honey -> RE: Varovalo za štedilnik (8.7.2008 8:42:38)
|
Frutka, večkrat vidim opekline od vrele vode na nečakinji, ki je zdaj stara 10 let. Nase je zlila džezvo vode pri 2 letih in je bila opečena po prsnem košu. Ko bo malo starejša, jo čaka plastična operacija, da ji odstranijo brazgotine. Ravno zato mi je njena mamica, še ko sploh nisem bila noseča, zabičala, da naj otroka navadim, da ne bo prišel niti blizu štedilnika. In mislim, da našemu ne bi pomagalo tudi varovalo ne, ker spleza na pult in hodi okrog po pultu. Se pravi, če ne bi vedel, da ima prepoved približanja k štedilniku, bi si enostavno lahko zlil pisker vrele vode tudi tako. Zato sem od vsega začetka vztrajala na tem, da se štedilniku ne sme približat. In tudi zdaj, pri 3 letih, če hoče pokukat v lonec, kaj kuham, pride do mene in mi reče, da naj ga dvignem in mu pokažem, kaj kuham. Ne, pa ni mi škoda dati 15 € za kakšno tako stvar, ampak se mi zdi, da pri našem več zaleže, da mu razložim, zakaj nekaj ne sme, kot pa da mu nabijem neka varovala, ker mu bo potem še bolj zanimivo.
|
|
|
|