NA CESTI (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

CIPRESA -> NA CESTI (24.2.2005 13:47:03)

Danes pa imam še jaz eno vprašanje za vas!

In sicer da začnem od začetka. 2 leti sem bila zaposlena pri neki firmi, ki me je lani avgusta napotila na zavod, ker sem se poročila in je šefica sklepala da bom zanosila. Potem sem bila na zavodu en mesec, nakar sem za 3 mesece le dobila službo v drugi firmi, ki me je rabila le za nadomeščanje njihove sodelavke, ker je bila bolana. Vmes med temi tremi meseci sem zanosila in 6 decembra pristala na bolniški še jaz zaradi krvavitve. Na bolniški sem ostala vse do izteka pogodbe v tej firmi in komisija mi je odobrila še naprej, tako da sem bila potem prijavljena na zavodu za zdravstveno zavarovanje en mesec, toliko kot sem imela od komisije potrjeno bolniško. Naprej sem se po tem mesecu prijavila na zavod za zaposlovanje, da bi uveljavljala še tiste pravice, ki mi pripadajo, ker sem šla vmes delat za 3 mesece(pripada mi namreč še 1mesec in pol)in bila še naprej na bolniški, ki bi jo po mnenju moje ginekologinje vlekla vse do porodniške. Sama mi je na zadnjem pregledu tudi podala mnenje za na komisijo za podaljšanje, kar pa komisija ni odobrila, KER SEM BREZPOSELNA. Mene je danes kar vrglo, torej so me udarili 2X. Najprej brezposelna in še bolniška mi ne pripada. Zdaj imam še en mesec in pol zavoda, potem pa sem dobesedno na cesti.

Prosim če ima katera podobne izkušnje ali ve kaj naj NAPREJ, mi naj prosim odgovori. :zmeden2:

Lunca1 -> NA CESTI (24.2.2005 15:13:51)

Tudi jaz sem imela 1 mesec bolniške, potem pa zakon. Sem bila lahko vesela, da sem vsaj 1 mesec še malo več denarja dobila. Žal je tako.

CIPRESA -> NA CESTI (24.2.2005 15:25:20)

Ostale potem dobivate porodniško, kaj bom pa jaz?????????

Lunca1 -> NA CESTI (24.2.2005 15:29:14)

Cipresa poskusi dobit vsaj kakšno službo za ta čas. magari polovični. Da bo vsaj nekaj. Jaz sem imela srečo, da sem imela 1 mesecc bolniške, potem pa 1 mesec nadomestila. Upam da boš zrihtala.

CIPRESA -> NA CESTI (24.2.2005 19:51:45)

Sabini rok imam šele konec julija, in naj nebi bila več na zavodu za zaposlovanje in ne na bolniški.

Zdaj pa sva z možem šeenkrat klicala mojo osebno zdravnico, in je tokrat čisto drugače obrazložila stvari kot je popoldne meni, tko da je še možnost da mi podaljšajo bolniško.
Mislim da je probala ali bo šlo skos ali bom kaj rekla - SRAM NAJ JIH BO, samo težit jim je treba, pa gre.

Vseeno vama Sabini(v nabiralniku) in Lunci1 (na forumu) hvala.

Lunca1 -> NA CESTI (24.2.2005 20:38:33)

A ne boš dobila socialne pomoči. Jaz sem jo enkrat prejemala, je sicer zelo malo denarja, a še vedno bolje kot nič.

CIPRESA -> NA CESTI (25.2.2005 7:43:55)

Ja Lunca1, bom, če mi ne bojo podaljšali bolniške. Ampak kot zgleda mi jo bojo, ker je bila obrazložitev da nimam obveznega zdravstvenega zavarovanja, kar pa ni res, se je nekaj zakompliciralo - ko naj bi se to uredilo bo moja osebna zdravnica ponovno vse dala na komisijo kot pritožbo na odgovor in pravi da potem pa naj bi bilo spet vse O.K. Tko da moram malo še počakati.

CIPRESA -> NA CESTI (26.2.2005 7:27:18)

Lucy še čakam na odločbo, moja zdravnica jo že ma, jaz pa jo še vedno nisem dobila.

lucy32 -> NA CESTI (28.2.2005 12:08:47)

Ko jo pa dobiš jih pa takoj pokliči!!!!

lp L

Stran: [1]