čudno hranjenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


anteja -> čudno hranjenje (1.7.2008 8:05:08)

Pozdravljene!
Sem že v nosečnosti sodelovala v forumu, zdaj ko pa potrebujem nasvet pa sem odkrila še tega. Imamo 2 in pol meseca starega sončka, ki nam je do danes dal že dosti "vetra". Kljub obilici mleka naš fant ni želel sesati in tako sva se trudila in mućila do drugega meseca, seveda sem zraven nekaj časa tudi dodajala, da se je fant najedel. Skratka zavračal je dojko. Od drugega meseca dalje sva na steklenički in Aptamilu. Imava pa en problem! Že od rojstva kadar koli smo ga želeli nahraniti po steklenički smo imeli tudi težave - vsako hranjenje je nočna mora. Deček stekleničko komaj zagrabi, ko pa jo zagrabi nekajkrat potegne, potem pa se začne močno jokati, krili z rokami in nogami ter stekleničke ne sprejme več. Potrebno je veliko truda (zibanje, prepevanje...), da jo potem zopet sprejme in poje. Napreduje lepo. Takšen odziv ima ne glede na to kdaj ga hranimo - po 3- h urah, 4 urah, 5 urah...
Ima mogoče katera podobne težave in kako jih je rešila??? Hvala za pomoč, Anteja




pikajaleb -> RE: čudno hranjenje (1.7.2008 9:44:41)

Točno take težave imamo tudi mi. Imam zdaj tri mesece staro dojenčico. Od drugega meseca dalje sam križ na križ. Na dojki se je kregala, ampak potem je nekako šlo. dokler ni naredila štop. pristali celo v bolnici zaradi nevarnosti dehidracije.

Ugotovili niso nič. Zdaj si črpam in ji dajem po flaši. Je malo bolje, ampak še vedno jo moram nositi in zibati, da je. Groza.

V bolnici so rekli  da so to krčki, ki jo motijo pri jedi. Upam, da bo minilo:(




julči -> RE: čudno hranjenje (1.7.2008 11:15:40)

kaj če pa če kaka alergija?




BUŠICA -> RE: čudno hranjenje (1.7.2008 12:05:29)

skoraj podobno je pri nas. naš krili z rokami in nogami pred in po jedi, ter seveda jok! le ko pije, izgleda blaženo, potem pa se spremeni da joj! je pa izključno dojen. ne vem kaj je tem malim bitjecem. če so res krči bo izzvenelo!




mamica1 -> RE: čudno hranjenje (2.7.2008 10:04:53)

tudi pri našem fantku je podobno, samo ne pri vsakem hranjenju. Smo ugotovili, da ga zvija takrat kadar joka zraven. Je pa čedalje manj tega. Star je pa 3 mesece. Kakšne kapljic v čaj pa pred hranjenjem smo mu dajal, ko je blo res hudo.




Naja31 -> RE: čudno hranjenje (2.7.2008 10:12:30)

Tudi pri mojem fantku je podobno. No, zdaj se to dogaja vedno manjkrat, ampak na začetku je bil jok skoraj po vsakem dojenju. Sem se prav spraševala kaj je narobe, saj naj bi se z dojenjem umiril, ne pa še bolj razburil. Se mi je kar zdelo, da ga je crvičilo v trebuščku.

Ni bilo pa nikoli tako hudo, da bi dojko zavračal. Na srečo.




Stran: [1]