OGTT test (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

povhek -> OGTT test (24.2.2005 16:27:54)

Lep pozdravček,

danes imam ful slab dan,vse skupaj pa se je začelo pri ginekologu.Par dni nazaj sem opravljala tisti znani 50 g test glukoze, ki pa je pokazal pravo katastrofo, previsok sladkor in to celih 10,3.,s tem da imam normalno težo v nosečnosti.Zanima me če je katera od vas ponovno opravljala 3-urni 100g ogtt test in koliko je zgornja meja?

Zelo me je strah, ker se grozno bojim igel in mi vsak nasvet oz podatek prav pride.:((:((:((

CIPRESA -> OGTT test (24.2.2005 19:41:45)

Povhek kako so ti sploh ugotovili da imaš sladkorno ali si se slabo počutila?

Suzi* -> OGTT test (24.2.2005 21:35:27)

Ojla, povhek!

Jaz sem ena izmed tistih, ki so delale ta test in so mi odkrili nosečniško sladkorno.

Moja vrednost po 50 g glukoze je bila 6,9, torej ravno na meji (meja mislim da je 7,0), ampak me je G vseeno poslala še na 100 g test. Ta količina sladkane vode je pa čist nenormalna, po moje ti telo skorej mora podivjat. :zmeden::(
Tam najprej merijo sladkor na tešče (moj je bil 4,5 kar je čist normalno in vedno imam takšnega), potem piješ tist sladkor, potem pa merijo vsako uro. Kri vzamejo iz roke, ponavadi iz obeh, da preveč ne prešpikajo žile. Moraš pa fino stiskat vato, drugač boš čist plava. :( Moje vrednosti so bile:
po 1 uri: 11,5
po 2 urah: 10,1
po treh urah: 7,0
Povečani sta samo prvi dve vrednosti, tretja je ok. Ne vem pa točnih mejnih vrednosti, mislim da je po eni uri nekje 10,5, naprej pa žal ne vem natančno. :ups: Se pa tiste tri ure ne smeš gibati, jaz sem pila samo vodo. Sem pa od takrat (nekje 28t)na dieti :zmeden::zmeden: in so mi šli kilogrami celo navzdol. Sem bila malo čez polovico nosečnosti na 12+, zdaj sem pa na 10+.

V katerem tednu pa si?

lp, Suzi* (še 8 dni)

povhek -> OGTT test (25.2.2005 8:24:30)

Čao, Suzi!

Zjutraj se zbudim in opa polno snega!Nas bo čist zamedlo!!!!!!
Ja sej men se tudi 10,3 nekam veliko zdi ,ker jaz se počutim ok, oz. odlično.Joj zdej me je pa že pošteno strah, saj me bo kar razpočilo od tega sladkorja,pa s tem da nikoli nisem imela povišanega sladkorja.:((:((:((

Ja zdej sem tam v 26 tednu in mislim , da tudi mene čaka dieta , vsaj tako mi je omenila G in poslala me bo najbrž v Ljubljano, kar pa jaz itak ,da ne bi šla ne, ampak kaj morem!Zdaj pa kot nora jem zelje in upam da bo sladkor padel.Ful sem :bravo::bravo::bravo: da imaš samo še osem dni!!!! Pa glej da sporočiš kaj bo!!!

Prav tako pa se ti zahvaljujem za vse podatke mejnih vrednosti, v torek pa ti sporočim , kako sem opravila.

povhek -> OGTT test (25.2.2005 8:28:03)

Joj čist sem pozabila vprašat a mora biti nujno navadna voda a je lahko Zala?

A-N-J-A -> OGTT test (25.2.2005 8:47:17)

Jaz sem mela po 50g testu rezultat 7,6 pa so rekli,da je normalno.Mini blo treba nič naprej delat.:bravo::bravo:

Anja

Maja Z -> OGTT test (25.2.2005 11:24:45)

Ojla

jst sem mela po 50g glukoze 8,7 in sem šla še na triurni test. baje da so bile vrednosti bolj na meji, ampak sem vseeno mogla na dieto oz. zdravo hrano.
Vseh vrednostio se ne spomnim, je blo pa takole nekako:
5,3
10,2
pa nekje okoli 8,6...ne vem točno še ena vrednost mi nekje fali pa se ne spomnim..

potem sem bila pa čez dobrih 14 dni na kontroli po jedi in je bil cukr kao OK, vrednost 1,5 ure po jedi je bila 5,8..jst se na to ne spoznam, ampak če je dohtarca rekla da je ok, pol najbrž je.

lp maja

Suzi* -> OGTT test (25.2.2005 20:24:47)

Kaj pa vem kakšna voda je bila, pila sem tisto iz balona v bolnici...verjetno Zala, kar pa itak je navadna voda. ;)

Aha, pa ti kar pojdi v LJ. So tam boljši strokovnjaki. Mene so tukaj v NM kar nekaj na dieto dali, pa mi nihče ni znal natančno povedat kaj lahko jem (so govorili kar nekaj na splošno o sladkorni bolezni :grrr:, pa to sploh ni to). Pa nikoli mi tudi niso merili sladkorja po jedi, kar se meni zdi bistveno. Imela sem kontrole sladkorja na tešče, pa HALOOO itak je blo vse ok, tako kot zmeraj doslej. Ne vem, meni se mogoče vse skupaj malo zdi za lase privlečeno, ampak sem se vseeno držala diete....ne strogo, ker itak nisem imela natančnih napotkov ampak bolj po lastnem občutku. Upam samo, da sem s tem bebici naredila vsaj kakšno korist. :zmeden2:

Držim pesti, da bo vse ok!:angel::rozica::angel::rozica:

papa, Suzi*

Stran: [1]