Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang 1. Zagotovo na otoku ni mestnega prometa ampak jaz na otoku sredi morja nočem videti nobenega avtomobila. In ja, bili so, so tudi vozili. In ne samo tisti "za golf" oz. razvažanje prtljage. 2. Pisala sem o bungalovih ob plaži. Zemeljskih. Na otoku je vrsta bungalovov, ki je od morja konkretno oddaljena, mimo njih pa vodijo poti do plaže, ki jih uporabljajo vsi turisti, ki so na otoku, za njimi pa še ena vrsta notranjih bungalovov. Poleg tega pa še hišice z več sobami in v nadstropjih. 3. Če smo že pri vodi. Niti slučajno ni bila kristalna. Ja, na tisti strani, kjer so overwater villas je bila ampak tam je visoka kakih 60 cm. Na drugi strani, kjer je plaža, pa je bila voda močno kalna, v vodi pa močan tok, ki te je kar konkretno nesel proti konici otoka, če si preplaval določeno razdaljo v smeri pristanišča. Dopuščam, da je slednje posledica trenutnih vremenskih razmer, ampak glede na izkušnje dvomim. Pa še mimogrede. Na tem koncu Maldivov je voda kar konkretno hladnejša v primerjavi z drugimi otočji. 4. Ponoči ne slišiš pljuskanja morja ob obalo, zjutraj se ne zbudiš in narediš par metrov in si v morju. Na plaži nisi sam. Nimaš osebnega ležalnika, ki se ga nihče ne pritakne, ... U, sem kar po točkah naredila, da se lažje pogovarjamo. Očitno je zdaj veliko tega drugače, ampak da pa rifa več ne bi bilo ... no, mogoče ga je že morje zalilo, saj pravijo, da bo kmalu itak vse otoke. Pa gremo k točkam: 1. Ko sem bila jaz tam, niti nobenega unega avtomobilčka za golf nisem videla, kaj šele kakšnega drugega. Samo kolesa so bila, pa še to si redkopkje kakšnega srečal. V glavnem si imel oblutek, da si na otoku sam, razen ob bazenu je bilo par ljudi. 2. Vseh teh bungalovov, ki si jih opisala, takrat ni bilo. Bili so samo bungalovi par metrov od plaže na polovici otoka. Druga polovica je bila nenaseljena oziroma so jo uporabljali za nasade banan, pralnico, tiste rezervoarje vode so imeli tam, delavci so spali tam nekje. V glavenm tisti del je bil kar nekako "skeri". 3. Voda je bioa kristalno turkizna, topla toliko kot zrak - tam okrog 30 stopinj, po moje. V glavnem to lepše ne bi moglo bit. 4. Ponoči sicer res ne slišiš pljusklanja morja, ker je mirno znotraj rifa, pa še zaprta vrata in okna imaš, ker imaš vklopljeno klimo. Če bi pa odprl vrata in okna, pa bi v bistvu spal skoraj na plaži. 5. Je pa fajn, da take stvari napišeš, super. Ker jaz zdaj, glede na to, kar si ti napisala, ne bi šla še enkrat tja, prej pa bi. Ker očitno so otok res ful naselili.
< Sporočilo je popravil Mišni -- 7.10.2008 18:53:12 >