Misek -> RE: Prosim za eno informacijo (30.6.2008 8:55:40)
|
IZVIRNO SPOROČILO: hrabra miška Pozdravljene! Nekaj me zanima,če se mogoče katera spozna. Prejšnji teden sva preko posredniške hiše "kupila" vikend, Prodaja ga en gospod malo v letih,po kapi in se z njim ne da nič dogovorit,zato sva šla preko posrednika ki to prodaja. Uredili smo pred pogodbo,pogodbo da imava vikend za leto 2008 v najemu oziroma do podpisa pogodbe pri notarju,ker mora viset na oglasni deski en mesec. Prednostno pravico nakupa ima kmet sosed,kmet ali pa država. Od petka do danes smo bili cele dneve na vikendu,kjer sta najina dva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] uživala maksimalno z nama vred. Ko smo se pakirali da gremo proti domu,se je pripeljal avto,v njem pa en možak,da je kupil tale vikend. Mene je skoraj kap. Potem je šel moj mož do lastnika in ta mu je rekel da bo prodal njemu. Kaj lahko narediva???????????? ???? Prosim,če katera ve odgovor naj mi ga napiše,ker že celo popoldne jočem kot dež. Kolikor vem, vas predpogodba sciti. Ce je pogodba o najemu overjena in ustrezno urejena, potem je veljavna. V pogodbi o najemu mora biti zapisan tudi odpovedni rok, kot tudi utemeljeni razlogi za prenehanje veljavnosti pogodbe. Predpogodba, kjer je pravica do prednostnega nakupa, pa mora vsebovati tudi varovalke, kaj v primeru ce se kdo javi za prednostni nakup. Verjetno so vam tudi povedali, da ce je v vprasanju vecja povrsina kmetijskega zemljisca, da bo eden od vas - bodocih lastnikov, moral opraviti izpit za kmetovalca, ker se tako zelijo zavarovati (!!??), da se bo zemlja obdelovala. Skratka: dobro preberi podpisane pogodbe in konzultiraj odvetnika. Posrednika pa poslji naj nujno uredi zadevo. BTW: na katerem koncu je ta vikend? Ali ni moznosti, da se malo pogledate okoli? Ce je ta gospod po kapi in ce se ne da z njim nic zmeniti, se vam v bodocnosti lahko zgodi, da nekdo postavi pod vprasaj veljavnost pogodbe - tudi ce bi le to imeli sklenjeno. Gospod se verjetno niti ne zaveda v kaj se spusca ali pa samo grdo manipulira.
|
|
|
|