nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: soncipunci Rubin - glede ogleda vrtca je bila tudi še dvakrat prav čudna situacija, ampak je tule ne bom navajala, ker bi bilo preveč očitno, kdo stoji za tem pisanjem. ko sem se odločala, kam bom dala vlogo za vrtec, sem si dva vrtca lahko nenapovedano ogledala brez težav in s prijetnim sprejemom. tu pa so glede tega res čudni. kot da je vpis otroka v vrtec kot obisk picerije - če je danes pica zanič, greš drugič pač drugam... halooo, v vrtec potem otrok hodi nekaj let!!!!!!! ta odnos je v bistvu tisto, kar me skrbi. v strokovnost osebja ne dvomim. je pa res, da nekdo urice pričara zanimivejše kot drug. šteje le to, kako otroci radi hodijo v vrtec k neki osebi. včasih niti ni pomembno, kako je vzgojiteljica všeč staršem - glavno, da se z otrokom ujameta. nihče mi ne more zagotoviti, da bo pa ravno moj otrok rad hodil k njej; če pa ti več ljudi pove, da so otroci radi hodili, pa je že nekaj za vzpodbudo. ampak tega tule ne bom izvedela, vem. niti ne pričakujem več. ponavadi se držim svojega občutka, ker me ponavadi ne vara. otroka vpisati v vrtec, ki ti z odnosom kljub prijaznosti ne daje vtisa dobrodošlosti in topline, ampak takega, kot sem ga opisala že prej zgoraj, mi ne diši preveč. glede na to, da sem se vseeno odločila za vpis, očitno obstajajo tudi argumenti za, je pa vprašanje, kateri bodo pretehtali. nisem oseba, ki si bo zdaj grenila dneve do odhoda otroka v vrtec in se živcirala. sem pač mislila, da se bo katera oglasila in kaj zanimivega napisala... in videti je, da nisem bila edina, ki me je zanimalo... lp Glej, vrtec ali šola je sicer javna ustanova, ampak so določeni varnostni ukrepi - se pač ne moreš kar prosto po prešernu šetati in si ogledovati stvari in prostore, sploh ne v času, ko so tam otroci in se izvaja kurikulum. In, glej - dobila si mesto v vrtcu ... celo naknadno! Bodi vesela, zelo vesela, kajti mnogo jih vrtca ni dobilo in bi bili veseli, pa četudi bi vrtec obratoval v malo bolj siromašnih prostorih, samo da bi imeli kam dati otroka v vrtec. no, lahko pa ti povem iz prve roke, da Andersen velja za enega ta boljših vrtcev v Lj, je to precej ohoho vrtec, kamor mnogi snobovski in hohštaplarski starši vozijo svoje otroke od daleč (hvala boku se je zdaj politika malo spremenila) ... torej, verjemi, potemtakem vrtec že ne more biti slab, kajne, ne vzgojiteljice, ne oprema, ne program. Pa veliko lepih vrtčevskih let vam želim
|