AM proti kolikam ali proti zaprtju? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


matic0105 -> AM proti kolikam ali proti zaprtju? (3.7.2008 16:09:43)

Doma imamo dva meseca starega fantka, mleka mi počasi zmanjkuje, tako da mu že ves čas dodajam. Ker ima NEPRESTANO krče (po jedi bolj izrazite, uspavanje je pravi projekt, zaradi krčev se zbuja iz spanja, joka, se napenja... od jutra do večera in  tudi ponoči), mu dodajam NOVALAC proti kolikam. Pa nič ne pomaga. Niti to, niti kapljice... skratka NIČ. Kaka zeleno (kot zenf), P pravi, da drekec oksidira, ker je dolgo v črevesju in je zato zelen.
ZAto sem pomislila na AM proti zaprtju, čeprav kaka 1 do 3x dnevno. Ima katera podobne izkušnje?




selma2 -> RE: AM proti kolikam ali proti zaprtju? (3.7.2008 21:41:23)

Jaz mu tega ne bi dala, če kaka 1-3krat dnevo to je čist ok. dojenčkovo blato pa je itak zenf barve. Za kolike je značilno blato kot špinača. Mojemu je pomagal Lefaksin iz Avstrije. Najbolje pa mu je bilo, ko sem mu sama skuhala čaj iz 3-4 zrn kumine in 2-3 janeže ter 1 kamilica v cvetu. Dala sem mu eno žličko pol pa sem še zmasirala trebušček okrog popka v urinem kazalcu s kremo proti krčem, ki sem jo kupila v lekarni. Bilo je ful bolje. Pa spal je ko bomba.




katy82 -> RE: AM proti kolikam ali proti zaprtju? (4.7.2008 16:29:41)

Men je pomagal isto masaža z brinovim oljem,pa tud k sem cucelj na flaški zamenjala z večjo cifro da ni tolk zraka požirala.Probi pa sab simplex pa zeliščne kapljice skupi,naši frački ful pomaga,sam ne pretiravat,jst dam pet enih in pet drugih pa ji lepo prime.Pri enih žal ne zaleže nič




buči -> RE: AM proti kolikam ali proti zaprtju? (4.7.2008 17:40:50)

moja oba sinova sta imela grozne kolike in sem obakrat uporabljala Novalac AC. Že po 2 obrokih sta bila kot druga otroka. Osebno sicer prisegan na to mleko, ampka lahko, da tvojemu ne ustreza. Zdi se mi nesmiselno dajat AC mleko in še kapljice, saj nekako preobre,meniš otroka s tem. Jaz sem takrat dajala le ac mleko, nič dodatno kapljic, nič dodatno čaja proti vetrovom. Nkeatre pravijo, da otroke ac mleko zapre. Jaz nisem imela teh težav. Mogoče opusti novalac, poskusi z navadno formulo adfapritanega mleka, pa ali čaj proti vetrovom ali kapljice. Pa daj času čas. Žal kolike trajajo vse do 3 meseca ali pa še dlje, pri fantkih so pa še toliko bolj trdovratne. Je pa grozno, ko veš, da otroku nekako niti ne moreš pomagati, le nosiš in ljubkuješ ga lahko. Jaz ne bi dajala mleka proti zaprtju niti, če ti kaka samo 1x na 2 dni. Je normalno redko kakanje. Masiraj, kakor so ti svetovale punce pred mano.




Stran: [1]