|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jezna
27.6.2008 13:29:33   
študentka*24
Ne pišem zato, ker bi rada kak nasvet, še manj pa obsojanja. Pišem zato, ker morem dat ven iz sebe svojo jezo in morem nekomu povedat kako se počutim, drugače me bo razneslo.

Sem proti koncu prvega trimesečja nosečnosti, doma imava že skoraj 2 letnega sineka. Že od vsega začetka imam s to nosečnostjo probleme...razne izcedke. Do sedaj je bilo s pikico vse vredu, me pa vseeno pošteno skrbi. Včeraj pa sem začela krvaveti. Kot proti koncu menstruacije. Ker sem bila pred parimi dnevni pa uz in je bilo vse vredu, moja g pa kot zakleto ne dela nikoli ko jo rabim, sem se odločila, da bom počivala in videla kako bo. Vem tudi, da če gre za ss, da ga tudi v bolnici ne morejo preprčit in je vseeno če počivam doma. Včeraj je bil sin ves dan pri babici, da sem lahko ležala, ko je prišel moj iz službe, pa ga je prevzel on. Danes so se krvavitve skoraj ustavile, mene pa vseeno še vedno močno skrbi. Jezi pa me moj ded...zjutraj je šel v službo, brez da bi me vprašal, kako sem, če sem vredu če še krvavim. Cel dan sem priklopljena na msn, pa se ni do sedaj niti enkrat spomnil, da bi me vprašal, če sem vredu. Kot da bi mu bilo popolnoma vseeno. Danes pa imajo po službi še službeni pikinik. In seveda je to tako zelo pomembna zadeva, da seveda mora it. Pa sem včeraj pojamrala, da bom teško cel dan sama s sinom, ki tudi rabi pozornost in je še premajhen, da bi razumel, da mora mamica počivat in ne more letat za njemu po igrišču. Pa je rekel, da saj če moja mama nima časa, pa ga lahko pelje k svoji. Peljal bi ga 60 km daleč samo zato, da bi gospod lahko šel na piknik. Da pa bi se spomnil, da bi pač letos piknik spustil, pa mu na kraj pameti ni padlo. Pol pa je še začel pametovat, da je to čudo, da sem ravno sedaj začela krvavet, ko imajo oni piknik. Kot da bi to naredila zanalašč, samo da on ne bi mogel it na piknik. Sem jezna na njega, da bi ga najraje zgrizla. Ne vem, kaj bo na tem pikniku tako pomembnega, da je pomembnejše od mene in moje nosečnosti. To, da me nikoli ne vpraša, če bi pila čaj, če sem lačna in mi kaj prinese, če mi kaj pomaga pospravit itd, to sem se že navadla. Ampak to, da me cel dan ne vpraša če sem kaj boljša in ali še krvavim pa mi je dvignilo pritisk. Očitno ga ne zanima, in ga zanima samo ta prokleti piknik. Včasih se mi zdi, da mu je vse bolj pomembno kot pa družina. Če bi bil količkaj pozoren, bi si za danes vzel dopust in bil pri meni in mi kaj pomagal in niti pomislil ne bi da bi šel na piknik. Njemu pa se zdi to da bi bil raje doma najhujša žrtev. Eh brezveze da še pišem. Sem mislila, da se bom boljše počutila, pa sem čedalje bolj jezna na njega. Se boma pač mogla danes s sinom znajdit po svoje. Babica ga je prej pazila, samo tudi ona ima nujne obveznosti in vem, da ga ne more ves čas. Vem tudi, da če ne bi bilo res nujno, da bi brez problema preložila obveznosti in ga pazila, ker je to že velikokrat naredila. Vendar bi za naju mogel poskrbet moj partner. Ampak on ima bolj pomembne obveznosti. Grem zdaj ležat...to pisanje mi ni nič pomagalo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jezna
27.6.2008 13:36:15   
Volga
Grem zdaj ležat...to pisanje mi ni nič pomagalo.

Mogoče ti pa še bo, počakaj na kakšne odgovore.

Drugače pa: imaš kakšno kolegico, priajteljico, da ti danes pelje malega ven, pa da lahko počivaš doma? Ali pa ne vem, daj malemu risanke, pa se ulezita, pa skupaj glejta ali pa knjige glejta. Nekaj takega, da si lahko na počivanju zraven.

Za deca pa ne vem, kaj bi rekla. ne vem, ko bi imeli vsak pokvarjene čevapčiče pa sparjen pir na pikniku, da bi, vrag, drisko fasal.

(odgovor članu študentka*24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.6.2008 13:44:24   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Za deca pa ne vem, kaj bi rekla. ne vem, ko bi imeli vsak pokvarjene čevapčiče pa sparjen pir na pikniku, da bi, vrag, drisko fasal.

user posted image user posted image user posted image

In kakšen je bil med tvojo prvo nosečnostjo? Ker če je bil isti, potem te ne razumem.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.6.2008 13:53:28   
Teya*D.
Jaz bi ti vseeno svetovala, da stopiš do dr. . Nikoli ne veš zakaj začneš krvaveti. Drugo kar je pa to, da se ne obremenjuj toliko s tem kar dragi počne, če reče kaj ali ne.
Nekateri moški so bolj takšne sorte da jih skrbi ampak ne pokažejo in ne rečejo ničesar.
Lepo skušaj počivat koliko lahko. 

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.6.2008 13:54:51   
Pobalami
Ti tole kar si napisala kar lepo njemu fajn povej.user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.6.2008 13:58:35   
MAŠKA
Draga študentka, se boš morala sprijazniti, da imaš ob sebi MOŠKEGA in da sploh ni edini, ki se tako obnaša. Pa še noseča si, hormoni te dajejo in seveda še bolj občutljiva.
Ja, službeni pikniki so za večino moških zelo, zelo pomembni. Najbrž se mu ne zdi tvoja nosečnost nepomembna, ampak ker ti popolnoma zaupa, ve, da se boš že nekako znašla. In seveda se boš. In on se bo lepo imel na pikniku in bo volk sit in koza cela.
Ja, moški so precej drugačna bitja, včasih toga kot roboti. Stvari, ki so za nas ženske včasih še kako pomembne, se zdijo moškim popolnoma nepomembne.
Ti priporočam, da si prebereš knjigo z naslovom Moški so drugačni in ženske tudi, ne spomnem se avtorja in potem boš ta bitja (moški) dosti lažje razumela in prenašala.

Upam, da se ti krvavitev čimprej ustavi in želim ti lepo nosečnost in zdravouser posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 6
27.6.2008 14:05:52   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA

Draga študentka, se boš morala sprijazniti, da imaš ob sebi MOŠKEGA in da sploh ni edini, ki se tako obnaša. Pa še noseča si, hormoni te dajejo in seveda še bolj občutljiva.
Ja, službeni pikniki so za večino moških zelo, zelo pomembni. Najbrž se mu ne zdi tvoja nosečnost nepomembna, ampak ker ti popolnoma zaupa, ve, da se boš že nekako znašla. In seveda se boš. In on se bo lepo imel na pikniku in bo volk sit in koza cela.
Ja, moški so precej drugačna bitja, včasih toga kot roboti. Stvari, ki so za nas ženske včasih še kako pomembne, se zdijo moškim popolnoma nepomembne.
Ti priporočam, da si prebereš knjigo z naslovom Moški so drugačni in ženske tudi, ne spomnem se avtorja in potem boš ta bitja (moški) dosti lažje razumela in prenašala.

Upam, da se ti krvavitev čimprej ustavi in želim ti lepo nosečnost in zdravouser posted image !

HB mojemu ne. In dvomim, da če bi bila midva v taki situaciji, da bi šel. Po moje ne.

Je pa najbolje, da upošteva nasvet tiste, ki je napisala, da naj to, kar je povedala nam, pove njemu.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.6.2008 14:15:33   
aluš

Joj, Volga, ne nori s takimi idejami. Glede na napisano, je dec iz takega testa, da bo potem doma dva dni jamral za umret (da ona krvavi sploh ne bo pomembno) in bo morala še njega pedenat. Ne bo nič profitirala.

Drugač pa brez heca, takole. Če sta se skupaj odločila, da bosta tako kmalu en za drugim imela še enega dojenčka, mi ni jasno. Ali se je čez noč spremenil, ali pa tudi ti nisi preveč razmišljala, kaj to potegne za sabo.

Ker jaz imam razlike med otrokoma 6,5 let. Pa vem zakaj. Ker ga je dec po ta prvem rojstvu tako sral (podobne fore kot tvoj, v glavnem on si lahko vse privošči, jaz trapa sem pa mislila, da bo tamal izdihnil če me ne bo skoz zraven), da mi niti na misel ni prišlo, da bi v kratkem imela še enega otroka.
No, potem sem soproga mal vzgojila, mal je sam ugotovil, da tako ne gre. In potem smo "naštimal" še enega. Pa se je po drugem otroku res čist drugače obnašal kot po prvem.

Nasvet, ne vem jaz sem težila, vedno in zmeraj. Vedno sem mu povedala, da mi ni všeč kar dela, pa zakaj ne. Ker če sem bila tiho, je bumbar mislil, da zdaj je pa OK. Da mi je po tanovem (kar naenkrat, čudno kajne) prav če so vsi pred menoj in otrokom na vrsti. Ker mi ga itak doma čakamo. O pa ja.user posted image

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.6.2008 14:28:02   
mateyka
ja, nej desc dobi drisko, ker pol si pa bo moral vzet dopust user posted image

ne vem študentka, jaz in moj mož si poveva, če naju kaj moti.. in moj mož, ko je doma, pomiva wc in okna, tko da.. pritoževat se res ne morem user posted image ok, lahko se - je odsoten do avgusta user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.6.2008 15:11:36   
arabela*
Jaz bi tud znorela.Nič,enostavno bi ga ignorirala,če mu je pač piknik ljubši naj gre,samo naj si potem ne misli,da bo vse ok.
Tak bi pač jaz reagirala.user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

Neposredna povezava do sporočila: 10
27.6.2008 16:13:49   
Felicita
jaz bi bila verjetno slabe volje, razočarana, jezna, samo po drugi strani...
moj hodi na službene piknike, na tisoč in enega; in sem 100% da bi mu kr precej velikih 'rib' ušlo, če ne bi bil tam (bla zraven ob par priložnostih). ker te pikniki pač niso pijanka in futr, ampak dejansko poslovni 'pikniki', kjer se mimo papirjev sklepajo mal da ne milijonski posli (pa ne govorim o ilegali). Da o tem, da je dans treba met z vsakim dobaviteljem prej prijateljski kot poslovni odnos ne govorim; če te ni na njihovem pikniku te majo za neresnega, ti zamerijo, hodijo po nosu in yet again, to se pozna na poslu. In dam roko v ogenj, da mojmu pač ni za bit v družbi samih polikanih kravatarjev, ki se prilizujejo en drugemu in so oh in sploh prijazni in se pretvarjajo da se zabavajo;  ampak ve da pač more.

potem je pa tukej še dejstvo, da je pač moški, da ga straši praktično vse v zvezi z ženskim telesom, kar ni povezano s seksom in da ga verjetno besede 'spet krvavim' poženejo v beg kot bi gorelo za njim. Sej verjetno te noče ignorirat al pa bit neobčutljiv, ampak si pomislila, da ga dejansko strašiš s tem? ker jest vem da bi moj odkuru prvo sekundo, ko bi mu začela o kakršnihkoli ginekoloških težavah razlagat. in ma tvoj zaradi tega filozofijo 'kar ne vem ne boli'; ker verjetno bi vprašanje 'si kej boljš?' sprožilo dokaj nadrobno razlaganje dnevnega poteka krvavitev, krčev, bolečin... po mojih izkušnjah to desce kot prvo ful straši, kot drugo se jim pa smilmo, ampak ne upajo in ne znajo pomagat, zato se rajš stran obrnejo pa se delajo da je vse ok.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.6.2008 16:53:45   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: študentka*24

Ne pišem zato, ker bi rada kak nasvet, še manj pa obsojanja. Pišem zato, ker morem dat ven iz sebe svojo

a je bil že prej tak ali je samo zdaj?

ker če je bil že prej tak......

saj veš kaj hočem napisati?

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 12
27.6.2008 19:09:14   
Anonimen
Saj to, kar bom napisala, ti ne bo nič pomagalo, ampak... se mi zdi, da je bolj problem v temu, da se bo on imel fajn, ti boš pa ležala doma. Ne v temu, da bi ti dejansko rabila pozornost in podporo.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
27.6.2008 19:44:19   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

potem je pa tukej še dejstvo, da je pač moški, da ga straši praktično vse v zvezi z ženskim telesom, kar ni povezano s seksom in da ga verjetno besede 'spet krvavim' poženejo v beg kot bi gorelo za njim. 
...
ker verjetno bi vprašanje 'si kej boljš?' sprožilo dokaj nadrobno razlaganje dnevnega poteka krvavitev, krčev, bolečin... po mojih izkušnjah to desce kot prvo ful straši, ...

user posted image   Le kje jih najdete?!
Ali... kje takšni tipi najdejo žensko?! user posted image

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.6.2008 21:00:47   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Saj to, kar bom napisala, ti ne bo nič pomagalo, ampak... se mi zdi, da je bolj problem v temu, da se bo on imel fajn, ti boš pa ležala doma. Ne v temu, da bi ti dejansko rabila pozornost in podporo.

Stvar pricakovanja. Ce pricakujes, da je moz suzenj tvojih razpolozenj, se zelo rado porodi razocaranje in jeza.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.6.2008 21:12:13   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

V bistvu bo bolj malo ležala glede na to da ima doma 2-letnika.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.6.2008 23:32:37   
massylou
IZVIRNO SPOROČILO: študentka*24

Pol pa je še začel pametovat, da je to čudo, da sem ravno sedaj začela krvavet, ko imajo oni piknik. Kot da bi to naredila zanalašč, samo da on ne bi mogel it na piknik.

user posted image  Mislim...

< Sporočilo je popravil massylou -- 27.6.2008 23:34:27 >

Neposredna povezava do sporočila: 17
27.6.2008 23:39:13   
Anonimen
Jezi pa me moj ded...zjutraj je šel v službo, brez da bi me vprašal, kako sem, če sem vredu če še krvavim. Cel dan sem priklopljena na msn, pa se ni do sedaj niti enkrat spomnil, da bi me vprašal, če sem vredu.

Ce je tako hudo....zakaj mu pa ne poves user posted image .

Samo tega res ne razumem. Oziroma ok, razumem, da rabis podporo in pozornost, ampak ce je tako hudo, pa malo razmisljanja ne skodi, namesto da igras nedolzno zrtev.

Neposredna povezava do sporočila: 18
28.6.2008 5:10:31   
Nenya
Ce pricakujes, da je moz suzenj tvojih razpolozenj, se zelo rado porodi razocaranje in jeza.

Ne vem, če je grozeč splav in krvavenje 'njeno razpoloženje'

Strinjam se, da včasih moškim preprosto ne prebije. Ženske pa smo včasih kar malo preveč 'navajene' iz raznih osladnih filmov, da bi nam morali brati želje iz oči.
To, da te obtoži da zanalašč krvaviš - je čist mimo. Jaz bi šla, če le nisi od kje res daleč, na ginekološko urgenco v porodnišnico LJ. Partnerju pa bi pustila otroka - če se mu da vozit malega 60km daleč - pa naj, glavno je, da je poskrbljeno za oba otroka.
POtem pa definitivno dedca v strogo prevzgojno 'šolo'

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.6.2008 8:43:31   
NevenkaP
Saj so že pred mano vprašale, pa bom še enkrat. A so se vse te "lepe" lastnosti pojavile v tvoji drugi nosečnosti, ali je tak že ves čas. Nekaj mi govori, da je druga varianta. In v tem primeru najbrž mnenja večine ne želiš slišat.
Kakorkoli že, jaz ti želim predvsem to, da bo s pikico vse v redu.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.6.2008 9:14:21   
malika
Mene pa zanima zakaj nisi dovolila da pelje otroka k tašči? V tem primeru imela mir in bi lahko počivala, otroku ne bi bilo slabo pa tudi mož bi vedel, da doma počivaš. Ali pa morda igraš žrtev? vem, da tega nočeš slišat,... ampak morala sem vprašat user posted image

No, kako si drugače? Je že bolje?

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

(odgovor članu NevenkaP)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.6.2008 9:18:26   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: NevenkaP

Saj so že pred mano vprašale, pa bom še enkrat. A so se vse te "lepe" lastnosti pojavile v tvoji drugi nosečnosti, ali je tak že ves čas. Nekaj mi govori, da je druga varianta. In v tem primeru najbrž mnenja večine ne želiš slišat.

Ne vem ali ni to vseeno. V izjavah tipa : prej bi morala vedeti, kje jih pa najdete, kako si pa lahko prenasala , kaj si pa cakala.... ni niti pomoci, niti nasveta.. skratka nic konstruktivnega.
Nekatere osebe se tezje odlocajo, nekatere rabijo cas, da ugotovijo, da nekaj ni ok, ker mogoce zadeva deluje se iz otrostva in predstavlja nekaksen vzorec...
Pozitivno je, da se ljudje zavedejo problema, pa vseeno kdaj se ga zavedejo. Z druge strani, ljudje se spreminjamo. In mi sami in nasi partnerji. In vcasih nam izkusnje zamenjajo ocala.

(odgovor članu NevenkaP)
Neposredna povezava do sporočila: 22
28.6.2008 9:30:41   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Nenya

Ce pricakujes, da je moz suzenj tvojih razpolozenj, se zelo rado porodi razocaranje in jeza.

Ne vem, če je grozeč splav in krvavenje 'njeno razpoloženje'

Poznam situacijo, ko oseba, ki jo boli glava maltretira celo okolico s svojo nejevoljo, jamranjem, zajedljivostjo, neraspolozenjem, a istocasno nic ne naredi, da si pomaga.  Tablete proti glavobolu ne bi vzela, ker tablete niso zdrave.. Zdravniku ne bi sla, ker je tam za cakat... In tako nekaj casa, dokler ni dobila (med ostalim) vprasanje, ali je vecjo skodo naredi tableta ali slaba volja, zadircnost, nejevolja, zajedljivost, ki jo trosi okoli sebe.  Potem je ta doticna oseba sla k zdravniku in sedaj ko je hudo, vzame tableto proti glavobolu. Na veselje in zadovoljstvo cele druzine.
Pa ce bi doticna oseba napisala, kako vsi zbezijo iz hise, ko ga glava boli in se nihce ne spomni vprasat kako je, bi verjetno reakcije bile podobne kot sedaj. Ozadje bi ostalo prikrito, ker vse preveckrat ljudje vidimo samo sebe in reakcij drugih do nas, a pozabimo pogledat, kaj mi sami pocnemo drugim.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.6.2008 11:56:32   
Kepica83
MIŠEK user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.6.2008 14:55:47   
VITA74
Jaz bi tudi šla na urgenco, če bi krvavela, mož pa naj poskrbi za sina, pa četudi ga odpelje k babici. Verjetno bi mali tam lahko ostal tudi jutri in bi lahko ti počivala.
Tukaj se strinjam z Maliko...tisti del o "igranju žrtve.." user posted image

Drugače pa sem se sama navadila, da možu točno povem kaj pričakujem in kaj potrebujem, direktno, brez pričakovanj da mi bo bral misli, brez da bi že moral vedet kaj potrebujem ali si želim in brez če bi me ljubil bi.... in tako se bolje razumeva. user posted image

Upam da se bo jeza ohladila in krvavitev ustavila.
Srečno

srečna

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?