onina -> navajanje na veliko posteljo (3.7.2008 13:05:34)
|
Naš 1,5 letnik od 11 meseca spi v svoji sobi. V začetku je bil v mali posteljici z ograjo. Imela sva ritual: v posteljico nekaj minut pred 20.00, prižgat uspavanko, lupčka in sem šla ven. zaspal je v 10-15 min. Spal je celo noč, zjutraj se je zbudil okrog 6.20. No, sedaj pa je 3 dni v veliki posteljici (190x90). Ritual pred spanjem je enak, le da sedaj zleze iz postelje in pride v dnevno sobo in potem ga pošljem nazaj v posteljo in čakam pred vrati. Ko slišim, da leze dol s postelje, mu rečem, da mora ninat nanat in se takoj potuhne, dokler ne grem iz sobe ven, potem pa hoče zopet dol. No, potem sem se usedla na fotelj v sobi in čakala. Ven iz postelje potem ni več šel, se je pa kar matral, da je zaspal. Vsakič je trajalo 1 uro, da je zaspal. Ponoči se tudi bolj premetava, kljub temu, da sem malce "ogradila" posteljico z igračami in odejo. No, zjutraj pa vstane že ob 5.40. Me kar prime, da bi ga dala nazaj v malo posteljo, po drugi strani pa upam, da se bo kmalu navadil na veliko postejo in, da bo hitreje zaspal - brez tega, da sedim zraven. Sept. namreč pričakujemo novega člana. So se vaši otroci hitro navadili na veliko posteljo? Seveda govorim ob 1,5 letnikih, kateremu ne moreš še toliko dopovedati. Moram reči, da čisto nič ne joka, tudi kliče me ne, le dol iz postelje hoče. Študiram, če naj ga dam kasneje spat, da bo bolj zaspan in bo hitreje zaspal...?
|
|
|
|