kakšna zaščita (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

tinka-pepa -> kakšna zaščita (24.2.2005 15:15:31)

pozdravljene

po porodu sem začela z jemanjem KT, pred 14 dnevi sem z njimi nehala, na srečo ker se je moje počutje spremenilo za 180 procentov na boljše:bravo::sloncek:. sedaj pa bi rada seveda bila zaščitena ampak ne s tabletkami.
maternični vložek mi je že odsvetovala gin., nevem zakaj:zmeden:
a ima katera izkušnje z inekcijami?

hvala vam

lep pozdrav tinka

Anja -> kakšna zaščita (24.2.2005 15:21:57)

Inekcije so samo za ta vitke deklice (mi je rekel gin) :)- :)- :)-

anja od :hudicek:

maruškaD -> kakšna zaščita (24.2.2005 15:28:04)

Jaz nimam navadnega materničnega vložka, ampak Mireno, to je kao maternični vložek, ki oddaja tudi hormone (proti vnetjem) in drži 5 let, je pa enak procent zanesljivosti kot sterilizacija. Stane pa okoli 30.000 (žal ni na recept, razen če se ni že kaj spremenilo). Jaz ga imam zdaj že 3,5 leta in sem zelo zadovoljna. Pa tudi menstruacija imam ful malo in skoraj nikoli bolečin.

Annny -> kakšna zaščita (24.2.2005 15:47:18)

Ojla,

injekcija 'drži' baje 3 mesece, vedar mi je moj G rekel, da jih zelo nerad predpisuje, saj imajo posameznice nanje zelo različne reakcije (tudi krvavitve ipd.)...skratka- stranski učinki so lahko zelo veliki.
Tako da...meni se najbolj 'prijazen' zdi kar tisti obliž...
lp

dory -> kakšna zaščita (24.2.2005 15:49:42)

Injekcija ja...imam prijateljico,ki si je v nemciji dala tole famozno injekcijo...vse ok,a kaj ko je po dveh mesecih zanosila...hm ne vem,ce bi jaz se sla tkole s tem,pa oblizi al pa karkol...vsako telo se odziva drugace....

al1* -> kakšna zaščita (24.2.2005 16:30:08)

Tudi jaz imam Mireno - sedaj že dve leti. Sem zelo zadovoljna.

frutka_ -> kakšna zaščita (24.2.2005 16:39:06)

Zaenkrat še nimam nič, ker še dojim.
Kako pa je z obliži?

Moyca_ -> kakšna zaščita (24.2.2005 16:52:42)

a moraš za to mireno imeti tudi m. v času vstavljanja in koliko po porodu ti jo lahko vstavijo

al1* -> kakšna zaščita (24.2.2005 16:59:36)

Ja, Mireno ti vstavijo v času M. Meni jo je G vstavila 8 mesecev po porodu.
Jaz sem kakšne tri mesece po vstavitvi čisto rahlo krvavela, sedaj pa imam redne M, le da se tako šibke, da pridem skoz s tavečjimi dnevnimi vložki, traja pa kakšne tri dni.
Edina slaba stran je cena: 30.000 :(:)-

Ajsha -> kakšna zaščita (24.2.2005 17:01:26)

Ne, m. ni treba imeti, vstavijo ti pa jo kadarkoli (meni so jo 4 tedne po porodu). Najraje to naredijo takoj po m., ker takrat 100% nisi noseca.

LP!

Moyca_ -> kakšna zaščita (24.2.2005 17:04:00)

ja sedaj sem klicala in mora biti med m., ter komaj drugo m. po porodu, tako da še je treba malo počakat (če že ni prepozno:zmeden:)

- Mini - -> kakšna zaščita (24.2.2005 17:09:21)

Ja Moyca, mirena se namesti od 3. do 7. dneva menstruacije.Vstavijo pa ti jo lahko že takoj po prvem poporodnem pregledu.

Drugače pa z injekcijami nimam izkušenj, zato ti, tinka-pepa, ne morem svetovati. Mislim pa, da je najboljše, da se o tem posvetuješ z ginekologom.

LP Mini

CUKRČEK -> kakšna zaščita (24.2.2005 18:06:13)

Ojla,
tudi jaz sem hotela mireno, pa mi je G ni hotel dat. Rekel je, da če hočem imeti še otroke, potem ta ni priporočljiva, ker se kao potem težko zanosi. Ampak mislim, da je to le ena njegova fora.

trenutno sem začela spet s tabletkami, vendar mi ne odgovarjajo, ker mi je zaradi njih dostikrat slabo in tudi pri sexu mi "zavirajo užitke". :zmeden:

lp

lin -> kakšna zaščita (24.2.2005 18:36:22)

Jaz jemljem kt JARINA,so nove na tržišču in imajo zelo nizko koncentracijo hormona in zato nobenih stranskih učinkov,je pa potrebno na mesec-no na škatlico dodat 2.000 sit,ma se splača ker sem ko rožica,zdaj sem končala že drugo škatlico pa nobenih negativnih učinkov!:bravo:
Meni je moga ginodsvetovala mater.vlož,po prvem porodu je rekla raje po druge,no če si želim mi ga lahko da ma mi ga odsvetuje,obstajajo pa še neki obliži.

Stran: [1]