Ko otroci nč ne jedo (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok



Sporočilo


Meggi -> Ko otroci nč ne jedo (2.7.2008 18:39:55)

Kaj storiti, ko je 6 letnica tako flagma glede hrane. Ne bi nč jedla- tam do 3 različne menije, pa konec. In tako pride do babice, ki ji prehranjevanje največ pomeni. seveda sledi šola mamici.. zakaj nč ne je?

Mala je še imela apetit za zelenjavo, vse.. sedaj pa katastrofa.  Kaj nardit jo pustit lačno ni druga dokler ne poješ, izpuščat obroke,... Še poskusit noče, to me p...

Hvala vsaki za nasvet!




zoom zoom -> RE: Ko otroci nč ne jedo (2.7.2008 19:14:34)

Hvala enako. Nas skoraj 4 letnik je enak. Občasno poje kakšno skutko, pa kakšno sadje, to je pa tudi vse. Sem ga dala pregledat tudi k zdravniku, pa je kri ok, čeprav ne vem od česa. Tudi v vrtcu baje da skoraj nič neje.




FLASK_A -> RE: Ko otroci nč ne jedo (2.7.2008 19:18:27)

mogoče je to zdej zarad vročine[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 




mojsoncek -> RE: Ko otroci nč ne jedo (2.7.2008 19:22:01)

Nas mali veliki jedec je tudi zadnje case na nekem strajku. Prej je jedel vse po spisku, sedaj pa samo se juhice, krompir (bolj ko ne pire) in kivi. Tudi jaz sem ze pomislila, da je zaradi vrocine, ampak...




nuala -> RE: Ko otroci nč ne jedo (2.7.2008 19:33:12)

Morda je res zaradi vročine. Je pa tudi treba ločit, ali je vse, vendar majhne količine ( to je zaradi obdobij rasti in mirovanja, otroci enkrat jejo več enkrat manj ) ali sicer je, vendar samo določene stvari.
Če je to slednje, otroci radi uveljavljajo svojo voljo, tudi pri jedi. Jaz vztrajam na rednih obrokih, ki so pripravljeni za vse člane družine enako in so pripravljeni iz zdravih sestavin. Sadje,. zelenjava, meso, riž, testenine, krompir, jajčka, mleko. Kdor za zajtrk ni pojedel, dobi za malico sadež in potem kosilo, pa takrat poje več. Vsekakor poskušam pripraviti hrano, ki jo imajo otroci radi, razumem npr., da ne jesta paprike. Ampak da kar naenkrat nebi hotela nobene zelenjave... Več svežega zraka, morda za vikend kakšen izlet na morje, pa vztrajati pri razumni prehrani ( ne montejev, fruchtzwergov, smokijev in podobnega ). Pa za žejo samo voda.




Kranjcanka -> RE: Ko otroci nč ne jedo (2.7.2008 21:50:50)

Jaz sem opazila, da sedaj veliko vec popije, torej posledicno manj poje. Vedno ga pa lahko okrog prenesem s smokiji ali s hrenovko :)

Lp




Peli -> RE: Ko otroci nč ne jedo (3.7.2008 0:14:30)

Pri nas mamo tud probleme.
Ne mara sadja, jogurtov, skutk, če je pri volji ga prepričaš da poje kakšn Monte - pa še to le tistega k se gor vid kuža [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley22.gif[/image].
Jedel bi pašteto, eurokrem, topljeni sirček - vse brez kruha, za kosilo makarone in zelenjavno juho, če je res lačen kakšen krompirček da v usta.
Če njemu zapaše sladoled in čokolada bo pojedel, drugače niti tega noče, če poje kakšen piškot smoki ali čips, sm že vesela.
Skoraj bi pozabila na čokolino, ki ga poje če mu ga nosiš v usta, med tem ko gleda risanko, no takrat mu lahko še kaj "podtaknem" v usta, ampak mora bit pa res zanimiva risanka (seveda me je kr sram, da skoraj 2in pol letnega otroka hranim jest)...




Anonimen -> RE: Ko otroci nč ne jedo (3.7.2008 0:26:57)

Kuhaj ji tisto, kar pac je.




dinozaver -> RE: Ko otroci nč ne jedo (4.7.2008 12:38:55)

Moja je stara 19 mesecov. Prej je ful jedla. So jo hvalili v vrtecu, obe babici, kolko poje. Prav ponosna sem bila na to. Zdaj pa sem lahko srečna če mi vsaj malo neki poje vsaj za 1 obrok. Za zajterk noče nič, kosilo tudi težko da kaj poje. Večerja tudi zelo slabo včasih nič. Za malco pa tak tudi nič. Se mi zdi da celi dan nič ne poje. Res je da popije veliko, samo to ja ni dovolj. V vrtecu pravijo da dosti poje. Babici pa sta opazili da tudi pri njima ne poje toliko kot je. Kuhamo zelo različno. Ko imamo meso v gobovi omaki, je samo gobe. Noče mesa ne solate in ne krompirja. Pa že zna sama jesti pa tudi noče. Pa da jo jaz hranim tudi nič, oz. tej pa tej malo. Jaz se že bojim za njo. Res sem že brez idej. Probala sem tudi že vse. Nevem več no, kaj naj naredim.




cuma -> RE: Ko otroci nč ne jedo (4.7.2008 13:02:38)

Pri nas imamo neješčo 2,5 letnico. Že eno leto se njena izbirčnost stopnjuje a se mi zdi, da je od kar se zaradi tega ne sekiramo več, malo bolje. Kot, da bi malo vzbujala pozornost s tistim odklanjanjem hrane. Midva skuhava kosilo in če ne poje nič, je lačna do malice. Druge ni. Žal ne gre, da bi vsak dan jedla testenine ... kot bi si želela. Malice so večinoma suhe (kruh, grisini, kosmiči) v kombinaciji s sadnim sokom, jogurtom, actimelom ali pa sadne (banano, jabolko). Ne pozna smokijev, čipsov, salam, montejev in raznih takih zadev ... oz. jih sreča in poskusi samo na kakem roj. dnevu ali obisku. Pri vsej tej izbirčnosti in neješčnosti me veseli edino to, da z izjemo zlatih kroglic v juhi, je večinoma zdravo, pa čeprav malo.
 




*kinnie* -> RE: Ko otroci nč ne jedo (5.7.2008 14:37:34)

Ko sem bila majhna, sem bila izredno neješča,...stalno so me posiljevali s hrano....šteli grižljaje....peljali so me k zdravnici  zaradi neješčnosti,...njen odgovor je bil....bo že jedla, ko bo lačna...in res je bilo tako....

Naša  punca je po mojem mnenju ravno prav....edino zvečer vase spravi le kakšen košček salame....pa je ne silim, saj sama najbolj ve, koliko je lačna.....je pa res, kadar ni sladkarij, s hrano ni nikakršnega problema.




Stran: [1]