Anonimen -> RE: Prevzetne in visoke Ljubljančanke.... (2.7.2008 19:58:58)
|
IZVIRNO SPOROČILO: puncica IZVIRNO SPOROČILO: hugolina*** Samo nekaj bi rada pokomentirala pa če me potem vsi popljuvate samo moram to napisat. Kar slabo mi postane ob raznoraznih izjavah kako nakatere čisto slučajno začnete govoriti drugo narečje že v tako kratkem času zaradi ljudi, ki jih iamte okoli sebe. Sama sem rojena gorenjka že 5 let živim na popolnoma drugem koncu Slovenije in govorm še čisto točno tako kot sem doma. Zakaj? Zato, ker me vsi čisto lepo razumejo in se ne rabim nekaj afnat. In zato, ker sem to jaz to prihaja iz mene.Nobena mi ne bo rekla, da kar spontano prihajajo te besede. Spontano govoriš samo in edino svoje narečje vse ostalo je naučeno kontrolirano! Je pa seveda razlika kam se preseliš ena narečja so nam v čast in se jih nekateri hitro nalezejo druga pač ne. Zdej si me pa res užalila, sama živim v drugem okolju 8 let in vem kako težko je ko se trudiš da bi v svojem novem okolju skoz govoril materin narečni jezik, pa žal vedno to ne gre in prav žalostna sem, ko vidim take reakcije. Sama pa ne govorim več svojega materinega jezika spontano, tako kot sem se ga naučila ampak se moram prav kontrolirat, ker drugče potegnem po gorenjsko ali ljubljansko in sem zarad tega kr jezna ampak tako je. Zato ne posplošuj. Mogoče si pa ti izjema, ki ti narečja ne pridejo do živega, jaz vem da men pač ne rata. Mah itak pa je vseeno. Moti me predvsem to, ker ko v Celju spregovorim kako drugače kot po celjsko kr naenkrat postanem fina in zafnana, pa čeprav se drugače nisem nič spremenila. puncica, ne pusti si, da ti taki komentarji pridejo do živega.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|