Zatekanje rok (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Lana25 -> Zatekanje rok (28.6.2008 12:24:35)

Zakaj je to nevarno? Sem v reviji Mama prebrala, da naj bodoča mami obišče G, če zateka v obraz ali v prste na roka. Zdaj me pa skrbi, ker meni zatekajo ne samo noge tudi prsti na rokah in to kar precej. Že zjutraj se zbudim z debelimi in težkimi rokami. Prstana pa itak več ne dobim gor. Sem pa v 25 tednu, pregled pa mam komaj za 3 tedne.  

Naja30 -> RE: Zatekanje rok (28.6.2008 12:51:26)

Nevarno je lahko, če imaš poleg zatekanja še visok pritisk in beljakovine v urinu, ker lahko pride do preeklampsije. Ker imaš pregled šele čez 3t, bi se jaz na tvojem mestu šla kar prej pokazat. Vsaj da ti vodo pregleda.

BAMBINA_ -> RE: Zatekanje rok (28.6.2008 12:52:52)

Zatekanje je do določene mere povsem normalno stanje vsake nosečnice, prekomerno zatekanje pa je lahko znak preeklampsije, ki se kaže mdr. tudi s povišanim krvnim tlakom in beljakovinami v urinu. Če se ti zdi, da je zatekanje občutno premočno le pojdi čimprej do G, da ti preveri urin.

Anonimen -> RE: Zatekanje rok (28.6.2008 12:54:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Nevarno je lahko, če imaš poleg zatekanja še visok pritisk in beljakovine v urinu, ker lahko pride do preeklampsije. Ker imaš pregled šele čez 3t, bi se jaz na tvojem mestu šla kar prej pokazat. Vsaj da ti vodo pregleda.

Točno tako.

Majuska -> RE: Zatekanje rok (29.6.2008 0:21:14)

Tudi meni včasih zatekajo roke ... nog raje sploh ne omenjam, s tem imam že dva meseca težave. Roke mi občasno zatekajo, občasno pa me zapestja prav bolijo. Upam da to ne bo dolgo trajalo ... 

Stran: [1]