študentka*24
|
Ne pišem zato, ker bi rada kak nasvet, še manj pa obsojanja. Pišem zato, ker morem dat ven iz sebe svojo jezo in morem nekomu povedat kako se počutim, drugače me bo razneslo. Sem proti koncu prvega trimesečja nosečnosti, doma imava že skoraj 2 letnega sineka. Že od vsega začetka imam s to nosečnostjo probleme...razne izcedke. Do sedaj je bilo s pikico vse vredu, me pa vseeno pošteno skrbi. Včeraj pa sem začela krvaveti. Kot proti koncu menstruacije. Ker sem bila pred parimi dnevni pa uz in je bilo vse vredu, moja g pa kot zakleto ne dela nikoli ko jo rabim, sem se odločila, da bom počivala in videla kako bo. Vem tudi, da če gre za ss, da ga tudi v bolnici ne morejo preprčit in je vseeno če počivam doma. Včeraj je bil sin ves dan pri babici, da sem lahko ležala, ko je prišel moj iz službe, pa ga je prevzel on. Danes so se krvavitve skoraj ustavile, mene pa vseeno še vedno močno skrbi. Jezi pa me moj ded...zjutraj je šel v službo, brez da bi me vprašal, kako sem, če sem vredu če še krvavim. Cel dan sem priklopljena na msn, pa se ni do sedaj niti enkrat spomnil, da bi me vprašal, če sem vredu. Kot da bi mu bilo popolnoma vseeno. Danes pa imajo po službi še službeni pikinik. In seveda je to tako zelo pomembna zadeva, da seveda mora it. Pa sem včeraj pojamrala, da bom teško cel dan sama s sinom, ki tudi rabi pozornost in je še premajhen, da bi razumel, da mora mamica počivat in ne more letat za njemu po igrišču. Pa je rekel, da saj če moja mama nima časa, pa ga lahko pelje k svoji. Peljal bi ga 60 km daleč samo zato, da bi gospod lahko šel na piknik. Da pa bi se spomnil, da bi pač letos piknik spustil, pa mu na kraj pameti ni padlo. Pol pa je še začel pametovat, da je to čudo, da sem ravno sedaj začela krvavet, ko imajo oni piknik. Kot da bi to naredila zanalašč, samo da on ne bi mogel it na piknik. Sem jezna na njega, da bi ga najraje zgrizla. Ne vem, kaj bo na tem pikniku tako pomembnega, da je pomembnejše od mene in moje nosečnosti. To, da me nikoli ne vpraša, če bi pila čaj, če sem lačna in mi kaj prinese, če mi kaj pomaga pospravit itd, to sem se že navadla. Ampak to, da me cel dan ne vpraša če sem kaj boljša in ali še krvavim pa mi je dvignilo pritisk. Očitno ga ne zanima, in ga zanima samo ta prokleti piknik. Včasih se mi zdi, da mu je vse bolj pomembno kot pa družina. Če bi bil količkaj pozoren, bi si za danes vzel dopust in bil pri meni in mi kaj pomagal in niti pomislil ne bi da bi šel na piknik. Njemu pa se zdi to da bi bil raje doma najhujša žrtev. Eh brezveze da še pišem. Sem mislila, da se bom boljše počutila, pa sem čedalje bolj jezna na njega. Se boma pač mogla danes s sinom znajdit po svoje. Babica ga je prej pazila, samo tudi ona ima nujne obveznosti in vem, da ga ne more ves čas. Vem tudi, da če ne bi bilo res nujno, da bi brez problema preložila obveznosti in ga pazila, ker je to že velikokrat naredila. Vendar bi za naju mogel poskrbet moj partner. Ampak on ima bolj pomembne obveznosti. Grem zdaj ležat...to pisanje mi ni nič pomagalo.
|