Suzi* -> OGTT test (24.2.2005 21:35:27)
|
Ojla, povhek! Jaz sem ena izmed tistih, ki so delale ta test in so mi odkrili nosečniško sladkorno. Moja vrednost po 50 g glukoze je bila 6,9, torej ravno na meji (meja mislim da je 7,0), ampak me je G vseeno poslala še na 100 g test. Ta količina sladkane vode je pa čist nenormalna, po moje ti telo skorej mora podivjat. :zmeden::( Tam najprej merijo sladkor na tešče (moj je bil 4,5 kar je čist normalno in vedno imam takšnega), potem piješ tist sladkor, potem pa merijo vsako uro. Kri vzamejo iz roke, ponavadi iz obeh, da preveč ne prešpikajo žile. Moraš pa fino stiskat vato, drugač boš čist plava. :( Moje vrednosti so bile: po 1 uri: 11,5 po 2 urah: 10,1 po treh urah: 7,0 Povečani sta samo prvi dve vrednosti, tretja je ok. Ne vem pa točnih mejnih vrednosti, mislim da je po eni uri nekje 10,5, naprej pa žal ne vem natančno. :ups: Se pa tiste tri ure ne smeš gibati, jaz sem pila samo vodo. Sem pa od takrat (nekje 28t)na dieti :zmeden::zmeden: in so mi šli kilogrami celo navzdol. Sem bila malo čez polovico nosečnosti na 12+, zdaj sem pa na 10+. V katerem tednu pa si? lp, Suzi* (še 8 dni)
|
|
|
|