|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 07
28.10.2008 9:55:21   
Češnca
IZVIRNO SPOROČILO: Ronči

ulla 65...z besedo petinšestdeset!!!!! uuuu, a dej no, kake kile pa so to user posted image

anžej je že pravi dedec!!! mater sploh ne verjamem da Klarica spada po letih k vašim otrokom user posted image

65kg... user posted image  hmmmm...zame idealna teža! Ko bi jih vsaj približno tolk mal mela!!! user posted image

Ronči res je velik - je večji kot fantek in punčka v varstvu, pa sta 3 in 4 mesece starejša in tud njuni starši so pribl. tolk visoki kot midva.
Klara je pa cukrček mali!!! user posted image

bačko danes imaš pregled, ne? Poročaj! user posted image  
Pa hvala za kavico!

baja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za Reneja. Nimam pojma, kaj bi to blo... Ti kar pokliči P!
Anžej tud eksa vodo ali sok iz "odraslega"kozarca.

Freycha user posted image user posted image user posted image  za kuinjo in en velik user posted image  da naporen delovni dan čim prej mine. Bravo tudi za lepo nočko - čim več takšnih!!!

< Sporočilo je popravil Češnca -- 28.10.2008 9:57:30 >

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 3001
28.10.2008 10:23:17   
kapica
Ulla, pa res 65kg je se okej. Ampak vem kako se pocutis, ker sem tud jaz zarad takega apetita sam jedla in imela na koncu 22kg vecuser posted image . Pa nisem se obremenjevala, saj, kdaj pa lahk tak brezskrbi jes, kot pa v user posted image ? Zdaj ko dojim je spet treba pazit, ne tega, pa ne tega...Kile bojo pa ze sle dol, brez skrbi, saj so prvic tudiuser posted image .
Corfu, vau, ste imeli pa res lep izletuser posted image . Sam glede na to da vas na nobeni sliki ni, bi tud lahko kdo mislil, da si slike na internetu naslauser posted image . Za Dinov vrtec je pa tako, da gre drugo leto septembra, prej ne gre, ker bo sel v tem kraju kjer zivimo in pred 2 letoma ne jemljejo otrok.
Freycha, ja, naj cimprej renoviranje uspe. Pa z cimbolj mirnimi zivci, predvsem tvoj mozek naj jih imauser posted image . Super, da si nasla prave plenicke.Danes zjutraj tud dino ni bil pokakcan do hrbta, tako da je tud nasa plenica zdrzala.
Backo, ko je dino prvic videl Niasa se je smejal, ko je pa videl da ga jaz ali moz drziva v narocju, pa je jokal. To je bilo prvi dan, sedaj se je pa ze navadil. Joka takrat, ko slisi Niasa jokat, tako da...
Ajvy, a ti se kr z tvojimi norimi sanjami? Sem jih jaz imela po porodu, sedaj je spet okejuser posted image .
Cesnca, uzivas v pocitnich, kaak fajn, a neuser posted image ?

Moj trio pa je sedaj sel v soping, rabi dino zimsko bundicom upam da najdejo kaj pametnega.
Men gre tud za en korak boljse, ceprav ze mal pogresam tist vsakdanjik, ki sva ga imela z dinotom user posted image . Res komaj cakam da pridem cist na nogeuser posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 3002
28.10.2008 10:43:26   
bačko
Kapica hvala za odgovor.Ker jaz se malo bojim da ne bo Žana ljubosumna.Je pa že zdaj počasi pripravljam nato, da bomo imeli dojenčka ampak mislim da ne razume.Drži se!user posted image

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 3003
28.10.2008 11:41:48   
Ajvy
Jutro....

Pupi...to pa res ne bi vedla...je pa res . da če TArja ne dobi kosilce-kadar je doma, seveda v svoji rozni posodici se moram fejst namatrat ,da jo prepričam, da je kul....a v  vrtcu ni nobenih problemovuser posted image ...ne vem, nisem pametnauser posted image

JA. včeraj je bil dan za tečnitis....pri nas je bilo vreme težko--no vsaj jst sem vrgla krivdno nanj-....če se niti stuširati nismo uspeli...tolk je jokala....in se potem niti trudli nismo jo prepričevat, je pač šla en dan malo manj čista spat...je pa celo noč nemirno spala.....

Bačko.....vse lepo na prelgeduuser posted image user posted image user posted image  pa takoj poročat....

Baja...ja, po antibiotiku se lahko izpuščajčki spustijo....kar pokliči P, pa se poznimaj kaj je zdej to??
Bogec Rene user posted image user posted image user posted image user posted image

Freycha...super za renoviranje user posted image user posted image user posted image  boš pa lahko revizor...user posted image user posted image
Super za lepo nočko user posted image user posted image user posted image
PA upam, da kmalu pridejo z dopusta in te razbremenijo.....

Kapica...sploh ne govori od sanj....kake bizarnosti..danes ponoči je bila spet kriza....pa najhuje je ko se vseh spomnim....user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  da se čimprej postaviš na noge....

Mene pa tole vreme čist ubija...smo spala bi...no, in tudi bo, ker nima smisla da se sploh kej trudim, ker se mi potem samo vrti....

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 3004
28.10.2008 12:31:26   
Češnca
Ajvy sam bejš spat!!! user posted image  Ker tole vreme je res obupno! Mene ful glava boli, Anžej je bil pa ful siten, ker nisva šla ven. user posted image  Mal sva bla na balkonu, da se je vsaj zraka nadihal, ampak to ni to. Zdej pa že pridno nina, upam da bo spal 2 uri. Pol naju pride pa babi mal pogledat.

kapica super vsam gre tole privajanje na novega družinskega člana! Saj veš, zmeraj lažje bo. user posted image
Ja, res uživam v počitnicah. Fajn mi je bit z malim, pa mal več lohk popucam po stanovanju (poudarek na mal user posted image ). Mal dlje spim, zvečer sm pa ravno tko zdelana kot sicer.

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 3005
28.10.2008 13:25:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: baja*
ulla zakaj pa je dojenček boooou (bogi)?user posted image

joj pojma nimamuser posted image pa zdej je itak vse boooouuser posted image se recimo med kosilom z žlico tepe po glaviuser posted image pol se pa po ličku poboža in reče boooouuser posted image jst ne vem kje jih pobira....

eh babe, sej vem da 65 ni neka jaka cifra, sam jst sem samo 159 cm velika, pa pol to kar odneseuser posted image in moja idealna kilaža je bila 54kg, to je bilo nazadnje oktobra 2006user posted image pa nisem bila neka suha in presiljena, pač pa normalna za moje pojme...sej glih sekiram se ne, bo že šlo dol, samo se mi zdi nekak bolj fino, če se ne zrediš pretirano, ker pol pa ni treba tolk dol spravtuser posted image

uf, naša je pa volk na mleko, brez problema spije celo šalco pri zajtrku, po slamici, pa še pol v vrtcu majo navadno tudi mleko, pa za večerjo je navadno tudi kaj mlečnegauser posted image kalcij se pa ob normalni presnovi izloča iz organizma, kar je viška, tko da ne vem nič o presežkuuser posted image

kapica super da se tak lepo navajateuser posted image sem ti kr malo fauš, jst že komaj čakamuser posted image kar se pa kil tiče, pa ja...itak da bo šlo doluser posted image samo vidiš, ti maš dojenje za razlog da grejo kile dol, jst ga ma pa za razlog, da pojem vse kar vidim, ker žensak k doji pač ne sme bit lačnauser posted image user posted image user posted image

bačko
sej jst tudi ne vem če Ula razume, da bomo meli dojenčka, vsaj v nekem realnem smislu ne. ji pa vseeno govorim, pa boža trebuh in ga lupčka, pa pokaže kje ma mami dojenčka, pa pove kak bo jokal, pa kak ga bomo meli radi radi itd. sej u bistvu pa otroci razumejo več, kot si mislimo, pa čeprav na nek svoj način. tako da ti ji kar govori in jo pripravljajuser posted image

jst pa golaž kuham dons. pa žgance bom verjetno zraven naredila. al pa njoke tudi lahkouser posted image

(odgovor članu baja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3006
28.10.2008 13:31:59   
Freycha
Baja koliko časa že je Hikoncil?

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 3007
28.10.2008 13:40:07   
Freycha
Ulla to, o nepresnavljanju kalcija sem pa slišala že iz toliko različnih koncev, da sem se tudi sama začela spraševati. Najprej mi je razložila ena pediatrinja, ki mi je v času nosečnosti dajala neke vrečkice s Kalcijem iz alg iz Japonske, al od kod. Full draga zadeva, pomagala naj bi pri alergijah tudi, me je pa ravno ona prva opozorila, da se ta kalcij dejansko izloča iz telesa, ker si sicer ne. Pa ok... takrat niti nisem polagala pažnje. Potem je imela moja prijateljica probleme z rameni, ker ni mogla rok dvigovati, pa je šla na pregled, pa so ji povedali, da ji ramenski sklepi kalcinirajo in da to lahko nastane tudi zato, ker se kalcij ne izloča iz telesa in se nabira v telesu. Potem sem še enkrat brala neko študijo (sem naključno do nje prišla) o teh Danone in podobnem sranju jogurtih, koliko je kemije in kako imajo preveč kalcija (mislim, da je bilo študija tudi o mleku z dodatnim kalcijem) in preveč kalcija otrokom prej škoduje, kot koristi. V bistvu je bilo tudi napisano v tej smeri, da se potem to kopiči v telesu. No, zadnjič sva se s sestrično pogovarjali, pa mi je tudi rekla, da se njej kravje mleko sploh ne zdi ok za otroke, ker 1. je kravje in ni namenjeno za ljudi in 2. ima preveč kalcija (to je pač njeno mnenje, v to se ne spotikat prosim). No, nazadnje je pa še pediatrinja včeraj rekla, da imajo otroci, ki pijejo kravje mleko in pojedo kar nekaj mlečnih izdelkov v sebi še preveč kalcija.......

Tko, zdej, a je to res al ne, pa ne vem....

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 3008
28.10.2008 13:48:59   
Freycha
sicer pa mene itak bolj skrbi za tamalo, da premalo kalcija dobi (ravno zato, ker ne jé mleka in mlečnih izdelkov), kot pa preveč user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 3009
28.10.2008 13:50:46   
Anonimen
freycha, ja se čist strinjam z napisanimuser posted image zato sem pa napisala pri normalni presnovi, v mislih pa sem imela seveda tud navadno mleko. boh nas obvaruj res vsega tega sranja z dodanim kalcijemuser posted image pa k je dokazano, da zarad tega žile poapnijo in ne vem kje vse se še nalaga, pa še vedno je v prodajiuser posted image navadno mleko, navaden jogurt, ok, sej je lohk tud sadni, samo tak z čimmanj dodanimi pizd.arijami in čimkrajšim rokom uporabe, pa je. i v tem primeru se kalcij nebo nalagal, kar je viška, pač pa se izloči. tudi ti dodatki k prehrani, pa šumeče tablete itd, je treba bit pozoren v kaki obliki je kalcij, sej zdej ne vem točno, samo vem da v eni obliki se ne izloča iz organizma. prodajajo pa itak vseuser posted image

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 3010
28.10.2008 14:58:54   
corfu
Dober dan punce user posted image user posted image user posted image

Skončam kosilo, šibam po maledva, ju predam možu, nato pa v šolo na predavanje s predavanja pa direkt na gledališko predstavo - komedijouser posted image user posted image user posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3011
28.10.2008 15:16:19   
baja*
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

danes je 8. dan, ampak sem se odločla, da mu ga zvečer ne bom več dala. Prej se je drl kot zmešan, ga grem previt in me je skor kap, je mel grozno rdečo ritkouser posted image  komaj sem ga umila, tako je delal, ga namazala, pol sem ga pa cartala in mi je zaspal na rokah. Samo prve 3, 4 dni ga je pa kr dobro prenašal, je bil skor normaln, pol je pa nehal jest in je začel driskat pa še rdečo ritko je dobi. Rdeče pike so skor zginle.  Ne vem, kaj bi to blouser posted image  a je reakcija na antibotik al neuser posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 3012
28.10.2008 15:19:42   
baja*

Potem je imela moja prijateljica probleme z rameni, ker ni mogla rok dvigovati, pa je šla na pregled, pa so ji povedali, da ji ramenski sklepi kalcinirajo in da to lahko nastane tudi zato, ker se kalcij ne izloča iz telesa in se nabira v telesu.

to je moja tašča imela, boli ko svinja... roke niti dvignet ni mogla...

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 3013
28.10.2008 15:24:30   
baja*
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

pa k je dokazano, da zarad tega žile poapnijo in ne vem kje vse se še nalaga, pa še vedno je v prodajiuser posted image

kaj vse hudiči prodajajouser posted image  če bi vso sranje vzeli s polic, bi itak skor prazne ostaleuser posted image
al pa npr. zadnjič je bla raziskava, da so skor vsi kosmiči veliiiiko preveč cukrani, zato to sploh več ni zdrav zajtrk... zakaj hudiča pa pol mečejo tolk cukra notuser posted image user posted image  res ne vem, zakaj je treba vse zagiftat preden pride do prodajnih policuser posted image  pol morš pa skor doktorirat zraven, če češ s trgovine prinest kolko tolko zdravo hranouser posted image  res žalostno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3014
28.10.2008 15:24:46   
Freycha

danes je 8. dan, ampak sem se odločla, da mu ga zvečer ne bom več dala. Prej se je drl kot zmešan, ga grem previt in me je skor kap, je mel grozno rdečo ritkouser posted image  komaj sem ga umila, tako je delal, ga namazala, pol sem ga pa cartala in mi je zaspal na rokah. Samo prve 3, 4 dni ga je pa kr dobro prenašal, je bil skor normaln, pol je pa nehal jest in je začel driskat pa še rdečo ritko je dobi. Rdeče pike so skor zginle.  Ne vem, kaj bi to blouser posted image  a je reakcija na antibotik al neuser posted image

ja a ni tako, da moraš samo 7. dni dajati antibiotik? Kaj ti je pa P rekla? user posted image  Sicer pa ima Dita zdej tudi drisko, ne sicer full, ampak tudi rdečo ritko, pa pikice ima.... jaz imam pa občutek, da je od Čebelica maja sirupa. Kaj pa vem, mogoče pa v vrtcu kaj razsajauser posted image

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3015
28.10.2008 15:25:56   
Freycha
kaj vse hudiči prodajajouser posted image  če bi vso sranje vzeli s polic, bi itak skor prazne ostaleuser posted image
al pa npr. zadnjič je bla raziskava, da so skor vsi kosmiči veliiiiko preveč cukrani, zato to sploh več ni zdrav zajtrk... zakaj hudiča pa pol mečejo tolk cukra notuser posted image user posted image  res ne vem, zakaj je treba vse zagiftat preden pride do prodajnih policuser posted image  pol morš pa skor doktorirat zraven, če češ s trgovine prinest kolko tolko zdravo hranouser posted image  res žalostno...

zato, da je ljudem všeč po okusu in da prodajajo. Saj ni bistveno, kako zdravo je, ampak koliko prodajo user posted image

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3016
28.10.2008 15:31:59   
baja*

ja a ni tako, da moraš samo 7. dni dajati antibiotik? Kaj ti je pa P rekla? user posted image  Sicer pa ima Dita zdej tudi drisko, ne sicer full, ampak tudi rdečo ritko, pa pikice ima.... jaz imam pa občutek, da je od Čebelica maja sirupa. Kaj pa vem, mogoče pa v vrtcu kaj razsajauser posted image

A res?! Šit, P ni nič kaj ekstra rekla... samo da če ne bo boljše, naj pridemo nazaj... ampak nosek in očka sta zdaj v redu, za uhico pa ne vemuser posted image  videt ni, da bi ga še kaj bolela... No, tega AB ziher ne bo več dobil. Pa hvala, da si me opozorila.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 3017
28.10.2008 15:34:17   
baja*

zato, da je ljudem všeč po okusu in da prodajajo. Saj ni bistveno, kako zdravo je, ampak koliko prodajo user posted image

ja in zato, da zasvojijo folk... sem gledla eno oddajo, da je v McD vse cukrano (razen menda grenke kaveuser posted image ), še solata - seveda z namenom, da folk rata odvisen in se vrača po še... saj pravim, žalostno...

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 3018
28.10.2008 18:08:47   
kapica
Backo, saj tud dino ni kaj dosti razumel, pa se je hitro navadil. Tako da kr brez skrbi, bos videla da bo vse okejuser posted image .
Corfu, uuu, to mas pa fajn popoldan, se posebej veceruser posted image .
Ajvy, jaz tud kr naprej na vreme mecem razpolozenjeuser posted image . Sploh vceraj je bil en taaak tecen in tezek dan.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3019
28.10.2008 18:42:35   
arijana..
Pozdravljene!
Moram vam povedat, da je Katja včeraj naredila prve korake in zgleda, da ji je to tak všeč, da po novem sam špancira sem in tja ter se sam sebi smeji. Verjetno si sploh ne znate predstavljat, kako sem se tega razveselila, še posebej, če samo pomislim, da  je takrat, ko so vaši že počasi racali, ona bolj kot ne sedela.

Drugače pa pri nas vse po starem, razen, da me letos že X-tič muči prehlad.

Freycha, ti kar piši, kak se učiš, ker ob tem dobim tudi sama slabo vest in se spravim za knjige.

Lp

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 3020
28.10.2008 18:50:36   
rumba
baja*, antibiotiki se jedo različno dolgo. Zadnjega (Ospen) so pri nas morali jesti 10 dni. Običajno pa dobimo navodilo, da se ga pač poje do konca. A si poskusila dati kak probiotičen jogurt? Ta lepo pomaga pri vzpostavitivi črevesne flore, ki jo AB uniči. Lepo pomaga pri driski. Za pikce pa le povej pri naslednjem obisku P. Mogoče so reakcija na A. Enako je bilo pri Aneju, zato sedaj dobiva drugega in je OK.
kapica, super, da je Dino tako lepo sprejel dojenčka.user posted image  Pa da je Nias tako priden, da se lahko mami malo odpočije.user posted image  Jaz bi tudi slikco.user posted image
arijana, user posted image user posted image user posted image  Katji za prve korake. Super! user posted image user posted image  za tvoj prehlad.

(odgovor članu arijana..)
Neposredna povezava do sporočila: 3021
28.10.2008 18:51:33   
Anonimen
baja kolker jaz vem, je reakcija na hikoncil takojuser posted image oz po drugem ali tretjem odmerku ( moja mami ma grozno alergijo na penicilin, hikoncil samo pogleda, pa jo ubije, zato smo vsi v družini previdni pri dajanju, sploh prvič). tako da ne vem, če ga že tolk časa jemlje, po moje izpuščaji niso od tega. lahko pa je katera od od teh otroških in fekcijskih, kjer se pojavlja vročina pa izpuščajiuser posted image rit je pa lahko vneta od antibiotika, to pa ja. pa ne me zdej za sveto jemat, samo take info mam jaz okoli tega. antibiotik se pa jemlje kakor kter. hikoncil sirup se jemlje, dokler ga ne poješ do konca. pri Uli je blo 10 dni.

(odgovor članu arijana..)
  Neposredna povezava do sporočila: 3022
28.10.2008 19:21:47   
Ronči
V hoferu m kupla ekonom lonc...a je to normalno da skus nekaj piska i šumi??
Sm šla kar vn iz kuhinje, ker če to čudo eksplodira nečem bit zraven

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3023
28.10.2008 19:43:41   
Freycha
Punce, krvi v SLO primanjkuje.... dajte si vzet čas, pa it mal kri spustit... kaj pa veste, mogoče tut kak dojenček ali pa novopečena mamica rabi kri, ki jo je pri porodu izgubila.....

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 3024
28.10.2008 20:32:07   
baja*
hvala za odgovoreuser posted image
groza no, kak ma rdečo ritkouser posted image pa ful joka, ko se samo dotaknem, da mu jo namažem... Ma jaz dam glavo bek, da je vse to od AB... sem še 1x prebrala in piše, da je možna driska, izpuščaji, slabost (mogoče ne je, ker mu je slabouser posted image )... v glavnem sem ziher, da je reakcija na AB. P je rekla, naj prekinemo. Drugič jo moram opozorit na te znake, da nam bo dala drugega.
rumba sem mu non stop tiščala probiotični jogurt pred nos, pa je pojedel žličko, največ dve...
ulla ne vem, ampak mislim, da je pri nas reakcija šele po parih dneh ven vdarla... tak vsaj kažeuser posted image  A mama je pa tak fejst alergična na penicilin? Kak se sploh pokaže taka močna reakcija? Mene je blo ful strah dat prvič AB, zato sem ga dala zjutraj in ne zvečer, da sem ga lahko opazovala...
arijana čestitke za prve korakeuser posted image
ronči in? Ga je razneslo?user posted image
freycha priznam, da še nisem darovala krviuser posted image  je pa moj ful priden kar se tega tiče... jaz bom pa tud ratalauser posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 3025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...
Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?