede dojenja..naša žabi nima težav zaradi dude ali flašk, še vedno se z veseljem priklopi na dojko.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Kranjcanka -> RE: duda (6.7.2008 13:10:14)

Ja. Ze od samega zacetka smo mu jo ponujali. Nekaj casa smo rabili, da se je je navadil, potem se je izkazala za zlata vredno. Zvecer je z njo zaspal, po parih minutah spanja jo je pa tako ali tako vrgel ven. Kasneje smo mu jo dali v usta ko se je igralv pesku, da ni peska v usta nosil, kar je drugace pocel. Sedaj je 20m in jo ima kadar jo vidi. Po par minut. Zobki so ok.

Lp

lunca2 -> RE: duda (6.7.2008 13:42:59)

V porodnišnici Trbovlje niso dovolili dude, ko pa smo prišli domov jo je kar veliko uporabljal, saj je imel hude krče, sedaj pa jo ima le še za spanje. Ko zaspi jo pljuni ven. Upam, da bomo hmalu dali dudo čisto stran.

katra55 -> RE: duda (7.7.2008 9:30:45)

Dala sem jo že v P, ker je imela zelo močan sesalni refleks in se je posledično prenajedala in jokala. Od 4 meseca naprej jo ima samo za spat.

Lana25 -> RE: duda (8.7.2008 11:57:36)

Kakšne dude pa mate? A se mogoče kupujejo po velikosti? Eno bi kupila za vsak slučaj, če bo naša pikica mela krče ali pa kot pišete močan sesalni refleks, pa nimam pojma sploh kakšne vse obstajajo.

Leiah -> RE: duda (8.7.2008 12:31:22)

Dude obstajajo od vseh teh moznih obsotojecih znamk-malo poglej po trgovinah. Velikosti so pa po mesecih napisane na vsaki dudi. Za zacetek kupi najmanjso - mislim da je 0 - 3 mesecev.
Jaz uporabljam od Nuka ze od samega zacetka in jo je takoj sprejel, tako da mu drugih znamk nisem niti probala dati.

Stran: [1]