|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Samohranilstvo
29.6.2008 23:25:35   
karmy
morm še jaz lonček pristavt...za tistih 50€ se mislite glumit samohranilstvo, ka ste vohrne, zdj se ti sploh ne splača več ( drugače je bilo pred leti ) biti samohranilka ker razlika med izvenzakonsko ali zakonsko zvezo in samohranilstvom je tako minimalna da se ti dejansko ne splača... Avtorica teme pa glumi sto na uro, in s takimi stvari bo na CSD samo vzbudila sumljičavost in jo bodo meli pod drobnogledom... in je toliko večja možnost da jo bodo dobili in bo plačala 100 krat večjo kazen kolikor bi denarja dobila....

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Maggie)
Neposredna povezava do sporočila: 26
30.6.2008 5:28:18   
Nuna
IZVIRNO SPOROČILO: tina a
Definicije samohranilka ali pa samohranilec NI! Pika basta - ne glede na to ali je oče znan ali pa neznan. Samohranilstva ni.  Obstaja samo enostarševska družina.

Enostarševska družina = eden od staršev (mati ali oče), ki ne živi z drugim otrokovim staršem (materjo ali očetom) in ki nima novega partnerja (takega, ki bi se smel ali mogel priznavati kot izvenzakonski partner). Oba starša sta v tem primeru znana, ne glede na to, ali tisti od staršev, ki z otrokom ne živi, plačuje preživnino za otroka in ima stike z otrokom - ali ne.

Samohranilka/samohranilec = eden od staršev (mati ali oče), ki živi z otrokom sam, drugi od staršev (mati ali oče) pa ni znan ali je umrl. Bistvo je, da obstaja samo eden od staršev (vsaj znan).

To, na kakšen način se samohranilka/samohranilec ali enostarševska družina preživlja, nima nobene zveze s statusom. Četudi otrok po pokojnem staršu prejema kakršenkoli dohodek.

Enostarševska družina to preneha biti, ko in če se starš (tisti, ki ima skrbništvo) ponovno poroči. Samohranilka/samohranilec to preneha biti, ko in če se ugotovi, kdo je drugi od staršev.

V sedajšnji praksi skupnega skrbništva (kar je relativno nova stvar) pa se oba starša smatra kakor enostarševsko družino, dokler ne ustvarita nove zveze (v tem primeru tisti od staršev, ki jo ustvari, ni več enostarševska družina, drugi pa še, če si je ne).

Kako pa kdo sebi v prid obrača pomanjkljivo napisane zakone, pa je druga stvar.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 27
2.7.2008 9:05:52   
Natyy
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

morm še jaz lonček pristavt...za tistih 50€ se mislite glumit samohranilstvo, ka ste vohrne, zdj se ti sploh ne splača več ( drugače je bilo pred leti ) Mi lahko poveš kdaj? Morda pred 20 leti, kajti zadnjih 10 let se to ne splača, oziroma nimam nikakršnih bonitet, le 10% višjo otroški dodatek, kjer pa se spet zalomi ....

S tem se pa ne strinjam. Sem mama samohranilka, ki živi v enostarševski družini že 10 let. Pa brez zgražanja. Imam dva otroka (oče prvega je preminul, ko je bilo otroku 3 mesece). Po štirih letih sem spoznala drugega in ko se je rodil njegov otrok je pričel zelo grdo ravnati s prvim. To je bil razlog, da sem ga zapustila.

Da sem si lahko uredila otroški dodatek sem morala najprej na center nato na sodišče. Za prvega nisem dobila pokojnine za očetom, ker ni imel dovolj delovne dobe. Lahko pa sem si uredila državno preživnino, ki je letos (otrok je dopolnil 18 let izpuhtela, pač ni več upravičen do nje, kljub temu, da se še šola). Za mlajšega otroka sva sporazum podpisala na sodišču, kjer sva uredila tudi stike.
Sedaj mi miruje tudi otroški dodatek za starejšega otroka, ker preprosto ne vedo kako naprej. Kot pijanec plota se držijo paragrafov, da brez preživnine ni otroškega dodatka. Preživnine pa ni kje izterjat in tudi ni osebe, ki bi mi lahko podpisala, da mi nekaj plačuje. Začaran krog. Tako sem na sodišču zaprosila za BPP, dobila odvetnika, ki sedaj rešuje kar se bo rešiti dalo. Vem, da imam še samo štiri mesece časa, da se vse uredi, kajti le v tem primeru dobim otroške za nazaj, drugače mi propadejo. Da ne bo pomote, v tem primeru me smatrajo drugače, kot bi me če bi pozabila oddati vlogo (takrat otroških nebi dobila). Sedaj pa čakam in molim, da bi birokracija pač zmlela nekaj in, da bi dobila tisto kar nam pripada.

Sedaj pa k bistvu. Kljub temu, da sem kar sem in, da se mi je zgodilo to kar se mi je ne obsojam nikogar, ki je kao "samohranilec oziroma enostarševska družina" samo na papirju. Vsak se pač znajde po svoje, kajti današnji zakoni dopuščajo pač takšne in drugačne ovinke. Zavedajte se, da tudi birikracija melje svoj mlin in se drži napisanega kot pijanec plota. Da ne rečem tudi to, da sem doživela tudi to, da si je državni uslužbenec napisan zakon predstavljal čisto po svoje in sem mu s težavo (s pomočjo odvetnika) dokazala, da nima prav.

Poleg teha se piše kako, da te dobijo. poznam kar nekaj tako na papirju "razdrtih družin", pa še nikogar niso dobili. Celo tako je, da jih eden vozi v vrtec, drugi hodi po njih (dva avta, mama doma, otroka pa vrtec brezplačen).

Pač vzemite kar se vam ponuja, meni ne dajo niti tisto kar mi pripada. Naj grem na pokopališče, ga izkopljem im mu v roke dam pisalo, da podpiše znesek preživnine ali pa ga še za leto in pet mesecem zaposlim, da bo otrok upravičen do minimalne pokojnine in bo potem spet volk sit in koza cela?

Pa brez zamere.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 28
2.7.2008 10:38:17   
sinnerka
ah mogoče bi res eni radi igrali samohranilce itd tudi jaz ampak za tisti drobiž ki ga več dobim kot samohranilka je kazen prokleto visoka ter dvomim da se splača raje delam za svoj denar kot pa čakam da mi kje dol pade
pač tisti ki se nismo odločilo za kao samohranilstvo verjamem da imamo kar nekaj ponosa in se zavedamo sankcij ki bi lahko sledile če bi nas odkrili pri kraji in tega si nemoremo privoščiti

(odgovor članu Natyy)
Neposredna povezava do sporočila: 29
2.7.2008 14:52:30   
arsha
Nuna: tvoje definicije se mi zdijo ful OK, ampak ko sem prejšnji teden na preživninskem skladu vprašala, kako to, da dajejo nadomestilo preživnine samo enostarševskim družinam, ne pa samohranilkam, gospa ni poznala razlike, tako da mislim da v praksi niso v rabi...

Natyy: tvoja zgodba me je šokirala. user posted image  CSD kar po svoje furajo svojo politiko - kakor v kateri občini, očitno... Upam, da ne bom tudi jaz naletela na podobne težave, ker bom imela na matičnem listu 'oče neznan' in bom torej po Nunini definiciji samohranilka. Na CSD v MB mi je rekla, da bom dobila na otroški dodatek +10%, ker bova s tamalo enostarševska družina.

Good luck vsem - tistim ki imate več in zlasti tistim, ki imate s manj sreče s samohranilstvom in enostarševstvom user posted image

(odgovor članu sinnerka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?